Arrow top
9 juni 2018

Voor mij een cocktail! En doe die wereldstad er ook maar ineens bij.

Nu de zomer voor de deur staat, zijn cocktails ook weer een graag geziene gast bij vele mensen. Kunstenaar Luke Doyle begreep dat ook, maar hij deed nog iets extra. Hij koppelde namelijk negen wereldsteden aan een specifieke cocktail. En of dat gelukt is! Bekijk hieronder het resultaat. 

Singapore

Singapore - Singapore Sling

Deze cocktail zag het levenslicht in 1915 toen een barman in het sjieke Raffles Hotel een brouwsel op basis van gin, cherry, bruiswater en limoensap maakte. Een zomers drankje, heerlijk om op het einde van de dag te bekomen van de hoge temperaturen. 

Caipirinha

Rio de Janeiro - Caipirinha

De nationale cocktail van de Brazilië! Een lekker zoete cocktail die de alcohol maskeert. En dat kan van pas komen, want het hoofdbestanddeel cachaca kan soms zo’n vijftig procent alcohol bevatten. 

Sydney

Sydney - Spirit of Sydney

Peer, honing en appelsien. Dat is de kern van de Spirit of Sydney, met het Australische Vantage spirit als alcoholbasis. Een bom energie in een glas! 

Amarula

Kaapstad - Amarula

Echt het typische Zuid-Afrikaanse drankje, deze Amarula likeur. Het is een gesofisticeerd drankje, met een mooie crèmebasis. Perfect om te klinken boven op Tafelberg. 

Zelf de skylines bewonderen van de coctails? Kom dan met ons mee naar Zuid-Afrika, Australië, Brazilië of Singapore!

Al onze reizen naar Zuid-Afrika

Grafitti_street_artists_Cape_Town__Salt_River

Rondreis Zuid-Afrika

Trots van de Tafelberg - 20 dagen
shutterstock_jan_van_genten

Rondreis Zuid-Afrika

De Groene Kalahari - 20 dagen