Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Tussen de groene rijstvelden met rijpende, gele rijst in Yuanyang, China

De spectaculaire Honghe Hani rijstterrassen in het zuiden van de chinese provincie Yunnan

Fenomenaal zijn ze, de rijstterrassen in Yuanyang. Vooral in augustus, want dan spot je er rijpende, gele rijst tussen de groene velden. Vanaf de hellingen van de reusachtige Aliao bergen lopen de rijstterrassen trapsgewijs naar beneden tot aan de oevers van de Hong rivier. Hoe immens die terrassen zijn, wordt al snel duidelijk, want het cultuurlandschap van de Honghe Hani rijstterrassen telt maar liefst 16.603 hectare. Grenzeloos genieten tijdens je bezoek dus!  

Lees meer

Met jouw arendsblik door de adembenemende landschappen van Canada

Met zo’n scherpe blik als die van een arend kan je rondom je echt álles overzien. Dat heb je ook echt nodig tijdens je rondreis door Canada, want de uitzichten waarmee het land je verwent, zijn adembenemend. Vanuit de lucht, vanop een boot of juist midden in het oneindige landschap; deze schitterende views zijn jouw blikken meer dan waard.

Lees meer

Op zoek naar unieke vogels tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland

Als vogelliefhebber haal je écht je hartje op in Nieuw-Zeeland. Je vindt er zo’n veelzijdige fauna en flora die je in geen enkel ander land kan ontdekken. Toen het noorder- en zuidereiland zich zo’n 85 miljoen jaar geleden losmaakten van het zuidelijke continent Gondwana overleefden veel dieren en planten uit het prehistorisch tijdperk. Door de geïsoleerde ligging ontwikkelden deze dieren en planten zich ongestoord verder.

Vandaag de dag reis je er dus door een unieke vogelwereld. Aangezien er die miljoenen jaren geleden geen zoogdieren waren en de natuur dus amper gevaar voor hen opleverde, leidde deze evolutie vaak tot vogels die zelfs niet hoefden te vliegen. 

Lees meer

Wie na 1 juni 2019 naar Tanzania reist, neemt beter geen plastic meer mee naar het land

Vorig jaar in augustus voerde Kenia een ban in op single use plastic voor de lokale bevolking; geen plastic tasjes meer om groenten en fruit in te doen, maar herbruikbare zakken die dus langer meegaan. Na bijna één jaar is deze maatregel vooral in en rond de steden en dorpen zeer waardevol gebleken om het rondzwervend plastic tegen te gaan. Vanaf 1 juni 2019 volgt Tanzania het voorbeeld. 

Lees meer

Kenia en de plastic ban: één jaar later

Wie vroeger door Kenia reisde, merkte al snel wanneer er een dorp naderde dankzij de duizenden rondslingerende plastic zakjes op straat en in de bomen en struiken. Een situatie die schreeuwde om actie volgens student en fotograaf James Wakibia. In 2015 lanceerde hij de social media campagne: #IsupportbanplasticsKE die opriep tot het einde van het maken, verkopen of gebruiken van plastic voor eenmalig gebruik, ook wel single use plastic genoemd. Zijn acties trokken wereldwijd de aandacht, ook die van de regering in de hoofdstad Nairobi die de ban bovenaan het prioriteitenlijstje zette.

Lees meer