Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
8 juli 2019

Día de los Muertos betekent Dag van de Doden. Op het eerste zicht niet echt een dag waar je bij wil zijn, denk je... Maar in Mexico is deze dag juist een kleurrijk feest. De Mexicanen tonen tijdens deze feestdag liefde en respect aan hun overleden familieleden en vrienden in ruil voor geluk en bescherming van de overleden geesten. Ze geloven ook dat de geesten die periode tijdelijk terugkeren op aarde. De lokale bevolking verwelkomt ze met een warm hart op 1 & 2 november. En hoe! 

De Mexicanen vieren de eerste dagen van november dus volledig anders dan Belgen. In Mexico vieren ze dan feest op de begraafplaatsen en veranderen de graven in kleurrijk versierde feesttaferelen. Beeld je in; duizenden kaarsjes die de graven sieren samen met bloemen, eten en drinken. Het is een écht feest!

shutterstock_1024270291_(Large)

Het feest zet zich door tijdens de parades waarbij de lokale bevolking rondloopt in kostuums en hun gezicht schminkt als doodshoofd. Verkleed als skelet dansen ze mee om deze dag te vieren. Ook om La Catrina kan je niet heenkijken, want het bekende vrouwelijk skelet met een enorme bloemenhoed zie je letterlijk overal. Tijdens de parades strooit de lokale bevolking bloemblaadjes rond om de doden de weg van het kerkhof naar het huis van de familie te wijzen. Eenmaal thuis worden ze verwelkomd met een altaar met hun lievelingseten, bier en de sigaretten die ze rookten. Ook de muziek en kunst is aangepast aan wat de overledene graag hoorde en zag. Wist je trouwens dat de tradities in de zuidelijke regio’s van Mexico veel kleurrijker zijn dan die in het noorden? 

shutterstock_160095947_(Large)

Deze feestdag móet je dus eens hebben meegemaakt en voor de totaalbeleving bezoek je best Oaxaca. In deze stad vinden de parades plaats, waakt men bij de versierde kerkhoven en bezoek je kleurrijke markten. Wist je dat we tijdens de Mexico rondreis van 26 oktober t.e.m. 11 november 2019 tijdens Día de los Muertos in Oaxaca zullen zijn? Ideaal om deze feestdag eens zelf te beleven.

Generatie op generatie geeft deze traditie al jaren door. De Mexicaanse feestdag heeft zelfs een plaatsje op de lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid van Unesco. Hoe bijzonder dus om dit feest eens mee te maken en je tussen de lokale bevolking te mengen.

📅 elk jaar op 1 & 2 november | 📍Mexico

Meer info via je vertrouwde reisagent of via info@master-tours.com

shutterstock_1122541184_(Large)

Al onze reizen naar Mexico

shutterstock_1461748325_(Large)

Rondreis Mexico

El Secreto De Pakal - 17 dagen