Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
17 juni 2019

Met zo’n scherpe blik als die van een arend kan je rondom je echt álles overzien. Dat heb je ook echt nodig tijdens je rondreis door Canada, want de uitzichten waarmee het land je verwent, zijn adembenemend. Vanuit de lucht, vanop een boot of juist midden in het oneindige landschap; deze schitterende views zijn jouw blikken meer dan waard.

Moraine Lake
Banff National Park, Alberta

Wie een wel heel bijzonder bergmeer wil bezoeken tijdens het rondreizen door Canada, mag in Banff National Park zijn hartje ophalen. Daar ligt Moraine Lake, een azuurblauw meer dat gevoed wordt door gletsjerwater. Vandaar de felle kleur. Je kan er heerlijk wandelen en laat er het wondermooie landschap poseren voor je fototoestel. Rondom het meer vind je de Valley of the Ten Peaks; tien schitterende bergtoppen die het uitzicht vervolledigen. Bij mooi, zonnig weer reflecteren de tien bergtoppen zelfs in het meer; oogverblindend is dat!

shutterstock_110500415_Moraine_Lake_(Large)

Whistlers Mountain
Jasper National Park, Alberta

Net buiten het stadje Jasper vind je de SkyTram. In deze kabelbaan zie je maar liefst in zeven minuten de kleine gletsjermeertjes, de Athabasca River en het stadje Jasper onder je steeds kleiner en kleiner worden. Kijk zeker eens naar beneden terwijl je naar boven lift, want als je geluk hebt, zie je hier elanden of beren grazen.

Wanneer je aankomt op de top van Whistlers Mountain bevind je je op een hoogte van bijna 2.300 meter. De SkyTram is niet voor niets de hoogste kabelbaan van Canada. Onze tip eenmaal boven? Kleed je in laagjes; een dikke trui heb je zeker nodig, want boven waait het meestal wat harder en is het kouder. Wist je trouwens dat de echte schoonheid verscholen ligt in de rotsachtige bodem waar kleurrijke vetplantjes de ijzige winters trotseren om tijdens de korte zomers hun bloemenpracht te tonen? Met wat geluk zie je ook marmotten en de unieke pica’s. Dat zijn kleine zoogdiertjes zoals een muis, maar dan zonder staart. En als je écht geluk hebt, zie je zelfs Mount Robson in de verte.  

shutterstock_1407814241_Whistler_Mountain_(Large)

Mount Robson
Brits-Columbia, Mount Robson Provincial Park

Midden in de Rocky Mountains ligt Mount Robson. Deze berg overheerst sterk in de omgeving met zijn 3.954 meter. Mount Robson ligt volledig in het Mount Robson Provincial Park. Bij mooi en helder weer kan je hier een helikoptervlucht rond de indrukwekkende Mount Robson maken. De helikoptervlucht reserveren en betalen, doe je ter plaatse. Dat komt doordat de vlucht afhankelijk is van de weersomstandigheden. Wil je graag bij helder weer opstijgen? Neem dan ongeveer 260 CAD per persoon mee (cash of visa). 

shutterstock_1017617047_(Large)

Prince Rupert
Brits-Columbia

Meer beren, arenden en walvissen dan mensen? Die vind je in de havenstad Prince Rupert. De stad ligt aan de rand van een uitgestrekte wildernis, terwijl er aan de andere kant een haven met veel kleine eilandjes is. Je maakt hier kennis met het erfgoed van de First Nations. In het stadje vind je oude, kleurrijke huizen die soms wel meer dan honderd jaar oud zijn. Als het weer mooi is, kan je er het watervliegtuig nemen. De reservatie en betaling gebeurt ter plaatse, omdat de vlucht afhankelijk is van het weer. Wil je graag deelnemen als het mooi en helder weer is? Voorzie dan ongeveer 290 CAD per persoon (cash of visa). 

shutterstock_1414321022_(Large)

Inside passage
Brits-Columbia

Vanuit Prince Rupert begint je lange boottocht door de binnenzeevaartweg naar het zuiden. De tocht duurt zo’n 15 uur, dus neem zeker een boekje of spelletje mee om de uren te trotseren. Wie geen genoeg kan krijgen van de omliggende landschappen, móet tijdens die uren natuurlijk de prachtige omgeving bewonderen. De Inside Passage is de belangrijkste transportweg naar Alaska en werkelijk adembenemend voor avontuurlijke reizigers. Je ziet onderweg de dichtbeboste eilanden met lange douglassparren. Het enige spoor van bewoonde wereld is het dorpje, Bella Bella, dat tussen de wouden verscholen ligt. Tijdens de tocht voel je er echt de immensiteit van de oneindige wouden. 

shutterstock_79426414_Inside_passage_(Large)

Besproken reizen in deze blogpost

Al onze reizen naar Canada

shutterstock_721068607_(Large)

Rondreis Canada

Passage to Alaska - 18 dagen