Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
29 juli 2019

Tien jaar geleden opende Laos haar deuren voor reizigers. Dit buitengewoon land met haar verschillende culturen, volkeren en de prachtige natuur combineer je perfect met haar kleinere Indochina broertje Cambodja. Tijd om deze Zuidoost-Aziatische landen wat beter te leren kennen! 

Beide landen hebben hun staatsreligie, het boeddhisme, en het Khmer erfgoed gemeen, maar toch verrassen ze ons als buurjongens door hun verschil in taal, de verschillende ethnische volkeren en vooral door hun uiteenlopende landschappen. Zo omringen de heuvels en bergen de centrale laagvlakte in Cambodja, terwijl de bergen letterlijk pieken in Noord Laos. De moeder aller wateren, Mekong, waakt dan weer in beide landen als levensader over het welzijn van hun volkeren. De rivier verspreidt haar watermassa’s langs de vierduizend eilanden over tientallen watervallen waaronder de mysterieuze Khone Phapheng waterval in Zuid-Laos. 

shutterstock_1396457756_(Large)

Angkor Wat
📍 Cambodja
De Grandeur van de Khmer koningen straalt in de meer dan zeventig tempelcomplexen die het archeologische Angkor park bevat. Het is het magnifieke erfgoed van zes eeuwen bloeiende cultuur. Bij je bezoek, merk je al snel waarom de tempels van Angkor op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

shutterstock_247116484_(Large)

Fotografen opgelet! Tijdens onze reis bewandelen we de belangrijkste, mooiste, qua timing meest interressante tempels, waarbij zonlicht en locaties een ware bonus zijn voor de reizende fotograaf ~ reisleider Marco

Phnom Penh
📍 Cambodja
Wist je dat phnom in het Khmer heuvel betekent? Als Franse parel van de Orient, ligt Phnom Penh, de hoofdstad en het commercieel centrum van het land, aan de splitsing van vier rivieren. Tijdens de Franse kolonie werd de stad dan ook Quatre Bas genoemd. Deze meer dan 600 jaar oude havenstad kende een ideale ligging voor de handel met Laos & China en werd daardoor ook minder kwetsbaar voor invallen van de Thai. De Quatre Bas bleven niet gespaard van het monster Khmer Rouge, dat leidde tot genocide.

shutterstock_30714574_(Large)

Luang Prabang
📍 Laos
Groene bergen, abstracte karstformaties, de Mekong en Khan rivier, kloostergeluiden van mantras en gongs, saffraankleurige monikken en hun bedelronde, de aura van paleizen en stupa’s,... De stad Luang Prabang, verborgen als een juweel, mag sinds 1995 op haar plaats rekenen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Wist je dat het gouden Boeddha beeld of Pha Bang haar naam leende aan het stadje: Luang Prabang.

PAG_6_shutterstock_29618386_(Large)

Important Belangrijk om te weten

De februari 2020 rondreis door Cambodja & Laos is volzet.
GEGARANDEERD! Gelukkig kan je dit najaar nog door het land reizen van 29 oktober t.e.m. 12 november 2019.
Meer info via je vertrouwde reisagent of via info@master-tours.com of 03 605 35 02.

Al onze reizen naar Cambodja & Laos

shutterstock_381286921_l

Rondreis Cambodja & Laos

Maanstad & Avondrijk - 16 dagen