Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Smeltkroes van culturen

Tijdens deze nieuwe rondreis maak je kennis met twee belangrijke Aziatische grootsteden, Singapore en Kuala Lumpur, waar koloniale invloeden en modernisme hand in hand gaan. Je ontdekt de oudste stukken tropisch regenwoud ter wereld met unieke fauna en flora in Taman Negara Nationaal Park dat nog bewoond wordt door de orang asli. Je reist langs uitgestrekte felgroene lappendekens van theeplanten en ontdekt de traditionele kampungs. Op het eiland Penang maak je kennis met een stukje koloniaal verleden en ontdek je de kleurrijke Chinese tempels en clanhuizen gebouwd in een unieke architecturale stijl. Weelderige tropische natuur en witte zandstranden sluiten onze reis af op het mooie Langkawi. Een blikvanger is dat je kan genieten van de lekkere en gevarieerde keuken van Maleisië ! 

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind maart 2022 geldt het reisprogramma in onze 2021-2022 brochure.

3
Cultuur
5
Natuur
5
Kindvriendelijk
4
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders?

Quote

“Ik ben steeds verwonderd over de multiculturele dynamiek van Penang, alle culturen van Zuidoost-Azië zijn verenigd op zo’n piepklein eiland. Ongezien en superfascinerend! “ - Reisleider Maleisië & Singapore Lees verder

Kom hier te weten hoe ons duurzaamheidskompas wordt toegepast in jouw droomreis naar Maleisië en Singapore. Lees verder

Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Dag 1

BRUSSEL – SINGAPORE

We vertrekken vanuit Brussel naar Singapore.

Dag 2

SINGAPORE

Bij aankomst in Singapore rijden we naar het CONCORDE HOTEL, gelegen op Orchard Road. We nemen even de tijd om ons wat op te frissen. Na de lunch in het hotel gaan we op verkenning door deze boeiende stad. Sir Stamford Raffles stichtte Singapore in 1819 als handelspost voor de Britse Oost-Indische Companie. Raffles was enorm gefascineerd door de Indo-Maleise taal, cultuur en natuur. De grootste bloem ter wereld, de rafflesia, werd naar hem vernoemd. Tijdens onze heritage walk zetten we een stapje terug in het koloniale verleden van de stad en gaan we op verkenning in de oude straatjes van Chinatown. We eindigen onze namiddag in de bar van ons hotel waar we genieten van een verfrissende Singapore Sling. We dineren en overnachten in het hotel. (L,D)

Dag 3

SINGAPORE

Na het ontbijt dompelen we ons in de voormiddag onder in het boeiende straatleven van de Indische wijk aan Serangoon Road. Hier wisselen kleurrijke gopurams, kruidenhandelaars en curryrestaurantjes elkaar af. We wandelen verder naar Arab Street en Jalan Besar tussen goudhandelaars, koopmanshuizen en kleine moskeeën. Hierna verkennen we het oorlogsverleden van de stad in de Battlebox bij Fort Canning. Na een late lunch in een lokaal restaurant ontdekken we het bijzondere Gardens by the Bay, een futuristisch aandoend stadspark waar we Supertree Grove kunnen terugvinden. De 18 ultramoderne gigantische bomen zijn bedekt met exotische planten en bloemen van over de hele wereld. We dineren in een lokaal restaurant en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 4

SINGAPORE – KUALA LUMPUR (MALEISIË)

Na ons ontbijt rijden we naar de luchthaven van Singapore voor de korte internationale vlucht naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Hier genieten we van onze lunch in een plaatselijk restaurant. Kuala Lumpur, de modderige rivierdelta, ontstond in 1857 als kleine nederzetting van Chinese mijnwerkers in de tinhandel. Al snel vond er een concurrentiestrijd plaats tussen geheime genootschappen die zich ophielden in gokkantoren en bordelen. Door de stijgende tinkoorts bundelden de Britse kolonisten en de Sultan van Selangor hun krachten om Kuala Lumpur om te vormen tot een prominente stad. We brengen een bezoek aan het icoon van deze belangrijke economische metropool, de Petronas tweelingtorens. Vervolgens ontdekken we het historische hart van de stad met zijn mooie gebouwen met Moorse invloeden, zoals het Sultan Abdul Samadgebouw of de Masjid Jamek uit rode baksteen. Ook de Masjid Negara en het oude spoorwegstation van Kuala Lumpur mogen niet ontbreken tijdens ons bezoek. Hierna nemen we onze intrek in het centraal gelegen HOTEL STRIPES, waar we ook dineren en overnachten. (O,L,D)

1_(dag_4)_shutterstock_1091237348_(Large)

Dag 5

KUALA LUMPUR: MALAKKA

Na een vroeg ontbijt rijden we naar het zuiden richting Malakka, het 15e-eeuwse centrum van het Maleise sultanaat. Tijdens zijn bloeiperiode werden in deze havenstad grote hoeveelheden goud, zijde, thee, opium en kruiden verhandeld die de aandacht trokken van Nederlandse, Portugese en Britse kolonisten. We starten onze verkenning op Jalan Tun Cheng Lock. In het Baba & Nyonya Heritage Museum wanen we ons terug in de gouden dagen van de rijke Baba Nyonya gemeenschap. Het museum is ondergebracht in prachtige koopmanshuizen, die nog steeds in het bezit zijn van de rijke Peranakan-familie Chan. In dit elegante museum zien we de levensstijl van deze elite tot leven komen. Via de Jalan Hang Jebat wandelen we naar de Chang Hoon tempel, de oudste Chinese tempel van het land. We brengen ook een bezoek aan de Sam Po Kong tempel die gewijd is aan admiraal Zheng Ho, die exploratiereizen maakte in naam van de keizers van de Ming-dynastie. Zheng Ho verbleef enige tijd in Malakka. Na onze lunch in een typisch restaurant exploreren we A Famosa, het grote Portugese Fort en de ruïne van de St. Paul’s Church. Ook een wandeling over het historische plein met zijn rode Stadthuys mag niet ontbreken. We keren terug naar Kuala Lumpur waar we dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 6

KUALA LUMPUR – TAMAN NEGARA

In de ochtend rijden we naar de deelstaat Pahang, richting Kuala Tembeling. Na de lunch in een lokaal restaurant maken we een twee uur durende boottocht naar het oudste tropisch regenwoud ter wereld; de jungle van Taman Negara Nationaal Park. We nemen onze intrek in de gezellige chalets van het MUTIARA TAMAN NEGARA RESORT en hebben tijd om de prachtige omgeving van het resort te verkennen. Na het diner in het resort sluiten we de dag af met een nachtwandeling. ’s Nachts wordt het regenwoud pas echt wakker en is het fijn om insecten, kikkers, herten, wilde zwijnen en, met een beetje geluk, de Maleise tapir te ontdekken. Na deze spannende belevenis keren we terug naar het resort voor de overnachting. (O,L,D)

dag_6_taman_negara_canopy_walk

Dag 7

TAMAN NEGARA

Onze dag start met een eenvoudig ontbijt in het resort. Daarna is het tijd voor een streepje avontuur: een trektocht door het dichte regenwoud, gevolgd door een canopy walk. Via hangbruggen wandelen we langs de boomkruinen, op zoek naar leven in het bladerdek. Daarna varen we aan boord van een prauw de rivier Tembeling op, naar een dorpje van de oorspronkelijke inwoners van Maleisië, de Orang Asli. De Orang Asli hebben steeds in nauwe symbiose geleefd met de jungle. Tot op vandaag hebben ze hun seminomadische levensstijl proberen te behouden. Na de lunch in het resort maken we een ontspannende boottocht op de Sungai Tahan, richting Lata Berkoh. Onderweg genieten we van de kleurrijke fauna en flora. We dineren en overnachten in het resort. (O,L,D)

Dag 8

TAMAN NEGARA – CAMERON HIGHLANDS

Na het ontbijt verlaten we vandaag het nationaal park en trekken we over land naar Jerantut voor een heerlijke lokale lunch. ’s Namiddags rijden we verder naar de Cameron Highlands, vernoemd naar de Britse cartograaf William Cameron die tijdens een expeditie in 1885 het potentieel van het aangename en koelere klimaat inzag. Tussen de dichte wouden en bamboebossen liggen uitgestrekte theeplantages die de Britse kolonisten hier lieten aanleggen. Tijdens onze rit door de hooglanden genieten we van de uitgestrekte vergezichten. Hierna betrekken we de kamers van het mooie STRAWBERRY PARK RESORT, waar we dineren en overnachten. (O,L,D)

Dag 9

CAMERON HIGHLANDS

Heerlijk ontbeten? Dan strekken we de benen tijdens een natuurwandeling door het nevelwoud van de uitlopers van Mount Brinchang. De vochtigheid is hier constant heel hoog waardoor mossen, primitieve varens, bekerplanten, orchideeën en bromelia’s de dikke stammen en takken overgroeien. Na de lunch brengen we een bezoek aan een theeplantage. We wandelen er tussen de felgroene lappendekens van theevelden en zien er met wat geluk de plukkers aan het werk. In de theefabriek worden we wegwijs gemaakt in de wereld van zwarte, groene en Oolong thee die we kunnen proeven. Hierna reizen we terug naar het hotel voor ons diner en de overnachting. (O,L,D)

2_(dag_9)_(Large)

Dag 10

CAMERON HIGHLANDS – PENANG: GEORGETOWN

Vandaag starten we na het ontbijt de dag met een wandeling over de lokale fruit- en groentenmarkt. Onderweg naar Penang stoppen we bij de boeddhistische rotstempel Sam Poh Tong. Aansluitend laten we ons verwennen met een lekkere lunch in Ipoh. Vanuit Butterworth rijden we over de gekende Penang Bridge richting Georgetown, de hoofdstad van het eiland Penang. 500 jaar van handel en de uitwisseling van vreemde invloeden tussen het Oosten en Westen vormden het unieke multiculturele karakter van de stad, die in 2008 door Unesco tot werelderfgoed werd uitgeroepen. Bij aankomst nemen we onze intrek in de stijlvolle kamers van het ARECA HOTEL, waar we dineren en overnachten.(O,L,D)

Dag 11

PENANG: GEORGETOWN

Voor we in een riksja op verkenning gaan in het historische stadscentrum van Georgetown, genieten we van een heerlijk ontbijt in het hotel. Georgetown werd in 1786 door kapitein Francis Light van de Britse Oost-Indische Companie gesticht als vrijhaven op de lucratieve handelsroute tussen het Chinese vasteland en het Indische subcontinent. We rijden door de oude steegjes en straatjes, gevuld met Chinese koopmanshuizen, koloniale kerkjes en kleurrijke tempels. Ons eindpunt wordt de Blue Mansion, het landhuis van Cheong Fatt Tze. De imposante villa is bekend door zijn architecturale stijl die zo typisch is voor Penang. We vinden er Europese, Chinese en Maleisische invloeden terug. Na de lunch in een lokaal restaurant bewonderen we Fort Cornwallis en de beroemde street art van Penang. Voor we aanschuiven bij een typisch Maleisisch diner in een lokaal restaurant wandelen we langs Gurney Drive. Daar loopt het water ons al in de mond bij het zien van de typische hawker stalls of kraampjes waar we zelf een maaltijd kunnen samenstellen. We overnachten in het hotel. (O,L,D)

dag_11_yaopey-yong-eUtn_yqgkJA-unsplash

Dag 12

PENANG: GEORGETOWN – LANGKAWI

Na een vroeg ontbijt rijden we naar de pier van Penang, waar we inschepen op de ferry naar Langkawi. Deze eilandarchipel telt meer dan 99 eilanden en werd in 2007 door Unesco uitgeroepen tot geopark; hier vinden we namelijk de oudste geologische formaties van Zuidoost-Azië. Bij aankomst rijden we naar de noordwestelijke kant van het eiland tot Bureau Bay waar we onze intrek nemen in de comfortabele chalets van het BERJAYA LANGKAWI RESORT. Na de lunch in ons hotel kunnen we op eigen houtje de omgeving van het hotel ontdekken. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 13

LANGKAWI

’s Ochtends, na het ontbijt, nemen we de kabelbaan naar de top van Mount Machinchang waar we vanop de 125 meter lange loopbrug beloond worden met adembenemend mooie uitzichten over het eiland, het turkooisblauwe water van de Andaman Zee en smaragdgroene toppen van het tropisch regenwoud. Vervolgens maken we tijdens een ontspannende boottocht kennis met het unieke ecosysteem van de mangroves. Mangrovebossen spelen een belangrijke rol in het behoud van het ecologische evenwicht in de wereld en beïnvloeden het klimaat. We proberen tussen de dichte begroeiing kleurrijke ijsvogels en speelse makaken te spotten. Tussen de kalksteenformaties vliegen visarenden rond die hun maaltijd uit het water van de rivier proberen te vergaren. We lunchen onderweg in een lokaal restaurant. We genieten van het afscheidsdiner en onze overnachting in het hotel. (O,L,D)

Dag 14

LANGKAWI – BRUSSEL

Tijdens onze laatste dag kunnen we na ons ontbijt nog genieten van een vrije voormiddag. Ga op stap in de mooie natuurlijke omgeving of maak gebruik van de uitstekende faciliteiten van het hotel. Na de check-out en onze lunch in het hotel rijden we naar de luchthaven. We vertrekken vanuit Langkawi naar Brussel. (O,L)

dag_13

Dag 15

BRUSSEL

We komen aan in Brussel.

Het reisprogramma van onze voorjaarsreizen 2022

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind maart 2022 geldt het reisprogramma in onze 2021-2022 brochure.

Download het 2021-2022 reisprogramma