Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
31 juli 2019

Laos, het enige land zonder kust, een smeltkroes van smaken en geuren, een potpourri met invloeden uit de Vietnamese, Thaise, Chinese en Franse keuken maar zonder twijfel een ongekende smaakbom. 

Laos en Indochina, de Fransen, ze hebben niet alleen een culturele, maar ook een culinaire erfenis achtergelaten: de iconische typische baguette, a la Lao met ingrediënten als chili, koriander, citroengras, basilicum, limoensap en de Lao worstjes of varkensbroodworst. 

Als we over een nationaal gerecht zouden spreken dan is Larp een kanshebber: een salade van fijngehakte vis of vlees met knoflook, galangawortel, sjalotjes, gemalen kleefrijst en Nam Pa of vissaus, de energizer van Indochina. 

Wist je trouwens dat soep in Laos steeds met andere gerechten geserveerd wordt? Vaak met vis, groenten en paddenstoelen. Elke provincie heeft wel haar specialiteit. In Zuid-Laos en Luang Prabang hebben ze Mok Pa. Dat is in bananenbladeren gestoomde vis en last but not least kan je als reiziger proeven van de pittige waterbuffelsalade met of zonder rivierwier gedroogd met sesamzaad. Daarbij drink je dan een lekkere Lao Lao borrel of het heerlijke frisse Beer Lao, vaak genoemd als het beste bier van Zuidoost Azie.

En wil je enkele woordjes meepraten? Sabaidee betekent hallo & Tham Keo betekent schol onder vrienden in Laos.

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
LAOS_(11)_(Large)
LAOS_(2)_(Large)
LAOS_(10)_(Large)
LAOS_(11)_(Large) LAOS_(2)_(Large) LAOS_(10)_(Large)

Als je even de weg niet meer weet op de menukaart, dan helpt dit overzicht je alvast verder: 

  • foe: noedelsoep
  • larp: vis of vleessalade
  • mok Pa: gestoomde vis in banananbladeren
  • khua King Kai: gebakken rijst met kip en gember
  • kaeng Pa: vissoep
  • tam Mak Hung: papaja salade
  • kaeng Jeut: heldere soep met varkensvlees en groenten
  • ping Kai: gegrilde kip
  • ping Pa: gegrilde vis met kruiden en citroengras
  • tam Kuay Tani: salade van groene bananen en aubergine
  • khao Niaw: kleefrijst
  • khao Jao: gestoomde rijst
  • nam Pa: vissaus
  • yam Sin Ngua: pittige rundssalade
  • khai Pene: rivierwier

Smakelijk eten!

Al onze reizen naar Cambodja & Laos

Cover1_(Large)

Rondreis Cambodja & Laos

Maanstad & Avondrijk - 15 dagen