Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Moderne wereldsteden in de woestijn

Tijdens deze korte rondreis ontdekken we naast de Wereldexpo Dubai twee van de Verenigde Arabische Emiraten. In de culturele hoofdstad Abu Dhabi reizen we langs de mooie Corniche, nemen we een kijkje in het prachtige Louvre museum en proeven we van de lekkere traditionele keuken. Met de uitgestrekte woestijn maken we kennis tijdens een avontuurlijke jeepsafari. In het moderne en futuristische Dubai, met de Burj Khalifa als hoogste gebouw ter wereld, zijn we onder de indruk van de moderne architectuur, enorme shoppingmalls en het kunstmatig aangelegde Palm Island.

6
Cultuur
2
Natuur
4
Kindvriendelijk
4
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders?

Quote

Land van superlatieven! Lees verder

Dag 1

BRUSSEL - DUBAI

We vertrekken in de namiddag vanuit Brussel naar Dubai. Rond middernacht komen we aan op de internationale luchthaven van Dubai en worden we verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. We nemen een transfer naar ons luxueuze hotel waar we genieten van onze overnachting.

Abra_Dubai_Creek_shutterstock_173950643

Dag 2

DUBAI

We vertrekken na ons ontbijt op ontdekking in de oude historische wijk bij de legendarische Khor Dubai, ooit de toegangspoort tot de meest succesvolle parelduikhaven van de Perzische Golf, waar lokale vissers in hun traditionele dhows nog steeds kriskras door de kalme wateren varen. We dompelen ons onder in de sfeervolle souks vol met geurige kruiden en stralend goud. Daarna stappen we aan boord van een abra (traditionele watertaxi) en steken we de Khor Dubai over. We brengen een bezoek aan het Dubai Museum gelegen binnen de lemen vestingmuren van het 18de eeuwse Al Fahidi fort om de kleurrijke geschiedenis van de stad te leren kennen. Hierna wandelen we door de 19de eeuwse smalle straatjes van Al Bastakiya en genieten we van een typische lunch. Onze volgende halte is de grootse Jumeirah moskee, geconstrueerd uit ivoorkleurige zandstenen muren in de middeleeuwse Fatmid traditie. Na onze fotostop hier keren we terug naar ons hotel om ons wat op te frissen. In de late namiddag reizen we tot bij de enorme Dubai Mall waar we het hoogste gebouw ter wereld bewonderen, de 828 meter hoge Burj Khalifa. We nemen de lift naar de 125ste verdieping en genieten van het uitzicht over de stad. Dineren doen we vanavond in stijl met zicht op dit iconische gebouw terwijl we genieten van de grootste fonteinenshow ter wereld. We keren terug naar ons hotel waar we overnachten. (O,L,D)

Fountain_shutterstock_1196820841

Dag 3

DUBAI

Na een heerlijk ontbijt worden we opgehaald aan het hotel voor de eerste van twee volledige dagen bezoek aan de wereldtentoonstelling. Dubai is in 2021 de pionier in het Midden-Oosten om de World Expo te mogen organiseren met als thema “Connecting minds, creating the future” waarbij de 200 deelnemende landen de focus leggen op groene energie, duurzaamheid en mobiliteit. Het gerenommeerde Amerikaanse architectenbureau HOK zorgde voor een gedurfd en zo klimaat neutraal mogelijk ontwerp rond Al Wasl, een centraal verbindingsplein waarrond drie themadistricten werden uitgewerkt. We starten met een bezoek aan het district “mobiliteit” en wandelen langs het themapaviljoen Alif waar ’s werelds grootste passagierslift te vinden is. We brengen een uitgebreid bezoek aan het unieke Belgisch paviljoen met als eyecatcher de Gyronef helikopter die deel uitmaakt van het kunstproject W.A.S.T.E. (Will Art Save the Ecosystem). Nadien volgt hier een lekkere lunch en kunnen we in de namiddag zelf op verkenning gaan. Op het einde van de namiddag keren we terug naar ons hotel voor de overnachting. (O,L)

Dag 4

DUBAI - ABU DHABI - DUBAI

Vandaag brengen we een bezoek aan Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze ochtend rijden we na een lekker ontbijt ongeveer 140 kilometer tot in Abu Dhabi en nemen we een kijkje in de adembenemend mooie Sheikh Zayed Grand Mosque, een van de grootste moskeeën ter wereld, gebouwd uit spierwit marmer met 82 prachtige koepels. Na onze lunch in een lokaal restaurant rijden we door prachtige woonwijken vol palmbomen tot bij het Al Hosn Palace paleis, het oudste en belangrijkste gebouw in Abu Dhabi. Via de Corniche Road bewonderen we de skyline van Abu Dhabi en passeren we langs het Emirates Palace Hotel, een van de meest luxueuze ter wereld. Dan volgt een bezoek aan het Louvre Museum en sluiten we onze verkenning van de stad af met een panoramische tour door Yas Island, de thuisbasis van het Formule 1-circuit en het themapark Ferrari World. We keren na een gevulde dag terug naar Dubai waar we overnachten in het hotel. (O,L)

Sheikh_Zayed_moskee_shutterstock_355782974

Dag 5

DUBAI

Na onze gevulde dag van gisteren is er deze voormiddag na het ontbijt wat vrije tijd voorzien om eventueel een wandeling te maken in de Dubai Marina, Jumeirah Beach Road of in het bruisende stadscentrum. Na de middag worden we opgehaald in het hotel voor de transfer naar de World Expo. We ontdekken vandaag het tweede themadistrict “duurzaamheid” en zijn in het themapaviljoen Terra onder de indruk van wat de toekomstmogelijkheden zijn om harmonieus natuur en technologie te verenigen. Hierna kunnen we op eigen houtje enkele van de unieke landenpaviljoenen ontdekken en lekker dineren in een van de vele restaurants. Ook in de vroege avonduurtjes wandelen we door de prachtig verlichte paviljoenen, waterpartijen en fonteinen en genieten we van het spectaculaire vuurwerk. We keren terug naar ons hotel voor een deugddoende overnachting.(O)

Desert_Jeep_shutterstock_1288874215

Dag 6

DUBAI

Na een heerlijk ontbijt maken we een korte jeepsafari in de woestijn waar onze deskundige chauffeurs ons moeiteloos door de glooiende zandduinen begeleiden. Hierna keren we terug naar de stad en ontdekken we de nieuwe hippe wijk van La Mer met zijn kleurrijke streetart. Na onze lunch zetten we koers richting het wereldberoemde Palm Jumeirah, het grootste kunstmatige eiland ooit door de mens aangelegd. De archipel heeft de vorm van een palmboom, bestaat uit een centrale stam met 16 takken en is omringd door een 11 kilometer lange circulaire golfbreker. Dit buitengewoon bouwproject kostte 12 miljard en is zo groot dat het zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is. Door de bouw ervan is de kustlijn van Dubai toegenomen met 72 kilometer! We nemen de lift in het hoogste gebouw op The Palm, The View, naar een hoogte van 240 meter voor een grandioos 360° uitzicht over dit spectaculair staaltje van bouwkunde. Vanavond genieten we van een heerlijk afscheidsdiner in openlucht aan het water in de Dubai Creek Yacht Club. We overnachten in ons hotel. (O,L,D)

OPMERKING

Optioneel kan vandaag in plaats van het voorziene programma nog een derde dag bezoek aan de Expo gebracht worden om het derde themadistrict “kansen” op eigen houtje te ontdekken. Prijs inclusief transfers = 115 EUR per persoon (bij boeking door te geven).

Palm_Jumeirah_shutterstock_1079852141

Dag 7

DUBAI - BRUSSEL

Vroeg uit de veren vandaag voor de transfer naar de luchthaven. We vertrekken vanuit Dubai naar Brussel waar we in de namiddag aankomen. (ontbijtbox)

Wil je met ons kennismaken?

Kom dan zeker eens langs op een van onze infodagen! Je kan er kennismaken met onze reisleiders en komt er alles te weten over jouw droombestemming.