Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
1 juli 2019

Zó kleurrijk dat het de ontdekking van het land opfleurt; dat is Bolivia. In deze ruwe diamant vind je in het dagelijkse leven overal sprankelende tinten. En dat in zowel de pittoreske landschappen, de fantastische dieren, maar ook in de wondermooie klederdracht van de lokale bevolking. Kleur is letterlijk óveral. Om van te glunderen, toch?!   

Levendige lagunes
📍 in het zuiden van Bolivia (provincie Sud Lípez), nabij de grens met Chili

Laguna Colorada
Contrast troef in de omgeving van Laguna Colorada! Je ziet er roze flamingo’s door de helderblauwe lucht vliegen en merkt de witte eilandjes in het knalrode meer meteen op. Het zoute meer heeft zijn rode kleur te danken aan de algen die er leven. Heel bijzonder om te zien!

shutterstock_422350309_Laguna_Colorada_(Large)

Laguna Verde
Voor helder turkoois water is Laguna Verde jouw bestemming. Met de uitgestrekte vlaktes en een gigantische grote vulkaan is dit uitzicht echt adembenemend. Je vindt het groenblauwe meer onderaan de voet van de Licancabur vulkaan tussen de zandvlaktes. Een uniek plekje! 

shutterstock_440413153_Laguna_Verde_(Large)

Laguna Blanca
Rechts van Laguna Verde ligt de prachtige Laguna Blanca. Ondanks dat deze twee lagunes zo dicht bij elkaar liggen, zijn ze toch allebei uniek. De grote hoeveelheden mineralen in het meer zorgen voor de witte kleur van het meer, vandaar de naam Laguna Blanca.  

shutterstock_763935187_laguna_blanca_(Large)

De lokale bevolking in kleur
Het stadje Tarabuco kleurt jouw zondag, want dan veranderen de rustige straatjes in een zondagse markt. Van overal komen Bolivianen naar het stadje om te kopen en te verkopen. Kleuren en geuren vinden stilaan jouw weg op de markt. Ook de tarabuqueños verrijken de markt met hun bonte kleding. Zij dragen prachtige poncho’s met gestreepte versieringen. Wist je dat de vrouwen er handgemaakte hoeden dragen? En dat locals dan weten wie er nog vrijgezel is en wie niet? Doordat de handgeweven stoffen stuk voor stuk een verhaal vertellen, zijn ze écht indrukwekkend.

Ook in Potolo dragen de mannen en vrouwen schitterende handgemaakte kleding. Potolo is een dorp waar de etnische groep, Jalq’a, het voor het zeggen heeft. 

shutterstock_233802457_(Large)

Fleurige flamingo’s
Aan grote kolonies flamingo’s geen gebrek in Bolivia! Vooral aan de Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Chiar Kota zie je deze fantastische vogels van hun dag genieten. Wie iets verder dan de blauwwitte lagunes kijkt, ziet trouwens de besneeuwde bergtoppen. Echt adembenemend!

Ook in de Laguna Colorada vergezellen verschillende soorten flamingo’s je tijdens jouw bezoek. De grote hoeveelheden plankton in het meer maken het voor de flamingo een écht eetfestijn. De Andes flamingo, James’s flamingo en Chileense flamingo zullen je er verwelkomen in hun natuurlijke habitat.  

shutterstock_361474904_(Large)

* Opgelet! Wil je nog graag mee op de Bolivia rondreis van 3 tot en met 17 oktober 2019?

Er zijn nog twee beschikbare plaatsen op onze gegarandeerde 15-daagse rondreis. 
Meer info via je vertrouwde reisagent of via info@master-tours.com

Besproken reizen in deze blogpost

Al onze reizen naar Bolivia

Salar_de_Uyuni__Uyuni__Bolivia_(Large)

Rondreis Bolivia

Het Vergeten Paradijs - 15 dagen