Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
5 mei 2024

De Zijderoute vormde een uitgestrekt netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië. Van de klassieke oudheid tot de late middeleeuwen was de Zijderoute de belangrijkste verbinding tussen oost en west.

Ontdek de fascinerende verhalen en culturele schatten langs deze legendarische handelsroute, van China tot Armenië. 

China

Maak kennis met de verschillende snelheden waarop China ontwikkelt. Zo staat Beijing al stevig in de 21ste eeuw, terwijl gebieden zoals Yuanyang nog enkele decennia achterop hinkelen. Cultuurliefhebbers kunnen genieten van de 5000 jaar oude cultuur in al haar facetten. Natuurliefhebbers worden verrast door de steeds veranderende landschappen. We bezoeken ook Xi’an. Tijdens de Tangdynastie was dit de grootste stad ter wereld met ruim één miljoen inwoners. Van hieruit vertrok de legendarische Zijderoute.

Ga mee op een van onze groepsreizen van 7 tot 25 oktober 2024 (gegarandeerd) of van 7 tot 25 april 2025.

shutterstock_270411878_(Large)

Kirgizië, Kazachstan & Oezbekistan

Deze Centraal Aziatische regio kent een rijke geschiedenis en dat zullen we uitgebreid ervaren. Van de semi-nomaden en tradities in Kirgizië tot de architecturale parels en mythische madrassa’s van de Zijderoute. Deze culturele verscheidenheid wordt gehuld in prachtig gevarieerde landschappen. Van enorme bergketens, tot steppes en woestijnen. Deze rondreis brengt je naar drie landen in Centraal Azië en stelt niet teleur.

Ga mee op onze groepsreis van 9 tot 26 september 2024 (gegarandeerd). 

shutterstock_1171772482_L

Azerbeidzjan, Georgië & Armenië

Tijdens deze reis verkennen we Transkaukasië. Door het gebied liepen wegen van de befaamde Zijderoute. Eeuwenlang is het een kruispunt geweest van volkeren en culturen. De Grieken, Romeinen, Arabieren, Perzen, Mongolen, Ottomanen en Russen droomden er allemaal van het gebied te controleren. De verschillende volkeren slaagden er toch in hun eigenheid, tradities en folklore te behouden.

Ga mee op  onze groepsreis van 1 tot 15 september 2024 (gegarandeerd).

shutterstock_1338050255_l__Transkaukasië

Al onze reizen naar China

shutterstock_270411878_(Large)

Rondreis China

Teken van Bamboe - 19 dagen