Arrow top
4 juni 2018

Een prachtig land dat enorm veel te bieden heeft. Dat bewijzen deze vier weetjes maar weer!

1. Ecuador heeft het hoogste level van plantendiversiteit in de wereld

Het mooie land neemt slechts 0.17% op van de wereld, maar het is zo enorm divers. In algemene diversiteit staat Ecuador wereldwijd in de top tien, maar als het op planten aankomt, is Ecuador duidelijk nummer één. Bloemen staan bijvoorbeeld op de vijfde plek in hun exportlijst, en brengen zo’n $881.5 miljoen op. 

shutterstock_535067806

2. Let op voor hoogteziekte

Voor zij die weten dat ze er nogal snel last van hebben, wees dan voorzichtig wanneer je in Quito komt. De stad ligt namelijk 2.850 meter boven zeeniveau. Om te vergelijken:

Paris: 35 meter boven zeeniveau
Brussel: 76 meter boven zeeniveau
Madrid: 667 meter boven zeeniveau

Hoe kan je best vermijden dat je je slecht voelt? Veel water drinken, genoeg slapen iedere nacht en een aspirientje nemen. 

shutterstock_616421432

3. Je kan er gewoon met Amerikaanse dollars betalen

Gek, hé! Het land is de Amerikaanse dollar beginnen gebruiken nadat ze een extreem zware financiële crisis hadden, die ervoor zorgde dat hun munt (de sucre) niets meer waard was. Maar ze zijn zeker niet de enigen die de dollar gebruiken. Ook in Zimbabwe en Cambodja betaal je met de Amerikaanse dollar. 

shutterstock_788473504

4. Vier seizoenen in één dag

Wij hebben er ook wel eens last van in België, maar Ecuador kent er ook wat van. Als je inpakt, zorg er dan voor dat je heel wat verschillende dingen meeneemt. Een regenjasje is altijd welkom. 

shutterstock_383275642

Meer weten over onze spannende Ecuador-reis? Daarvoor moet je hier zijn. 

Al onze reizen naar Ecuador

1._cover_l

Rondreis Ecuador

Amazonix - oostelijke Galápagoseilanden - 16 dagen