Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Ontdek de Zijderoute

De Zijderoute vormde een uitgestrekt netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië. Van de klassieke oudheid tot de late middeleeuwen was de Zijderoute de belangrijkste verbinding tussen oost en west.

Ontdek de fascinerende verhalen en culturele schatten langs deze legendarische handelsroute, van China tot Armenië. 

Lees meer

Welke rondreizen zijn al gegarandeerd in 2024-2025?

Ben je benieuwd naar onze (bijna) gegarandeerde vertrekdata of wil je weten welke rondreizen nog beschikbare plaatsen hebben? Neem dan snel een kijkje in de onderstaande lijst! Wees er snel bij want onze gegarandeerde vertrekken lopen snel vol!

Update: 14/06/2024

Lees meer

Overweldigende natuur in de USA en Canada

Wat maakt deze reizen anders dan anders?

Lees meer

Naar Afrika in het najaar

Op zoek naar een unieke najaarsbestemming? 

Ontdek onze groepsreizen naar Afrika! Laat je betoveren door de magische safari's, intrigerende culturen en adembenemende landschappen die dit continent te bieden heeft.

Lees meer

Cultuur & tradities in India, Bhutan & Nepal

Wat maakt deze reizen anders dan anders? 

Lees meer

Onze reizen in de zomervakantie

Wil je graag nog mee met één van onze zomerreizen voor 2024? De volgende reizen hebben nog plaatsen vrij. Snel zijn is de boodschap!

Lees meer

Onze nieuwe bestemmingen voor 2023 en 2024

Het is opnieuw zover! Onze nieuwe anders dan anders brochure 2023-2024 is vers van de pers. 

We hebben het afgelopen jaar een heel aantal van onze rondreizen onder de loep genomen en vernieuwd. En we hadden inspiratie in overvloed om voor jullie nieuwe en unieke reisprogramma's samen te stellen. Je kan vanaf vandaag onze nieuwe bestemmingen alvast ontdekken op onze website. 

In de loop van deze maand kan je langs bij je vertrouwde reisagent om een exemplaar te bemachtigen, of kom langs op onze infodagen in januari en komende evenementen. Meer informatie hierover kan je terugvinden in onze agenda.

Lees meer

Authentiek Oman ontdekken?

Benieuwd naar onze nieuwe rondreis dit najaar naar de Verenigde Arabische Emiraten en Oman? Ontdek de mooiste traditonele dorpjes in het binnenland van Oman en de indrukwekkende Sultan Qaboos moskee in Muscat! Maak kennis met de valkerij en de kamelenraces in wereldstad Dubai!

Hier kan je onze nieuwe rondreis in detail bekijken! 

Lees meer

Enkele ervaringen in Transkaukasië volgens tourleaders Rob en Tom

Tourleaders Tom en Rob hebben niet stilgezeten en hebben in juni 2021 een deel van Transkaukasië verkend, meer bepaald Georgië en Armenië. Georgië en Armenië doen denken aan prachtig gelegen kerken zoals de Khor Virap nabij de heilige Turkse berg Ararat en de kerk van de versterkte Ananoeri-vesting aan de heldere Aragvi-rivier.

Enkele ervaringen van Tom & Rob? Die vind je hier!

Lees meer

Zorgeloos op reis met anders dan anders

Corona ligt nog niet helemaal achter ons, maar we dromen alvast weg naar die eerste verre reis! Je vraagt je vast af waar je veilig naartoe kan gaan, wanneer je kan inschrijven en hoe je je best voorbereidt als het, eindelijk (!), zover is.We willen dat iedereen die met anders dan anders reist met een gerust hart op rondreis vertrekt. Daarom beantwoorden we graag de veelgestelde vragen in verband met COVID-19 en de mogelijke impact op je reis. Is je vraag nog niet beantwoord of heb je een vraag die niet over de coronapandemie gaat? Geef ons gerust een seintje.

Lees meer

Op zoek naar de laatste witte neushoorns in Kenia?

Kenia is de koploper in Afrika qua bescherming en conservatie van bedreigde diersoorten en de jacht op dieren is er verboden. Ol Pejeta Conservancy in Kenia is de thuisbasis van twee van ‘s werelds laatst overgebleven noordelijke witte neushoorns (Fatu en Najin, moeder en dochter), en van meer dan 110 ernstig bedreigde zwarte neushoorns. De Conservancy is koploper in de bescherming en conservatie van neushoorns in Oost-Afrika.

Wist je dat zwarte neushoorns kleiner zijn dan witte neushoorns, en er eigenlijk helemaal geen kleurverschil is tussen hen? De namen zijn ontstaan uit een spraakverwarring: de Afrikaners noemden de witte neushoorn de ‘Wijde Lip’ (later verengelst naar ‘White Lip’ en ‘White Rhino’) omwille van zijn brede, platte lippen die hij gebruikt om te grazen. Toen er een tweede soort werd ontdekt, werd deze automatisch ‘Black Rhino’ genoemd. De zwarte neushoorns hebben een meer gehaakte lip om aan struiken te snuffelen en geven de voorkeur aan dicht struikgewas. Ze zijn over het algemeen meer solitair en schuwer dan witte neushoorns, en hebben de reputatie agressiever te zijn. Niettegenstaande blijft het een topervaring deze dieren op safari te spotten!

Lees meer

CO₂-uitstoot van onze internationale vluchten compenseren? Wij doen het zo!

Internationaal vliegen en duurzaam toerisme?

Duurzaam toerisme lijkt een contradictie. Hoe duurzaam onze inspanningen op onze bestemmingen ook mogen zijn, dat internationale vliegreizen de klimaatzaak niet ten goede komen is een wetenschappelijk feit. Gelukkig bestaan er ondertussen ook manieren om onze CO2 -uitstoot deels te compenseren zodat we ook de internationale vluchten van onze reizen kunnen verduurzamen.

Wil je meer weten over onze projecten ? Lees dan deze blogpost.

Lees meer

CO₂-compensatie: het Mara project

In onze zoektocht naar een betrouwbare partner voor onze CO2 -compensatie vonden we het een meerwaarde dat niet alleen de aarde, maar ook de lokale bevolking er beter van wordt. Mara is een project in Tanzania waarvoor we samenwerken met WeForest. We geven hier graag wat meer uitleg over. 

Meer informatie over de CO₂ compensatie van onze internationale vluchten vind je hier.

Lees meer

Door de geografische schatkamers van Namibië

Ongetwijfeld laat Namibië je kennismaken met de mooiste landschappen. Deze bestemming is niet alleen een van de mooiere natuurbestemmingen in Zuidelijk Afrika, maar heeft ook de meest uiteenlopende landschappen. Van kleipannen, oeroude verdorde kameeldoringbomen, zoutvlaktes en woestijnen; Namibië heeft het allemaal. Als je weet dat het een van de dunst bevolkte landen ter wereld is, dan kun je je de oneindige uitzichten wel voorstellen. We nemen je graag mee door de verschillende landschappen van dit adembenemend land. 

Lees meer

Lao cuisine, ofwel de keuken van Laos

Laos, het enige land zonder kust, een smeltkroes van smaken en geuren, een potpourri met invloeden uit de Vietnamese, Thaise, Chinese en Franse keuken maar zonder twijfel een ongekende smaakbom. 

Lees meer

Reisleider Marco vertelt: "Cambodja & Laos; zoveel moois gecombineerd als buurlanden"

Tien jaar geleden opende Laos haar deuren voor reizigers. Dit buitengewoon land met haar verschillende culturen, volkeren en de prachtige natuur combineer je perfect met haar kleinere Indochina broertje Cambodja. Tijd om deze Zuidoost-Aziatische landen wat beter te leren kennen! 

Lees meer