Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Aanraders voor het najaar

Wil je dit najaar nog een unieke reis maken?

Bekijk dan zeker onze aanraders: 'Lokroep van de Savanne' naar Kenia, 'Trots van de Tafelberg' naar Zuid-Afrika, 'Kantwerk in Steen' naar India, ontdek Bhutan & Nepal met 'Land van de Donderdraak' of 'Lach van de Kookaburra' in Australië. 

Lees meer

Infoavond Saoedi-Arabië

Deze nieuwe 11-daagse rondreis 'Kruispunt der Karavanen' door Saoedi-Arabië neemt je mee van de woestijnstad van de Nabateeërs tot de lemen spookstad Al’Ula en het oude stadsgedeelte Al Balad in Jeddah.

Ontdek er alles over tijdens de infoavond op 15 juni 2023 in ons ADA salon (Hessenstraatje 1H, Antwerpen).

Lees meer

Woon het Nga Lhakhang tempelfestival bij in november 2023 in Bhutan!

Elk jaar vormen de religieuze festivals in het kleine koninkrijk Bhutan het hoogtepunt van het jaar. Tijdens onze Bhutan en Nepal rondreis van november 2023 zijn we dan ook getuige van rituele gemaskerde en traditionele dansen tijdens het Nga Lhakhang Tsechu. Dit festival wordt van 27 tem 29 gevierd in het dorpje Nalakhar nabij Bumthang en is een symbolisch gebed om geluk en een goede oogst te bekomen. Wil jij erbij zijn, schrijf je dan in op onze andersdananders Bhutan & Nepal rondreis!

Lees meer

Onze toppers in het voorjaar

Zoek je nog een unieke andersdananders bestemming voor het voorjaar?

Bekijk dan even onze 'Vlucht van de Quetzal' naar Guatemala & Belize, onze 'Mystieke Lotus' naar Thailand, de Transkaukasië drielanden combinatie of onze nieuwe rondreis 'Door het Oog van de Arend' naar Kirgizië, Kazachstan en Oezbekistan. 

Lees meer

Welke rondreizen zijn al gegarandeerd in 2023?

Wil je graag een overzicht van onze gegarandeerde vertrekken of wil je weten op welke van onze rondreizen nog plaatsjes beschikbaar zijn? Neem dan een kijkje in onderstaande lijst. Wees er snel bij want onze gegarandeerde vertrekken lopen snel vol!

Update: 07/06/2023

Lees meer

Onze nieuwe bestemmingen voor 2023 en 2024

Het is opnieuw zover! Onze nieuwe anders dan anders brochure 2023-2024 is vers van de pers. 

We hebben het afgelopen jaar een heel aantal van onze rondreizen onder de loep genomen en vernieuwd. En we hadden inspiratie in overvloed om voor jullie nieuwe en unieke reisprogramma's samen te stellen. Je kan vanaf vandaag onze nieuwe bestemmingen alvast ontdekken op onze website. 

In de loop van deze maand kan je langs bij je vertrouwde reisagent om een exemplaar te bemachtigen, of kom langs op onze infodagen in januari en komende evenementen. Meer informatie hierover kan je terugvinden in onze agenda.

Lees meer

Authentiek Oman ontdekken?

Benieuwd naar onze nieuwe rondreis dit najaar naar de Verenigde Arabische Emiraten en Oman? Ontdek de mooiste traditonele dorpjes in het binnenland van Oman en de indrukwekkende Sultan Qaboos moskee in Muscat! Maak kennis met de valkerij en de kamelenraces in wereldstad Dubai!

Hier kan je onze nieuwe rondreis in detail bekijken! 

Lees meer

Enkele ervaringen in Transkaukasië volgens tourleaders Rob en Tom

Tourleaders Tom en Rob hebben niet stilgezeten en hebben in juni 2021 een deel van Transkaukasië verkend, meer bepaald Georgië en Armenië. Georgië en Armenië doen denken aan prachtig gelegen kerken zoals de Khor Virap nabij de heilige Turkse berg Ararat en de kerk van de versterkte Ananoeri-vesting aan de heldere Aragvi-rivier.

Enkele ervaringen van Tom & Rob? Die vind je hier!

Lees meer

Kerstmis in IJsland

IJslanders zijn dol op sagen en legenden. Geen heuvel, rots of bocht of er hoort een verhaal bij. Daarmee verklaren ze niet alleen het ontstaan van landschapsvormen in hun steeds veranderende omgeving, maar deze volksverhalen zijn een uitlaatklep om hun geloof, angsten, waarden en humor in te leggen. Een opmerkelijk verhaal is dat de IJslanders in tegenstelling tot onze éne traditionele Kerstman, er 13 hebben, de Kerstjongens genaamd.

Lees meer

Update corona-tegoedbonnen

Allereerst willen we je bedanken voor het vertrouwen in anders dan anders! We zijn enorm dankbaar voor onze reizigers die ons in deze moeilijke tijden een hart onder de riem steken en hun reisplannen omboekten naar een latere vertrekdatum. Het maakt ons blij dat de reismicrobe nog leeft en dat velen vol ongeduld uitkijken naar terug onbezorgd reizen met anders dan anders.

Het afgelopen jaar hebben wij met hart en ziel gewerkt om alle vragen van onze reizigers te beantwoorden, corona-tegoedbonnen op te maken en omboekingen & annulaties correct en spoedig af te handelen.

Lees meer

Onze anders dan anders brochure 2022-2023

Ook dit jaar heeft ons anders dan anders team zijn best gedaan om jullie droomreizen tot in de puntjes uit te werken. Droom je alvast van een volgende verre reis? Bekijk dan de reisprogramma's en afreisdata met prijzen vanaf nu op onze website. De huidige situatie zorgt ervoor dat we ons flexibel moeten opstellen voor eventuele wijzigingen in de vluchten, programma's, ... Daarom verschijnt er dit jaar geen gedrukte catalogus, maar een digitale versie van onze brochure 2022-2023. Bekijk hier onze digitale brochure 2022-2023.

We kijken er erg naar uit jullie allemaal terug te verwelkomen op onze reizen en jullie terug te zien tijdens onze infomomenten. Hou onze agenda op de website en onze nieuwsbrief in de gaten voor de planning van onze infodagen komende maand november in ons ADA-salon. Inschrijven zal mogelijk zijn vanaf 22 oktober!  

Lees meer

Zorgeloos op reis met anders dan anders

Corona ligt nog niet helemaal achter ons, maar we dromen alvast weg naar die eerste verre reis! Je vraagt je vast af waar je veilig naartoe kan gaan, wanneer je kan inschrijven en hoe je je best voorbereidt als het, eindelijk (!), zover is.We willen dat iedereen die met anders dan anders reist met een gerust hart op rondreis vertrekt. Daarom beantwoorden we graag de veelgestelde vragen in verband met COVID-19 en de mogelijke impact op je reis. Is je vraag nog niet beantwoord of heb je een vraag die niet over de coronapandemie gaat? Geef ons gerust een seintje.

Lees meer

Update eerste groepsreis sinds corona!

Op 14/09 vertrok een klein groepje van 12 enthousiaste reizigers samen met onze reisleider Jean-Pierre naar Kenia! Hieronder vind je alvast wat sfeerbeelden uit Amboseli Nationaal Park. 

Wil je ook nog dit jaar de mooiste nationale parken van Kenia ontdekken? Dan kan! We hebben een extra afreis voor ons 'Lokroep van de Savanne' programma uitgewerkt met vertrek op 27.11.2021. Neem een kijkje op volgende pagina voor meer informatie!

Lees meer

Eerste groepsreis sinds corona!

Op 14.09.2021 zal onze eerste begeleide groepsrondreis sinds corona vertrekken met bestemming Kenia. Neem contact op met ons of via je vertrouwde reisagent voor meer informatie.

Ontdek hier alvast het programma van onze 13-daagse rondreis "Lokroep van de Savanne"!

Lees meer

Op zoek naar de laatste witte neushoorns in Kenia?

Kenia is de koploper in Afrika qua bescherming en conservatie van bedreigde diersoorten en de jacht op dieren is er verboden. Ol Pejeta Conservancy in Kenia is de thuisbasis van twee van ‘s werelds laatst overgebleven noordelijke witte neushoorns (Fatu en Najin, moeder en dochter), en van meer dan 110 ernstig bedreigde zwarte neushoorns. De Conservancy is koploper in de bescherming en conservatie van neushoorns in Oost-Afrika.

Wist je dat zwarte neushoorns kleiner zijn dan witte neushoorns, en er eigenlijk helemaal geen kleurverschil is tussen hen? De namen zijn ontstaan uit een spraakverwarring: de Afrikaners noemden de witte neushoorn de ‘Wijde Lip’ (later verengelst naar ‘White Lip’ en ‘White Rhino’) omwille van zijn brede, platte lippen die hij gebruikt om te grazen. Toen er een tweede soort werd ontdekt, werd deze automatisch ‘Black Rhino’ genoemd. De zwarte neushoorns hebben een meer gehaakte lip om aan struiken te snuffelen en geven de voorkeur aan dicht struikgewas. Ze zijn over het algemeen meer solitair en schuwer dan witte neushoorns, en hebben de reputatie agressiever te zijn. Niettegenstaande blijft het een topervaring deze dieren op safari te spotten!

Lees meer

Informatie Coronavirus (COVID-19) anders dan anders

Beste ADA reiziger,

Allereerst willen we je bedanken voor je vertrouwen in anders dan anders. We informeren je hierbij over de huidige stand van zaken aangaande de situatie rond het coronavirus (COVID-19).

!UPDATE: voor alle informatie i.v.m. COVID-19 verwijzen we je graag door naar onze COVID-19 pagina!

Lees meer

Ga jij mee met ons naar Dubai World Expo?

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Expo is een land in het Midden-Oosten de host voor dit mega-evenement.

Wil jij samen met ons Dubai en Abu Dhabi ontdekken? Bekijk dan hier de details van onze themareis naar de Emiraten.

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

Lees meer

CO₂-uitstoot van onze internationale vluchten compenseren? Wij doen het zo!

Internationaal vliegen en duurzaam toerisme?

Duurzaam toerisme lijkt een contradictie. Hoe duurzaam onze inspanningen op onze bestemmingen ook mogen zijn, dat internationale vliegreizen de klimaatzaak niet ten goede komen is een wetenschappelijk feit. Gelukkig bestaan er ondertussen ook manieren om onze CO2 -uitstoot te compenseren zodat we ook de internationale vluchten van onze reizen kunnen verduurzamen.

Wil je meer weten over onze projecten ? Lees dan deze blogpost.

Lees meer

CO₂-compensatie: onze projecten

In onze zoektocht naar een betrouwbare partner voor onze CO2 -compensatie, vonden we het een meerwaarde om de locatie van de projecten te kunnen koppelen aan onze bestemmingen. Everland komt ons hierin tegemoet omdat ze grote bosbehoudprojecten vertegenwoordigen in Afrika, Azië én Latijns-Amerika. Wij selecteerden er drie omdat het onze bedoeling is om de internationale vluchten naar een bepaalde bestemming te compenseren middels een project op hetzelfde continent. Voor onze reizen naar Azië of Oceanië compenseren we in Cambodja, compensatie van bestemmingen in Latijns-Amerika gaan naar Peru en onze Afrikaanse bestemmingen worden gecompenseerd in Kenia. We geven graag wat meer uitleg over de verschillende projecten.

Meer informatie over de CO₂ compensatie van onze internationale vluchten vind je hier.

Lees meer

Corona: hoe gaat het met tourleader Manu in Thailand?

Hoe zien zijn toekomstige reisplannen eruit tijdens Corona-crisis?

Lees meer

Door de geografische schatkamers van Namibië

Ongetwijfeld laat Namibië je kennismaken met de mooiste landschappen. Deze bestemming is niet alleen een van de mooiere natuurbestemmingen in Zuidelijk Afrika, maar heeft ook de meest uiteenlopende landschappen. Van kleipannen, oeroude verdorde kameeldoringbomen, zoutvlaktes en woestijnen; Namibië heeft het allemaal. Als je weet dat het een van de dunst bevolkte landen ter wereld is, dan kun je je de oneindige uitzichten wel voorstellen. We nemen je graag mee door de verschillende landschappen van dit adembenemend land. 

Lees meer