Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Ongerept Patagonia, moeder natuur op haar best op het einde van de wereld

In het Zuidelijkste deel van het Latijns Amerikaans continent vinden we het mythische Patagonië. Een gebied waar de natuur ongerept, wild en indrukwekkend is en dat de landsgrenzen van Argentinië en Chili doet vervagen. We ervaren de desolate natuurpracht, glijden langs vulkanische landschappen, bevaren ijzige wateren en aanschouwen gigantische gletsjers.

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot maart 2024 geldt het reisprogramma in onze 2023-2024 brochure.

1
Cultuur
8
Natuur
2
Kindvriendelijk
7
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders?

Quote

Ervaar een oorverdovende stilte en de kracht van de natuur in het ruige ongerepte Patagonië.

Kom hier te weten hoe ons duurzaamheidskompas wordt toegepast in jouw droomreis naar Argentinië & Chili. Lees verder

Dag 1

BRUSSEL – BUENOS AIRES (ARGENTINIË)

We vertrekken vanuit Brussel naar Buenos Aires.

Dag 2

BUENOS AIRES

‘s Morgens komen we aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires en nemen we de transfer naar het stijlvolle HOTEL MADERO. We lunchen in het hotel vooraleer we starten aan onze kennismaking met de Argentijnse hoofdstad en haar inwoners, de Porteños. Buenos Aires is een stijlvolle en uiterst charmante stad waar elk van de 45 barrios of wijken haar eigen verhaal vertelt. Deze namiddag maken we een stadsrondrit doorheen de rijke noordelijke wijken, zoals het residentiële Palermo met haar brede boulevards en villa’s omgeven door groene parken. We maken een wandeling door de botanische tuin, langs het nationale poloterrein en het planetarium. In Recoleta vinden we dan weer de mooiste interieurwinkels, kunstgalerijen en de meest prestigieuze modehuizen en restaurants. Een absolute must is natuurlijk ook een bezoek aan het Cementerio de la Recoleta, de plaats waar Evita Perón begraven ligt. ‘s Avonds laten we ons meeslepen door de passionele Argentijnse tonen van de tango. Beslist een niet te missen ervaring in deze stad! We overnachten in het hotel. (L,D)

Dag 3

BUENOS AIRES – BARILOCHE

Na een vroeg ontbijt nemen we deze ochtend een binnenlandse vlucht van Buenos Aires naar Bariloche, gelegen in het merengebied van Argentinië. Het stadje, dat bijna Zwitsers aanvoelt, is een van de mooist gelegen steden in Zuid-Amerika, aan de oevers van het Nahuel Huapi meer. Tijdens onze wandeling ervaren we hoe dit stadje met zijn bijzondere architectuur een prachtig geheel vormt met de omliggende bossen, meren en bergen. We worden hier getrakteerd op schitterende uitzichten op het meer, het schiereiland Llao Llao en de Cerro Campanario. Indien de weersomstandigheden het toelaten nemen we de stoeltjeslift naar de top van de Cerro Campanario waar we onder de indruk zijn van het schitterend panoramisch vergezicht over de kristalheldere meren en de besneeuwde bergtoppen. Na onze ontdekking nemen we onze intrek in het ALMA DEL LAGO SUITES & SPA waar we genieten van een heerlijk diner en overnachten. (O,L,D)

Dag 4

BARILOCHE: VILLA LA ANGOSTURA

Na ons ontbijt rijden we naar het stadje Villa La Angostura waar we een van de mooiste berglandschappen van Argentinië terugvinden. Het pittoreske stadje, gelegen in Nahuel Huapi Nationaal Park wordt omringd door de paradijselijk mooie Patagonische natuur. We begeven ons hier naar de oevers van het Nahuel Huapi meer waar we een boottocht maken naar het zuidwesten van het Quetrihué schiereiland. Quetrihué betekent mirte in de Mapuche-taal. De mirte die in de centrale Andes tussen Chili en Argentinië voorkomt is een altijd groene boom met een struikachtig uitzicht en geurige witte bloemen. De 400 jaar oude en tot 25 meter hoge bomen, creëren een zeldzaam en bijna magisch aandoend bos. Na een mooie wandeling in deze omgeving keren we terug naar Villa La Angostura waar we lunchen in een lokaal restaurant en gaan we terug naar Bariloche voor het diner en de overnachting. (O,L,D)

nicolas-muino-t7snL4np0jM-unsplash

Dag 5

BARILOCHE – PUERTO VARAS (CHILI)

Vandaag maken we een unieke tocht die ons naar Puerto Varas in Chili brengt. We varen door het Andesgebergte over drie prachtige meren die eveneens via verschillende wegen met elkaar verbonden zijn. De eerste route brengt ons over land van Bariloche tot Puerto Panuelo waar we aan boord gaan voor een boottocht tot in Puerto Blest. We genieten van de schoonheid van de berglandschappen in een van de kleurrijkste regio’s van Patagonië. Bij aankomst in Blest rijden we verder langs de oevers van de Frías rivier tot in Puerto Alegre, vanwaar we verder varen over het Lago Frías. Tijdens deze boottocht genieten we van de uitzichten op de piek van de Cerro Tronador. We gaan aan wal op Chileense bodem en rijden, omgeven door het Andesgebergte, verder tot in Peulla. Hier genieten we van onze lunch vooraleer we opnieuw op de boot stappen tot in Petrohue. Onze tocht over het Lago Todos Los Santos laat ons, als het weer meezit, genieten van prachtige uitzichten op de Osorno en Puntiagudo vulkanen en de Cerro Tronador. We komen ’s avonds aan in Puerto Varas en begeven ons naar het HOTEL SOLACE PUERTO VARAS voor het diner en de overnachting. (O,L,D)

Dag 6

PUERTO VARAS: CHILOÉ ISLAND

’s Ochtends na het ontbijt brengt een veerboot ons naar Chiloé, een ruig Chileens eiland waar we meer te weten komen over de vele mythen en tradities van de mestiezencultuur. Het is het op één na grootste eiland van Zuid-Amerika waar oude vissersdorpjes midden in een ongelooflijk mooie natuur gelegen zijn. Zestien van de meer dan 100 eilandkerken zijn uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed, door hun unieke houten architectuur. Na ons bezoek aan enkele van deze kerken gaan we verder op verkenning op dit eiland en bezoeken we de dorpen Quemchi en Isla Aucar. We eindigen onze verkenning van Chiloé in Chacao waar we de ferry nemen over het Chacao kanaal terug naar het vasteland. We dineren en overnachten in ons hotel in Puerto Varas. (O,L,D)

Dag 7

PUERTO VARAS – PUERTO MONTT – PUNTA ARENAS

We genieten van een rustige ochtend en rijden naar Puerto Montt waar we een binnenlandse vlucht nemen naar Punta Arenas in Chileens Patagonië. Punta Arenas werd in het midden van de 19e eeuw door de Chileense overheid gesticht als strafkolonie en groeide uit tot een van de vijf belangrijkste toegangspoorten tot Antarctica. We dineren en overnachten in het CABO DE HORNOS HOTEL. (O,D)

Dag 8

PUNTA ARENAS – AUSTRALIS CRUISE

We genieten van een rustige ochtend. Na de lunch ontdekken we de bijzondere charme van deze stad aan de Straat van Magellaan die ontstond door de waardevolle historisch en culturele bijdrage van verschillende culturen wiens tradities die tot op de dag van vandaag standhouden. Onze stadsrondleiding begint met een bezoek aan Cerro Mirador, waar we een panoramisch uitzicht krijgen over de stad en de Straat van Magellaan. We kuieren door de belangrijkste straten en lanen en brengen een bezoek aan het Maggiorino Borgatello Museum. Hier ontdekken we de etnologie en natuur van de regio wanneer we wandelen langs de gevarieerde collectie: flora en fauna van Magallanes, ambachten van de Yaganes, Onas, Alacalufes en de manier van leven van de eerste kolonisten. Via enkele beroemde begraafplaatsen eindigen we ons bezoek op het centrale Muñoz Gamero plein. In de vroege avond gaan we aan boord van de Australis cruise. Na een welkomsttoast en de introductie van de kapitein en de bemanning, vertrekt het schip en vaart het diep de Patagonische Fjorden in. ‘s Nachts steken we de Straat van Magellaan over en bevaren we een labyrint van kanalen die het uiterste zuiden van Patagonië vormgeven. De fonkelende lichten van Punta Arenas vervagen in de verte wanneer we het Whiteside Canal tussen Darwin Island en Isla Grande de Tierra del Fuego binnenvaren. We overnachten en dineren op de AUSTRALIS CRUISE. (O,L,D)

Australis_Cruise_-_Pia_Glacier_(Chili)

Dag 9

AUSTRALIS CRUISE: AINSWORTH BAY – TUCKERS ISLETS

Bij dageraad bevaren we de Seno Almirantazgo, een spectaculaire uitloper van de Straat van Magellaan die zich over een groot deel van Tierra del Fuego uitstrekt. De besneeuwde toppen van het Karukinka Natuurpark strekken zich uit langs de noordkant, terwijl de zuidkust wordt bepaald door de diepe fjorden en brede baaien van het Alberto de Agostini Nationaal Park. We gaan aan land bij Ainsworth Bay en maken er een wandeling in de de ruige natuur, die de thuis is van rijkelijk vogelleven en een kolonie zeeolifanten. Onze route brengt ons verder westwaarts richting de Tucker eilandjes. Na onze lunch aan boord stappen we over in een zodiac om van dichtbij de magelhaenpinguïns die deze kleine eilanden bevolken te observeren. Meer dan 4.000 pinguïns vinden op de Tucker eilandjes een veilige haven om te nesten, te bevallen en hun jongen groot te brengen. Naast pinguïns spotten we hier mogelijks ook keizeraalscholvers, scholeksters, Chileense grote jagers, kelpganzen, dolfijnmeeuwen, adelaars en zelfs af en toe een Andes condor. We gaan terug aan boord voor ons diner en de overnachting. (O,L,D)

Dag 10

AUSTRALIS CRUISE: PIA GLACIER – GLACIER ALLEY

‘s Nachts varen we langs het westelijk einde van Tierra del Fuego via het zeer smalle Gabrial Kanaal, Magdalena Kanaal en het Cockburn Kanaal. Nadat we het afgelegen Brecknock Peninsula hebben rondgevaren, varen we terug in oostelijke richting om het Beagle-kanaal in te gaan. Tegen de ochtend varen we het Pia Fjord binnen en stappen we opnieuw over in de zodiacs om de Pia gletsjer te verkennen. We maken hier een korte wandeling en worden even stil van het panoramisch uitzicht over deze spectaculaire gletsjer, die zich uitstrekt van de bergtoppen tot aan de zee. Terug aan boord van het schip varen we door een passage, Glacier Alley genaamd. Zoals de naam al aangeeft, wordt deze passage gekenmerkt door haar vele gletsjers. (O,L,D)

ICE

Dag 11

AUSTRALIS CRUISE: CAPE HORN - WULAIA

In de vroege ochtend bevaren we het smalle Murray Kanaal tussen de Navarino en Hoste eilanden en gaan we voor anker in de historische Wulaia-baai, een van de weinige plaatsen in de archipel waar de menselijke geschiedenis net zo meeslepend is als haar natuurlijke omgeving. Oorspronkelijk was deze baai de plek van een van de grootste inheemse Yámana-nederzettingen van de regio. De baai werd in de jaren 1830 zowel door Charles Darwin als door kapitein Fitzroy kleurrijk beschreven tijdens hun reizen op de HMS Beagle. Na een bezoek aan het oude radiostation maken we hier een wandeling door een betoverend Magellaanbos tot aan een panoramisch uitzichtpunt. We lunchen aan boord en varen in de namiddag verder door de baai van Nassau naar een afgelegen archipel waar zich het Cape Horn Nationaal Park bevindt. Afhankelijk van de weers- en zee-omstandigheden gaan we aan land op de legendarische Kaap Hoorn (Cabo de Hornos), die in 1616 ontdekt werd door een Nederlandse maritieme expeditie die de plek noemde naar Hoorn in West-Friesland. Deze steile rotsachtige kaap van 425 meter hoog was lange tijde de enige vaarroute tussen de Stille en Atlantische Oceaan, en werd vaak aangeduid als het “einde van de aarde”. Hierna gaan we terug aan boord voor onze laatste avond aan boord van de AUSTRALIS CRUISE. (O,L,D)

Dag 12

AUSTRALIS CRUISE – USHUAIA – BUENOS AIRES (ARGENTINIË)

We meren ‘s ochtends aan op het eindpunt van deze prachtige cruise: Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. Hier trekken we naar het Tierra del Fuego Nationaal Park, waar de weg uiteindelijk doodloopt in de baai van Lapatia, het einde van de wereld. Vuurland is dicht bebost met beuken en kent een subarctische vegetatie. Het is er dan ook heerlijk wandelen tussen de besneeuwde uitlopers van de Andes die hier als het ware voorgoed in zee verdwijnen. De alomtegenwoordige stilte vormt samen met de mooie natuur een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Daarna gaan we naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht terug naar het bruisende Buenos Aires. We overnachten in het MADERO HOTEL. (O,L,D)

Dag 13

BUENOS AIRES – BRUSSEL

Na het ontbijt gaan we op stap in de bruisende oude volkswijken van Buenos Aires. We beginnen in de 19e-eeuwse Italiaanse havenwijk La Boca, de thuisbasis van de Boca Juniors en bovendien de plaats waar de tango geboren werd. We wandelen langs de felgekleurde golfplatenhuizen die het handelsmerk van deze buurt zijn geworden. In het gezellige straatje Caminito snuisteren we tussen schilderijtjes en andere ambachtelijke voorwerpen van lokale kunstenaars. Tegen het middaguur kiezen we een stemmig restaurantje uit voor de lunch. Daarna bezoeken we San Telmo, de oudste wijk van Buenos Aires met haar 19e-eeuwse architectuur, restaurantjes, antiekwinkels en befaamde tangoclubs. Het beroemdste plein van de stad is ongetwijfeld Plaza de Mayo met het presidentiële paleis, ook wel Casa Rosada of Roze Huis genoemd. Nadien is er nog wat vrije tijd om de buurt rond ons hotel te verkennen. Na de lunch nemen we de transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht van Buenos Aires naar Brussel. (O,L)

Dag 14

BRUSSEL

We komen aan in Brussel. 

Het reisprogramma van onze rondreizen 2023-2024

Download het 2023-2024 reisprogramma