Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Op zoek naar unieke vogels tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland

Als vogelliefhebber haal je écht je hartje op in Nieuw-Zeeland. Je vindt er zo’n veelzijdige fauna en flora die je in geen enkel ander land kan ontdekken. Toen het noorder- en zuidereiland zich zo’n 85 miljoen jaar geleden losmaakten van het zuidelijke continent Gondwana overleefden veel dieren en planten uit het prehistorisch tijdperk. Door de geïsoleerde ligging ontwikkelden deze dieren en planten zich ongestoord verder.

Vandaag de dag reis je er dus door een unieke vogelwereld. Aangezien er die miljoenen jaren geleden geen zoogdieren waren en de natuur dus amper gevaar voor hen opleverde, leidde deze evolutie vaak tot vogels die zelfs niet hoefden te vliegen. 

Lees meer

Wie na 1 juni 2019 naar Tanzania reist, neemt beter geen plastic meer mee naar het land

Vorig jaar in augustus voerde Kenia een ban in op single use plastic voor de lokale bevolking; geen plastic tasjes meer om groenten en fruit in te doen, maar herbruikbare zakken die dus langer meegaan. Na bijna één jaar is deze maatregel vooral in en rond de steden en dorpen zeer waardevol gebleken om het rondzwervend plastic tegen te gaan. Vanaf 1 juni 2019 volgt Tanzania het voorbeeld. 

Lees meer

Kenia en de plastic ban: één jaar later

Wie vroeger door Kenia reisde, merkte al snel wanneer er een dorp naderde dankzij de duizenden rondslingerende plastic zakjes op straat en in de bomen en struiken. Een situatie die schreeuwde om actie volgens student en fotograaf James Wakibia. In 2015 lanceerde hij de social media campagne: #IsupportbanplasticsKE die opriep tot het einde van het maken, verkopen of gebruiken van plastic voor eenmalig gebruik, ook wel single use plastic genoemd. Zijn acties trokken wereldwijd de aandacht, ook die van de regering in de hoofdstad Nairobi die de ban bovenaan het prioriteitenlijstje zette.

Lees meer

Sri Lanka; zo sterk, zo veerkrachtig

Op 21 april 2019 werd Sri Lanka opgeschrikt door acht verschillende bomaanslagen op kerken en hotels in het land. De 257 doden en bijna 500 gewonden zijn het gevolg van deze bedroevende gebeurtenissen. Onze gedachten zijn nog steeds bij iedereen die die dag een dierbare heeft verloren.

Terwijl Sri Lanka zich na de bedroevende gebeurtenissen op paaszondag terug aan het opbouwen is, toont Sri Lanka Tourism waar de Sri Lankanen het beste in zijn; vooruitgaan. Sri Lanka keerde al snel na de aanslagen terug naar de normale gang van zaken en bereidt zich voor op wat een recordseizoen had moeten zijn in een recordjaar van groei voor de toeristische sector.

Lees meer

Overstromingen in de regio Shiraz, Iran

Beste ADA-reizigers, 

Al enkele dagen hebben verschillende plaatsen in de regio van Shiraz in Iran te kampen met serieuze overstromingen. Wegen staan onder water en tienduizenden mensen zijn geëvacueerd.

Onze gedachten zijn bij de plaatselijke bevolking en al onze medewerkers en hun familieleden ter plaatse die deze overstromingen meemaken.

Onze lokale agent in Teheran meldt ons dat Shiraz & omstreken normaal gezien een zeer droge regio is en dat deze overstromingen zeer uitzonderlijk zijn. Hij verwacht dat het weer binnen een paar dagen terug zal zijn zoals normaal is in deze regio. De anders dan anders groep die vertrekt op vrijdag 5 april zal tijdens de laatste dagen van de rondreis in deze regio zijn. Aangezien dit pas over twee weken is, gaat onze reis gewoon door.  

Het anders dan anders team

Lees meer