Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Lao cuisine, ofwel de keuken van Laos

Laos, het enige land zonder kust, een smeltkroes van smaken en geuren, een potpourri met invloeden uit de Vietnamese, Thaise, Chinese en Franse keuken maar zonder twijfel een ongekende smaakbom. 

Lees meer

Reisleider Marco vertelt: "Cambodja & Laos; zoveel moois gecombineerd als buurlanden"

Tien jaar geleden opende Laos haar deuren voor reizigers. Dit buitengewoon land met haar verschillende culturen, volkeren en de prachtige natuur combineer je perfect met haar kleinere Indochina broertje Cambodja. Tijd om deze Zuidoost-Aziatische landen wat beter te leren kennen! 

Lees meer

Waarom je tijdens Día de los Muertos in Mexico moet zijn

Día de los Muertos betekent Dag van de Doden. Op het eerste zicht niet echt een dag waar je bij wil zijn, denk je... Maar in Mexico is deze dag juist een kleurrijk feest. De Mexicanen tonen tijdens deze feestdag liefde en respect aan hun overleden familieleden en vrienden in ruil voor geluk en bescherming van de overleden geesten. Ze geloven ook dat de geesten die periode tijdelijk terugkeren op aarde. De lokale bevolking verwelkomt ze met een warm hart op 1 & 2 november. En hoe! 

Lees meer

Bont Bolivia – of hoe de levendige kleuren er je hart verwarmen

Zó kleurrijk dat het de ontdekking van het land opfleurt; dat is Bolivia. In deze ruwe diamant vind je in het dagelijkse leven overal sprankelende tinten. En dat in zowel de pittoreske landschappen, de fantastische dieren, maar ook in de wondermooie klederdracht van de lokale bevolking. Kleur is letterlijk óveral. Om van te glunderen, toch?!   

Lees meer

Tussen de groene rijstvelden met rijpende, gele rijst in Yuanyang, China

De spectaculaire Honghe Hani rijstterrassen in het zuiden van de chinese provincie Yunnan

Fenomenaal zijn ze, de rijstterrassen in Yuanyang. Vooral in augustus, want dan spot je er rijpende, gele rijst tussen de groene velden. Vanaf de hellingen van de reusachtige Aliao bergen lopen de rijstterrassen trapsgewijs naar beneden tot aan de oevers van de Hong rivier. Hoe immens die terrassen zijn, wordt al snel duidelijk, want het cultuurlandschap van de Honghe Hani rijstterrassen telt maar liefst 16.603 hectare. Grenzeloos genieten tijdens je bezoek dus!  

Lees meer