Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
26 maart 2024

Wat maakt deze reizen anders dan anders?

USA

Parken, parken, parken!

Een vollediger reisprogramma dat de bekendste Nationale Parken in de Rockies, Utah & Arizona aanbiedt, bestaat niet! Niet enkel kleppers zoals Yellowstone, Bryce, Zion, Grand Canyon en Monument Valley maar ook Arches en Grand Teton National Park worden uitgebreid bezocht. Het accent van deze rondreis ligt dan ook volledig op de exploratie van de verschillende nationale parels. Je reist in totaal door maar liefst vijf staten: Illinois, Wyoming, Utah, Arizona en Colorado. Een bezoek aan deze gebieden vraagt om langere verplaatsingen per bus, maar we krijgen er adembenemende landschappen voor in de plaats.

Spectaculaire natuur

Overal waar we komen worden we getrakteerd op spectaculaire natuur en fotogenieke decors: de kleurige warmwaterbronnen en onstuimige geisers van Yellowstone, het indrukwekkende bergmassief van Grand Teton (een deel van de Rocky Mountains), de buitenaards uitziende rotsformaties in Bryce, de geologische hoogstandjes in Zion, de beroemde haardspeldbocht Horseshoe Bend in de Colorado River, de fenomenale panorama’s over de Grand Canyon en natuurlijke rotsbogen in Arches National Park. We kunnen er dieren zoals bizons, wapiti’s, beren en arenden spotten. Tijdens deze reis maken we meerdere prachtige wandelingen. Ook verkennen we de natuur via een rustige panoramische rafting op de Snake River in Grand Teton en optioneel is zelfs een helikoptervlucht over de Grand Canyon mogelijk.

shutterstock_1596811186_Yellowstone_Mammoth_Hot_Springs_L

Culturele hoogtepunten

Niet alleen natuur van de bovenste plank, maar ook couleur locale en ja, geschiedenis, vinden we op deze route. De Windy City Chicago zal ons verrassen met zijn architectuur, jazz en blues. In het Buffalo Bill Historical Center leren we meer over Buffalo Bill alias William Frederick Cody. In Salt Lake City komen we te weten waarom deze stad de mormonenhoofdstad van de wereld is. In Monument Valley laat een Navajo gids ons kennismaken met de eeuwenoude inheemse cultuur van muziek en spiritualiteit.

Unieke logies midden in natuur

We kiezen zoveel mogelijk voor hotels en lodges die geïntegreerd zijn in de natuur (vaak in de nationale parken zelf), zodat we ten volle kunnen genieten van deze onvergetelijke ervaring. De accommodaties zijn nauwkeurig geselecteerd en ideaal gelegen voor onze uitstappen. Omdat we vaak door afgelegen gebieden rijden en er niet altijd degelijke restaurants in de nationale parken voorhanden zijn, worden er ook picknicklunches voorzien.

Duurzame insteek

De Amerikaanse Nationale Parken zijn enorm met natuurbehoud en -conservatie bezig en worden beschermd door hun eigen National Park Service. We zien erop toe dat we nergens afval achterlaten uit respect voor de biodiversiteit. Een eigen drinkfles kan goed van pas komen aangezien in bijna alle parken op strategische plekken drinkwaterfonteinen staan. Ook blijven we op de aangeduide wandelpaden, zo ontzien we de fragiele natuur en worden we vanzelf langs het mooiste in de omgeving geleid. Deze uitgebreide rondreis, waar we langs de mooiste plekjes van The Wild West worden gebracht, zal nog lang nazinderen.

shutterstock_622660154_Grand_Canyon

CANADA

Overweldigende natuur

Ongerepte natuur en veel wildernis: Canada is een intense beleving voor elke natuurliefhebber. Meteen na aankomst worden we verwelkomd door de bergpieken van de ontzagwekkende Rocky Mountains. We maken wandelingen met prachtige uitzichten op smaragdblauwe gletsjermeren, klaterende watervallen, statige bergen en gigantische door gletsjers uitgesleten valleien. Misschien poseert een fiere Wapiti, een naar bessen zoekende beer, of bezige marmot wel voor onze camera? Het tempo is gemoedelijk en de afwisseling is groot. Het ene moment genieten we van een picknicklunch op een mooie plek, het andere moment verwonderen we ons over de grootsheid van de Rockies als we met de kabelbaan naar de top van Whistler Mountain worden gebracht.

Een panoramische raftingtocht op de Athabasca rivier laat ons wegdromen terwijl de besneeuwde bergtoppen schijnbaar aan ons voorbij schuiven. In Hyder, Alaska, vinden we, naast de bijzondere sfeer die eigen is aan afgelegen plaatsen, spectaculaire gletsjers en een unieke plek aan een riviertje waar we met een beetje geluk grizzly’s kunnen spotten die behendig zalmen uit het water vissen.

Op Vancouver Island bezoeken we een van de laatste stukken gematigd regenwoud op aarde en gaan we per boot en per zodiac op zoek naar orka’s en bultrugwalvissen terwijl zeeleeuwen ons honkend toejuichen en zeearenden zwevend voorbij vliegen.

shutterstock_1942059676_mother_and_cub_bear_L

Heerlijke avonturen beleven

De avonturiers onder ons kunnen tijdens de rondreis deelnemen aan drie optionele excursies: met een helikopter over de ijsvelden en gletsjers van Mount Robson vliegen, de hoogste berg van de Canadese Rockies; in Prince Rupert met een watervliegtuig de ruige en uitgestrekte fjorden van de Westkust van Canada ontdekken; en op Quadra Island met een zeekajak in de rustige wateren van de Discovery Islands varen tussen rotseilanden waar zeehonden graag vertoeven.

Historisch geladen

We trekken door het minder bekende noordelijk gedeelte van British Columbia. We maken kennis met de verrassende verhalen van de kunstzinnige First Nations en met het harde leven van de pelshandelaars die in dit ruige gedeelte van Canada probeerden te overleven. Via de Inside Passage - de zeeroute tussen Washington en Alaska - varen we tussen eilanden met ongerept regenwoud over een historische vaarroute die vroeger werd gebruikt door gelukszoekers op zoek naar goud in Alaska. 

Zorgvuldig samengesteld

We bieden een gevarieerd programma waarin de West-Canadese hoogtepunten zoals de indrukwekkende Rocky Mountains gecombineerd worden met de minder bekende noordelijke route naar Alaska en een uitgebreide verkenning van Vancouver Island. We sluiten deze natuurreis af in de unieke stad Vancouver, die omhelsd wordt door het kustgebergte en de Straat van Georgia.

Wij reizen met een grote autocar met panoramische ramen die vlot manoeuvreert over de ruigere grindwegen van Alaska. In het noordelijk gedeelte van British Columbia verblijven we in de beste hotels die voorhanden zijn maar doorgaans niet zo luxueus als we van anders dan anders gewend zijn. De sympathieke eigenaars en unieke ligging compenseren dat ruimschoots. Tijdens de boottocht door Inside Passage reserveren we een kajuit per twee kamers. Zo kunnen we tijdens deze unieke dag af en toe even rusten. In Tofino verblijven we aan een van de mooiste stranden in een prachtige lodge met uitzicht op de Stille Oceaan. Kortom, deze rondreis is een aanrader voor natuurliefhebbers en fotografen!

shutterstock_742982791_Maligne_Lake_Spirit_Island_L

Al onze reizen naar USA

shutterstock_622660154_Grand_Canyon

Rondreis USA

Colts and Canyons - 17 dagen
Volgende blogpost

Naar Afrika in het najaar