Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Weather Klimaat & tijdsverschil

Tijdens deze rondreis doorkruisen we vijf Amerikaanse Staten: Illinois, Wyoming, Utah, Arizona en Colorado. Tijdens de zomermaanden kan het in Chicago, Illinois, behoorlijk warm worden, maar door de aanwezigheid van het Michiganmeer liggen de temperaturen hier over het algemeen net iets lager dan de meer inlands gelegen plaatsen. Met op de meeste plekken slechts 200 tot 300 millimeter neerslag per jaar behoort Wyoming tot de meest droge staten van Amerika. Op sommige plekken is er zelfs sprake van een woestijnklimaat. Ook Arizona en Utah behoren tot de droogste staten van Amerika. In Colorado spreken we van warme zomers waarbij het kwik gedurende drie maanden overdag rond tropische waardes ligt. ’s Nachts kan het echter aanzienlijk afkoelen. De gemiddelde temperatuur zal schommelen tussen 27°C en 32°C. Tijdens deze rondreis bevinden we ons in drie verschillende tijdszones. In Chicago bedraagt het tijdsverschil -7 uur. In de staten Colorado, Wyoming & Utah bedraagt het tijdsverschil -8 uur. In Arizona bedraagt het tijdsverschil -9 uur. 

Passport Paspoort & Visum

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische nationaliteit: je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België. Voor USA is een elektronisch visum (ESTA) vereist. Het is belangrijk dat je deze enkel via de officiële website aanvraagt: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en afzodnerlijk van het origineel te bewaren.

Health Gezondheid

Als je specifieke medicatie neemt, gelieve deze voldoende te voorzien. Niet alle producten zijn steeds voorhanden. Veel producten hebben een andere naam in het buitenland. Vergeet dus de bijsluiter van je medicijnen niet. Zo kan een dokter of apotheker via de Engelse namen achterhalen wat het is. Geen enkele vaccinatie is verplicht. Aan te bevelen zijn een herhaling van de inentingen voor tetanus-difterie-kinkhoest, polio en mazelen-bof-rubella. We raden aan een kleine reisapotheek samen te stellen met onder andere een middel tegen keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen. Zeep zonder water kan ook altijd nuttig zijn. Voor verdere details verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (afspraak voor reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.wanda.be.

Covid 19 COVID-19

Een algemeen overzicht van de maatregelen waaraan je als reiziger je mag verwachten kan je vinden op onze informatiefiche COVID-19. Antwoorden op de meest prangende vragen in verband met reizen en boekingen vind je op onze COVID-19 pagina.

 • Meer info over het coronavirus is te vinden op de website van het World Health Organization of op de website van FOD Volksgezondheid.

 • Voor de actuele veiligheidssituatie en specifieke maatregelen van de Belgische Overheid verwijzen we naar de website van de federale overheid.

 • Actuele bestemmingsinfo en coronamaatregelen per bestemming zijn terug te vinden op de website van IATA.

 • Hou er steeds rekening mee dat je alle personen die terugkeren vanuit het buitenland naar België verplicht zijn een terugreisformulier in te vullen. Het formulier moet binnen 48 uur vóór aankomst in België worden ingevuld.

De reiziger erkent naar behoren te zijn ingelicht over de uitzonderlijke omstandigheden die zijn veroorzaakt door de COVID-19-crisis en die van invloed kunnen zijn op de reis, alsook over de situatie van de pandemie op de reisbestemming. De reiziger heeft ook kennisgenomen van de actuele reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken waarin kan worden gewaarschuwd dat reizen naar bepaalde bestemmingen ten zeerste worden afgeraden. De reiziger verklaart dan ook volledig op de hoogte te zijn van de risico's die het coronavirus met zich meebrengt voor het goede verloop van zijn reis en beslist toch met kennis van zaken op reis te willen vertrekken.

Clothing Kleding

Luchtige vrijetijdskledij is een troef. Met jeans, t-shirts, shorts en degelijke stapschoenen met profiel ben je goed uitgerust om dit land te bezoeken. We raden aan vooral losse kledij te voorzien als bescherming tegen muggen. Sprays en lotions tegen deze vervelende beestjes kan je best voorzien in je reiskoffer. Een warme trui en een windjack zijn aanbevolen mits het ’s avonds toch aanzienlijk kan afkoelen. Ook een zonnecrème met hoge beschermingsfactor (hoogtezon!), zonnebril, hoed en kleine rugzak voor de wandelingen zijn aangeraden.

Luggage Bagage

Per persoon wordt één reiskoffer van maximum 23 kilogram toegestaan met een maximale afmeting van 157 centimeter (lengte+breedte+hoogte). Je mag één stuk handbagage per persoon in de cabine meenemen die je in de bagagebak of onder de stoel kan plaatsen. De maximale afmeting voor de handbagage is 56x35x22 centimeter (lengte+breedte+hoogte), het maximum gewicht is 8 kilogram. Gelieve bij de reisdocumenten de voucher na te kijken voor de exacte toegstane bagagelimieten die van toepassing zijn voor de rondreis. Let wel op: er is een beperking op het vervoer van lithiumbatterijen. Een beperkt aantal reservebatterijen mogen in hun originele verpakking in de handbagage getransporteerd worden. Smartbags die geen verwijderbare batterij hebben, kunnen niet meereizen. Taksvrije aankopen moeten in je handbagage kunnen opgeborgen worden en je mag, per reiziger ouder dan 21 jaar, maximum één liter drank in flessen meenemen. Hou er ook rekening mee dat scherpe voorwerpen zoals nagelschaartjes of -vijltjes, pincetjes, zakmessen, enzovoort evenals paraplu’s niet in de handbagage kunnen worden opgeborgen. Een Europese richtlijn legt een aantal zware beperkingen wat betreft vloeistoffen in de handbagage op, gelieve hier rekening mee te houden. Wij vragen  bij de luchtvaartmaatschappij steeds een pre-seating aan voor de groep, zodat wij de voorkeur van onze klanten vooraf kenbaar kunnen maken. Het is wel zo dat er geen seat-garantie bestaat in de economy-klasse en dit nooit een voorwaarde voor boeking kan zijn. 

Electricity Elektriciteit

De elektrische stroming bedraagt 120 volt. Om elektrische toestellen te gebruiken is een tweepolige platte stekker adapter nodig, type USA-Canada.

Opgelet! Wie van of naar de USA reist, dient ervoor te zorgen dat alle elektronische apparatuur zoals gsm, iPad, laptop, fototoestel, enzovoort operationeel zijn en dat de batterij geladen is. Wanneer dit niet zo is, kan deze apparatuur aan boord geweigerd worden.

Money Geldzaken

De gangbare munt is de US-dollar die voorhanden is in biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 US-dollar. Er zijn wisselkantoren in de meeste grote steden. Aangezien wij tijdens deze reis vaak op afgelegen plaatsen verblijven, raden wij echter aan om al in België US-dollars te kopen. Overal kan je betalen met de kredietkaarten Mastercard, Visa en American Express. Hou er rekening mee dat de gepubliceerde prijzen in de USA steeds zonder taks en service zijn, zodat de uiteindelijke rekening steeds hoger is dan verwacht. Ook bier en wijn zijn aanzienlijk duurder dan in België. Het is belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat je bank- en kredietkaarten geactiveerd kunnen worden voor buitenlands gebruik. Wisselkoers: 1 EUR = 1,18 USD (oktober 2020). 

Camera Foto, GSM & Wi-Fi

De aankoopprijs van foto- en filmmateriaal is vergelijkbaar met België. Toch raden we aan zoveel mogelijk materiaal van hieruit mee te nemen. Je gsm is meestal bruikbaar afhankelijk van je provider en het type. Kijk goed na of de mobiele data van de gsm uit staat om woekertarieven te vermijden.  Wanneer we door afgelegen gebieden rijden bestaat de mogelijkheid dat je geen ontvangstsignaal krijgt op je gsm of smartphone. Het netnummer van de USA is +001.

Durability Duurzaamheid

Hieronder kan je een overzicht vinden aan welke criteria van onze duurzaamheidscharter onze rondreis naar de USA voldoet.

Economische groei en fatsoenlijk werkEconomische groei en fatsoenlijk werk
 

 • tewerkstelling van de lokale bevolking als gidsen/rangers, lodge personeel, etc.
 • combinatie van luxehotels en kleinschalige, lokale accommodatie met lokale eigenaars en personeel
 • opbouwen van langdurige relaties met vaste partner

ArmoedebestrijdingArmoedebestrijding
 

 • inbegrepen tipgelden die volgens een eerlijke verdeelsleutel terecht komen bij de juiste personen

Cultureel en natuurlijk erfgoedCultureel en natuurlijk erfgoed
 

 • de inbegrepen “conservation fees” per nationaal park dragen bij aan natuurbehoud
 • in de nationale parken blijven we op geëffende paden

Welzijn van lokale gemeenschappenWelzijn van lokale gemeenschappen

 • respectvolle interactie met de lokale bevolking aan de hand van en dankzij de uitgebreide kennis van de lokale tradities en cultuur van onze reisleider, lokale gidsen & partner

Educatieve ontwikkelingEducatieve ontwikkeling
 

 • onze reisleider deelt met onze reizigers zijn diepgaande kennis over geschiedenis, cultuur, tradities, religies, lokale gewoontes, fauna en flora

Afvalreductie en hernieuwbare energieAfvalreductie en hernieuwbare energie

 • duidelijk engagement met heel de groep om geen afval na te laten, eigen vuilzakken voor plaatsen waar er geen vuilbakken zijn.
 • stimuleren eigen drinkfles mee te brengen, in de nationale parken staan er op vele plaatsen drinkfonteinen

Fysieke integriteit en biologische diversiteitFysieke integriteit en biologische diversiteit

 • rondreis met sterke focus op natuur
 • bezoek aan nationale parken die zich ontfermen over natuurbescherming en ‘nature education’ van de bezoekers 

KlimaatbeschermingKlimaatbescherming

 • CO² compensatie van alle vliegreizen van onze reisleider is inbegrepen
 • We nodigen jou ook uit om hetzelfde te doen! Meer informatie daarover lees je hier.

Important Belangrijk om te weten

 • Het accent van deze rondreis ligt volledig op het bezoeken van de verschillende nationale parken. Door hun sterk wisselende natuur geven ze een mooi beeld van de uitzonderlijke natuurgebieden van West-Amerika. Wij reizen in totaal door vijf staten: Illinois, Wyoming, Utah, Arizona en Colorado. Een bezoek aan deze gebieden vraagt om langere verplaatsingen per bus. De landschappen zijn uniek en vormen dan ook een integraal onderdeel van de reis.
 • Wildlife komt spijtig genoeg niet à la carte en kunnen we dus nooit garanderen.
 • We kiezen zoveel mogelijk voor hotels en lodges die geïntegreerd zijn in de natuur, zodat we ten volle kunnen genieten van deze onvergetelijke ervaring. De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd en ideaal gelegen voor onze excursies.
 • Tijdens deze reis maken we meerdere prachtige wandelingen; aangepaste kledij en wandelschoenen met een goed geprofileerde zool zijn dus een absolute must. Deze wandelingen werden zorgvuldig geselecteerd, zodat iedereen met een goede conditie en mobiliteit eraan kan deelnemen.
 • Voor deze rondreis dient online een ESTA aangevraagd te worden. Deze kost is niet inbegrepen.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke- of weersomstandigheden kunnen verschuivingen in het programma noodzakelijk maken. Al het mogelijke wordt dan gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.
 • Doordat we vaak door afgelegen gebieden rijden en er niet altijd degelijke restaurants voorhanden zijn in de nationale parken, worden er ook picknicklunches voorzien.
 • De service tips bij maaltijden in de USA zijn niet vrijblijvend en maken een wezenlijk deel uit van de kost. Ze bedragen 15-20% en zijn inbegrepen bij de maaltijden van ons programma.