Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Wie na 1 juni 2019 naar Tanzania reist, neemt beter geen plastic meer mee naar het land

Vorig jaar in augustus voerde Kenia een ban in op single use plastic voor de lokale bevolking; geen plastic tasjes meer om groenten en fruit in te doen, maar herbruikbare zakken die dus langer meegaan. Na bijna één jaar is deze maatregel vooral in en rond de steden en dorpen zeer waardevol gebleken om het rondzwervend plastic tegen te gaan. Vanaf 1 juni 2019 volgt Tanzania het voorbeeld. 

Lees meer

Wat is Nyepi, en waarom ligt Bali een hele dag compleet stil?

Iedereen die ooit al eens in Bali is geweest, zal het eiland niét omschrijven als ‘rustig’. Er is altijd volk op straat, overal brommertjes, veel te zien en te doen en dankzij de talloze eetplekjes ruikt het eiland ook standaard lekker. Kan je je zelfs voorstellen dat Bali helemaal plat ligt? 

Lees meer

Waarom mensen die van kleur houden écht naar Sri Lanka moeten

Als witte stranden, machtige olifanten, een bruisend verleden, krachtige curry’s en warme mensen je wel wat zeggen, dan is het hoog tijd om Sri Lanka op je to-do list te zetten. We kunnen honderden redenen verzinnen waarom je naar de kleurrijke parel van Zuid-Azië moet afzakken, maar met deze 8 hopen we je al te overtuigen.


1. Het mooiste van Thailand en Bali gecombineerd

Sri Lanka moeilijk voor te stellen? Het eiland brengt het mooiste van Thailand en Bali samen: rijstvelden, palmstranden, bergdorpjes en een heerlijke cultuur. Het doet ook aan India denken, maar dan zonder de immense drukte. 

Lees meer

5 indrukken op de Peru-reis die je gaan verbluffen

Peru is een adembenemend land. Je hebt vervlogen beschavingen langs de ene kant, mooie Incabolwerken aan de andere kant en natuur om U tegen te zeggen. Tijdens een rondreis door Peru is het geheel normaal dat je mond verscheidene keren open valt door verbazing. Zeker en vast door deze 5 momenten. 

Lees meer

4 skylines en een heerlijke cocktail die erbij past

Voor mij een cocktail! En doe die wereldstad er ook maar ineens bij.

Lees meer