Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
17 februari 2022

Tourleaders Tom en Rob hebben niet stilgezeten en hebben in juni 2021 een deel van Transkaukasië verkend, meer bepaald Georgië en Armenië. Georgië en Armenië doen denken aan prachtig gelegen kerken zoals de Khor Virap nabij de heilige Turkse berg Ararat en de kerk van de versterkte Ananoeri-vesting aan de heldere Aragvi-rivier.

Enkele ervaringen van Tom & Rob? Die vind je hier!

Foto_TL_Tom_Georgie_tbilisi

1 Moeder Georgië (Tom)

Hoog boven de eeuwenoude versterkte stad Tbilisi kijkt deze dame naar beneden. Ze heeft een beker wijn in de ene hand en een zwaard in de andere... iedereen is welkom, maar pas op als je met slechte bedoelingen komt! Gelegen aan de voet van het machtige Kaukasus gebergte, dat de scheiding vormt tussen Europa en Azië, heeft ze immers de vijandelijke legers van de Perzen, Mongolen, Ottomanen en Russen zien passeren. Maar sinds 1991 kan ze eindelijk over haar onafhankelijk land waken. Na de verplichte pause door Corona hebben onze gidsen Rob Menten en Tom Reekmans het land grondig kunnen verkennen voor toekomstige rondreizen in dit gebied. Uiteraard hebben ze enkel met goede bedoelingen rondgereisd en uitgebreid genoten van de gastvrijheid en de lekkere wijn van het land!

2 Georgia Military Highway (Tom)

Deze weg doorheen het Kaukasus gebergte wordt beschouwd als één van de mooiste wegen ter wereld! De versterkte forten onderweg worden tegenwoordig voor religieuze zaken gebruikt en het paragliders en skiërs zoeken het avontuur op in het gebied. De zichten onderweg zijn prachtig maar worden bij mooi weer nog overtroffen door het zicht op één van de hoogste bergen van Europa vanaf het balkon van ons hotel (Hotel Rooms)!

Foto_TL_Tom_Georgie_Stepantsminda

3 Verblijf in Hotel Rooms in Stepantsminda/Kazbek (Rob)

Anders dan Anders beschrijft het als een 'magnifiek hedendaags hotel met een spectaculair uitzicht over de Kaukasus'. Het uitzicht bleef bij mij in de mist hangen maar ook zonder, is het er fantastisch vertoeven. Ik heb er 's avonds genoten van een lekkere warme thee al lezend over de regio in de grote, maar tegelijkertijd knus ingerichte lounge waar de verschillende openhaarden bijdroegen tot de sfeer. Ik heb me er niet aan gewaagd, maar een openucht jacuzzi staat de liefhebbers ook te wachten.

4 Wandeling door de mist bij Gergeti-kerk (Rob)

Je benen strekken is altijd leuk. Een wandeling op je eigen tempo door het woeste landschap van de machtige Kaukasus al zeker. Het doel is de Gergeti kerk die prachtig gelegen is, omgeven door het Kaukasusgebergte. De dichte mist zorgde voor een beperkt uitzicht en hulde de omgeving in mysterie, maar de Gergeti-kerk hebben we zeker gevonden.

shutterstock_1100324447_(Large)

5 Tsjoerchela, de lokale 'snickers' (Rob)

Wie snoept er niet graag?! Ik eet bijna dagelijks noten. In Armenië en Georgië steken ze de noten in een gekleurd jasje en zo ontstaan de lokale 'snickers aan een touwtje'. De noten zijn walnoten, amandelen of hazelnoten en het gekleurde jasje is gemaakt van druivensiroop of van een ander fruitsiroopje. Lekker smullen én nog gezond ook! Het deed me denken aan een fruitsnack uit Iran, lavashak, maar Tsjoerchela heeft als extra nog die heerlijke noten!

6 Wijnproeverij Old Bridge en wandeling naar dé oude brug (Rob)

Een glaasje wit? Een glaasje rood? Geen probleem! Old Bridge is een kleinschalig restaurant met een uitstekende lekkere keuken. En daarbij komt een glaasje wit, rood of rosé wijn allemaal van hun eigen wijngaarden. Hier gaat men voor kwaliteit en niet kwantiteit; bijgevolg is het niet zo gemakkelijk om wijn van dit huis te vinden in lokale winkels of restaurants. Niet verwonderlijk dat er al eens een wijn in de prijzen valt! Op het etiket is er een oude brug afgebeeld. Het kunnen zien van deze eeuwenoude brug verscholen in de prachtige vallei was weer een aangename extra verrassing!

7 Tapas (in Il Vino) in Yerevan (Rob)

Yerevan is een mooie stad met grote pleinen, historische gebouwen, gezellige terrasjes met een aangenaam zonnetje, lekkere wijnen en overheerlijke tapas...wat wil een mens nog meer!

Foto_TL_Tom_Georgie_Stepantsminda_Gergeti

Besproken reizen in deze blogpost