Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Onze toppers in het voorjaar

Zoek je nog een unieke anders dan anders bestemming voor het voorjaar?

Bekijk dan hier onze 'Fjorden van Tierra del Fuego' naar Argentinië & Chili, 'Lach van de Kookaburra' naar Australië, Het Juweel van Afrika naar Namibië, Troi Va Dat naar Vietnam en Trots van de Tafelberg naar Zuid-Afrika.  

Lees meer

Aanraders voor het najaar

Wil je dit najaar nog een unieke reis maken?

Bekijk dan zeker onze aanraders: 'Lokroep van de Savanne' naar Kenia, 'Trots van de Tafelberg' naar Zuid-Afrika, 'Kantwerk in Steen' naar India, ontdek Bhutan & Nepal met 'Land van de Donderdraak' of 'Lach van de Kookaburra' in Australië. 

Lees meer

Woon het Nga Lhakhang tempelfestival bij in november 2023 in Bhutan!

Elk jaar vormen de religieuze festivals in het kleine koninkrijk Bhutan het hoogtepunt van het jaar. Tijdens onze Bhutan en Nepal rondreis van november 2023 zijn we dan ook getuige van rituele gemaskerde en traditionele dansen tijdens het Nga Lhakhang Tsechu. Dit festival wordt van 27 tem 29 gevierd in het dorpje Nalakhar nabij Bumthang en is een symbolisch gebed om geluk en een goede oogst te bekomen. Wil jij erbij zijn, schrijf je dan in op onze andersdananders Bhutan & Nepal rondreis!

Lees meer

Welke rondreizen zijn al gegarandeerd in 2023?

Wil je graag een overzicht van onze gegarandeerde vertrekken of wil je weten op welke van onze rondreizen nog plaatsjes beschikbaar zijn? Neem dan een kijkje in onderstaande lijst. Wees er snel bij want onze gegarandeerde vertrekken lopen snel vol!

Update: 11/09/2023

Lees meer

Onze nieuwe bestemmingen voor 2023 en 2024

Het is opnieuw zover! Onze nieuwe anders dan anders brochure 2023-2024 is vers van de pers. 

We hebben het afgelopen jaar een heel aantal van onze rondreizen onder de loep genomen en vernieuwd. En we hadden inspiratie in overvloed om voor jullie nieuwe en unieke reisprogramma's samen te stellen. Je kan vanaf vandaag onze nieuwe bestemmingen alvast ontdekken op onze website. 

In de loop van deze maand kan je langs bij je vertrouwde reisagent om een exemplaar te bemachtigen, of kom langs op onze infodagen in januari en komende evenementen. Meer informatie hierover kan je terugvinden in onze agenda.

Lees meer

Authentiek Oman ontdekken?

Benieuwd naar onze nieuwe rondreis dit najaar naar de Verenigde Arabische Emiraten en Oman? Ontdek de mooiste traditonele dorpjes in het binnenland van Oman en de indrukwekkende Sultan Qaboos moskee in Muscat! Maak kennis met de valkerij en de kamelenraces in wereldstad Dubai!

Hier kan je onze nieuwe rondreis in detail bekijken! 

Lees meer

Enkele ervaringen in Transkaukasië volgens tourleaders Rob en Tom

Tourleaders Tom en Rob hebben niet stilgezeten en hebben in juni 2021 een deel van Transkaukasië verkend, meer bepaald Georgië en Armenië. Georgië en Armenië doen denken aan prachtig gelegen kerken zoals de Khor Virap nabij de heilige Turkse berg Ararat en de kerk van de versterkte Ananoeri-vesting aan de heldere Aragvi-rivier.

Enkele ervaringen van Tom & Rob? Die vind je hier!

Lees meer

Kerstmis in IJsland

IJslanders zijn dol op sagen en legenden. Geen heuvel, rots of bocht of er hoort een verhaal bij. Daarmee verklaren ze niet alleen het ontstaan van landschapsvormen in hun steeds veranderende omgeving, maar deze volksverhalen zijn een uitlaatklep om hun geloof, angsten, waarden en humor in te leggen. Een opmerkelijk verhaal is dat de IJslanders in tegenstelling tot onze éne traditionele Kerstman, er 13 hebben, de Kerstjongens genaamd.

Lees meer

Zorgeloos op reis met anders dan anders

Corona ligt nog niet helemaal achter ons, maar we dromen alvast weg naar die eerste verre reis! Je vraagt je vast af waar je veilig naartoe kan gaan, wanneer je kan inschrijven en hoe je je best voorbereidt als het, eindelijk (!), zover is.We willen dat iedereen die met anders dan anders reist met een gerust hart op rondreis vertrekt. Daarom beantwoorden we graag de veelgestelde vragen in verband met COVID-19 en de mogelijke impact op je reis. Is je vraag nog niet beantwoord of heb je een vraag die niet over de coronapandemie gaat? Geef ons gerust een seintje.

Lees meer

Op zoek naar de laatste witte neushoorns in Kenia?

Kenia is de koploper in Afrika qua bescherming en conservatie van bedreigde diersoorten en de jacht op dieren is er verboden. Ol Pejeta Conservancy in Kenia is de thuisbasis van twee van ‘s werelds laatst overgebleven noordelijke witte neushoorns (Fatu en Najin, moeder en dochter), en van meer dan 110 ernstig bedreigde zwarte neushoorns. De Conservancy is koploper in de bescherming en conservatie van neushoorns in Oost-Afrika.

Wist je dat zwarte neushoorns kleiner zijn dan witte neushoorns, en er eigenlijk helemaal geen kleurverschil is tussen hen? De namen zijn ontstaan uit een spraakverwarring: de Afrikaners noemden de witte neushoorn de ‘Wijde Lip’ (later verengelst naar ‘White Lip’ en ‘White Rhino’) omwille van zijn brede, platte lippen die hij gebruikt om te grazen. Toen er een tweede soort werd ontdekt, werd deze automatisch ‘Black Rhino’ genoemd. De zwarte neushoorns hebben een meer gehaakte lip om aan struiken te snuffelen en geven de voorkeur aan dicht struikgewas. Ze zijn over het algemeen meer solitair en schuwer dan witte neushoorns, en hebben de reputatie agressiever te zijn. Niettegenstaande blijft het een topervaring deze dieren op safari te spotten!

Lees meer

CO₂-uitstoot van onze internationale vluchten compenseren? Wij doen het zo!

Internationaal vliegen en duurzaam toerisme?

Duurzaam toerisme lijkt een contradictie. Hoe duurzaam onze inspanningen op onze bestemmingen ook mogen zijn, dat internationale vliegreizen de klimaatzaak niet ten goede komen is een wetenschappelijk feit. Gelukkig bestaan er ondertussen ook manieren om onze CO2 -uitstoot deels te compenseren zodat we ook de internationale vluchten van onze reizen kunnen verduurzamen.

Wil je meer weten over onze projecten ? Lees dan deze blogpost.

Lees meer

CO₂-compensatie: het Mara project

In onze zoektocht naar een betrouwbare partner voor onze CO2 -compensatie vonden we het een meerwaarde dat niet alleen de aarde, maar ook de lokale bevolking er beter van wordt. Mara is een project in Tanzania waarvoor we samenwerken met WeForest. We geven hier graag wat meer uitleg over. 

Meer informatie over de CO₂ compensatie van onze internationale vluchten vind je hier.

Lees meer

Ga jij mee met ons naar Dubai World Expo?

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Expo is een land in het Midden-Oosten de host voor dit mega-evenement.

Wil jij samen met ons Dubai en Abu Dhabi ontdekken? Bekijk dan hier de details van onze themareis naar de Emiraten.

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Lees meer

Corona: hoe gaat het met tourleader Manu in Thailand?

Hoe zien zijn toekomstige reisplannen eruit tijdens Corona-crisis?

Lees meer

Door de geografische schatkamers van Namibië

Ongetwijfeld laat Namibië je kennismaken met de mooiste landschappen. Deze bestemming is niet alleen een van de mooiere natuurbestemmingen in Zuidelijk Afrika, maar heeft ook de meest uiteenlopende landschappen. Van kleipannen, oeroude verdorde kameeldoringbomen, zoutvlaktes en woestijnen; Namibië heeft het allemaal. Als je weet dat het een van de dunst bevolkte landen ter wereld is, dan kun je je de oneindige uitzichten wel voorstellen. We nemen je graag mee door de verschillende landschappen van dit adembenemend land. 

Lees meer