Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
25 juni 2019

De spectaculaire Honghe Hani rijstterrassen in het zuiden van de chinese provincie Yunnan

Fenomenaal zijn ze, de rijstterrassen in Yuanyang. Vooral in augustus, want dan spot je er rijpende, gele rijst tussen de groene velden. Vanaf de hellingen van de reusachtige Aliao bergen lopen de rijstterrassen trapsgewijs naar beneden tot aan de oevers van de Hong rivier. Hoe immens die terrassen zijn, wordt al snel duidelijk, want het cultuurlandschap van de Honghe Hani rijstterrassen telt maar liefst 16.603 hectare. Grenzeloos genieten tijdens je bezoek dus!  

shutterstock_241077730_(Large)

Honderden jaren werk

Dat het gebied bijzondere klimatologische omstandigheden kent, is ondertussen geen geheim meer. Het Hani volk heeft er in de afgelopen 1.300 jaar hard gewerkt om de bergen om te toveren tot vruchtbaar gebied. Een complex kanelensysteem om water uit de beboste bergtoppen naar de terrassen te brengen is het resultaat. De rijstterrassen worden gezien als een wereldwonder en zijn niet voor niets Unesco werelderfgoed. Ook een landbouwsysteem met buffels, koeien, eenden en vis is een gevolg van het harde werk van het Hani volk. Hierdoor is de productie van rijst gemakkelijker.

De Hani wonen in maar liefst 82 dorpen met traditionele rieten paddenstoelhuizen. En dit tussen de bergtopbossen en terrassen. ’s Ochtends is er een kleurrijke markt en een wandeling door het paddenstoelendorp en de rijstterrassen laat je onderdompelen in het dagelijkse leven van de Hani.

shutterstock_1414632731_(Large)
Yuanyang_(Large)

Een mini-ecosysteem

De terrassen vergen een voortdurend onderhoud en irrigatie, anders was de vruchtbare grond al lang weggespoeld van de hellingen. Ze vormen een waar mini-ecosysteem. Bronwater vanuit de verderop gelegen bossen voorzien de terrassen van water tijdens de wintermaanden tot het begin van de lente. In het rijstseizoen verdampt het water dan weer en vormen zich wolken boven de terrassen die opnieuw voor het nodige water zorgen. Dit bijzondere gebied in extreem vochtige lucht is zó uniek om te zien. 

shutterstock_1422697268_(Large)

* Opgelet! Wil je nog graag mee op de Teken van Bamboe rondreis van 5 tot en met 23 augustus 2019? 
Beslis voor 10.07.2019, dan nemen wij je nog graag mee op onze gegarandeerde 19-daagse rondreis door China. 
Meer info via je vertrouwde reisagent of via info@master-tours.com // 03 605 35 02

Besproken reizen in deze blogpost

Al onze reizen naar China

1_Cover_optie_4_(Large)

Rondreis China

Teken van Bamboe - 19 dagen
shutterstock_187925474_(Large)

Rondreis China

Keizers en Kung Fu - 15 dagen