Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Weather Klimaat & tijdsverschil

De eilandenarchipel van de Filipijnen kent een tropisch klimaat met een zeer hoge dagtemperatuur en een hoge luchtvochtigheidsgraad. Hoewel je er het hele jaar door regen kan verwachten is er wel algemeen gezien een duidelijke moessonperiode van juni tot oktober met kans op tyfoons in september en oktober. Buiten dit natte seizoen blijft de regen meestal beperkt tot korte maar hevige buien. De temperaturen op het eiland Luzon, op Palawan en Bohol liggen het hele jaar door rond de 30° C, enkel alleen de hoger gelegen delen van Luzon (regio Baguio en Banaue) kennen maxima tot 24°C. Het tijdsverschil in onze zomertijd bedraagt +6 uur en in onze wintertijd +7 uur.

Passport Paspoort & Visum

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische nationaliteit: je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België. We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en het apart van het origineel te bewaren.

Health Gezondheid

De medische voorzieningen staan nog niet op een hoog peil in de Filipijnen, enkel in de hoofdstad Manilla waar de meeste westerse medicijnen verkrijgbaar. Het leidingwater is niet drinkbaar, maar in de hotels stelt men gratis drinkwater ter beschikking. Geen enkele vaccinatie is verplicht. Aan te bevelen zijn inentingen tegen tetanus, hepatitis A en B en tyfus. Bekijk zeker op www.itg.be de richtlijnen voor preventieve malariapillen. Neem ook steeds een insectenwerend middel mee (tropische versie) - preventief en curatief - alsook een ontsmettingsmiddel en een kleine reisapotheek. Verder verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. (reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be). 

Clothing Kleding

In een land waar het altijd warm en vochtig is, kan je best dunne, luchtige en bij voorkeur katoenen kledij dragen. Voor de trekkingen naar de vulkaankraters en tussen de rijstvelden voorzie je best ook gemakkelijke stapschoenen met goed geprofileerde zool, een t-shirt of hemd met lange mouwen en een lange broek. Vergeet zeker niet de volgende zaken mee te nemen: zonnecrème, zonnebril en hoofddeksel, klein handdoekje, comfortabele sandalen, zaklantaarn (waterdicht), insectenwerend middel, handig opvouwbaar rugzakje om je picknicklunch en water te dragen, regenjas, poncho of kleine paraplu en een warme trui of fleece voor in de bergen. 

Luggage Bagage

Er wordt één reiskoffer van maximum 20 kilogram per persoon toegestaan en de som van de zijden mag niet meer dan 158 centimeter (lengte+breedte+hoogte) bedragen. Je mag één stuk handbagage per persoon in de cabine meenemen die je in de bagagebak of onder de stoel kan plaatsen. Het maximum gewicht is 7 kilogram. Let wel op: taksvrije aankopen moeten in de handbagage kunnen opgeborgen worden. Ook batterijen en powerbanks moeten zeker mee in de handbagage. Hou er rekening mee dat scherpe voorwerpen zoals nagelschaartjes of -vijltjes, pincetjes, zakmessen, paraplu’s, enzovoort niet in de handbagage kunnen worden opgeborgen. Een Europese richtlijn legt een aantal zware beperkingen wat betreft vloeistoffen in de handbagage op. Gelieve je hier dan ook op voor te bereiden. Wij vragen steeds bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan voor de groep, zodat wij de voorkeur van onze klanten vooraf kenbaar kunnen maken. Het is wel zo dat er geen seat-garantie bestaat in de economy-klasse, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Electricity Elektriciteit

De elektrische spanning in de Filipijnen bedraagt 220 volt. Er zijn verschillende types van stopcontacten aanwezig afhankelijk van het hotel. In de grotere hotels heb je meestal geen adapter nodig, Sommige hotels zijn voorzien van stopcontacten van het Amerikaans model waarvoor je een stekker nodig hebt met twee platte rechthoekige pinnen. We raden aan een universele stekker mee te nemen.

Money Geldzaken

De lokale munteenheid is de Filipijnse peso. Deze munt kan enkel ter plaatse worden omgewisseld. Er zijn biljetten van 20, 50, 100, 200, 500 en 1.000 pesos. Euro’s en US-dollars kunnen probleemloos omgewisseld worden in de grote steden. Maar best toch cash US-dollars meenemen, let er dan op dat de biljetten niet beschadigd zijn en biljetten van voor 2006 nergens aanvaard worden. Het gebruik van creditcards, zoals American Express, Mastercard en Visa behoort in de grote steden ook tot de mogelijkheden. Het is zeer belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat je bank- en kredietkaarten geactiveerd kunnen worden voor buitenlands gebruik. Wisselkoers Filipijnen : 1 EUR = 56,76 PHP (oktober 2019).

Camera Foto, GSM & Wi-Fi

Film- en fotomateriaal kan best vanuit België worden meegenomen. Voor natuurfotografie geeft een zoom van 300-400 millimeter de beste resultaten. Je gsm is op de meeste plaatsen in de Filipijnen bruikbaar. De meeste hotels beschikken over gratis wifi in de publieke ruimtes en meer en meer ook in de kamers. Afhankelijk van het hotel wordt het gebruik van internet gratis of tegen een kleine vergoeding aangeboden. In afgelegen gebieden is de snelheid en/of werking van het internet niet altijd optimaal.

Smoking Roken

De invoer en het gebruik van e-sigaretten zijn ten strengste verboden in de Filipijnen. Inbreuken op deze wet kunnen bestraft worden met gevangenisstraffen tot 4 maanden.

Important Belangrijk om te weten

  • De overweldigend mooie natuur en vulkanen staan in deze reis centraal.
  • Wildlife komt spijtig genoeg niet à la carte en kunnen we dus nooit garanderen.
  • In Banaue verblijven we gedurende twee nachten in een heel eenvoudig hotelletje. Dit is de beste accommodatie voorhanden en vraagt toch wel enige flexibiliteit van de reiziger. Om de prachtige regio van de rijstterrassen te kunnen bezoeken is dit de enige optie voorhanden.
  • Om de kwaliteit van de maaltijden te kunnen waarborgen, verloopt de rondreis op basis van volpension. Doordat tijdens sommige dagexcursies niet altijd degelijke restaurants voorhanden zijn, worden picknicklunches gebruikt die door de hotels worden samengesteld.
  • Doordat de binnenlandse luchtvaartmaatschappijen zich niet altijd strikt aan hun vluchtschema’s houden, bestaat de kans dat er vertragingen ontstaan of dat de reisroute moet worden aangepast. Het beschreven programma kan hierdoor wijzigingen ondergaan, maar zal altijd zo strikt mogelijk uitgevoerd worden.
  • Deze rondreis staat open voor alle leeftijden. Iedereen die over een normale tot goede conditie en mobiliteit beschikt, kan deelnemen aan alle excursies. Aangepaste kledij en schoenen zijn een absolute must tijdens de wandelingen.
  • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen verschuivingen in het programma noodzakelijk maken. Al het mogelijke wordt dan gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

Deze informatie als PDF downloaden?

Wil je deze informatie ook makkelijk raadplegen tijdens je reis? Download dan hier de pdf-versie!

Download PDF