Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Weather Klimaat & tijdsverschil

Tijdens deze rondreis doorkruisen we vijf Amerikaanse Staten: Illinois, Wyoming, Utah, Arizona en Colorado. Tijdens de zomermaanden kan het in Chicago, Illinois, behoorlijk warm worden, maar door de aanwezigheid van het Michiganmeer liggen de temperaturen hier over het algemeen net iets lager dan de meer inlands gelegen plaatsen. Met op de meeste plekken slechts 200 tot 300 millimeter neerslag per jaar behoort Wyoming tot de meest droge staten van Amerika. Op sommige plekken is er zelfs sprake van een woestijnklimaat. Ook Arizona en Utah behoren tot de droogste staten van Amerika. In Colorado spreken we van warme zomers waarbij het kwik gedurende drie maanden overdag rond tropische waardes ligt. ’s Nachts kan het echter aanzienlijk afkoelen. De gemiddelde temperatuur zal schommelen tussen 27°C en 32°C. Tijdens deze rondreis bevinden we ons in drie verschillende tijdszones. In Chicago bedraagt het tijdsverschil -7 uur. In de staten Colorado, Wyoming & Utah bedraagt het tijdsverschil -8 uur. In Arizona bedraagt het tijdsverschil -9 uur. 

Passport Paspoort & Visum

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische nationaliteit: je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België. Voor USA is een elektronisch visum (ESTA) vereist. Het is belangrijk dat je deze enkel via de officiële website aanvraagt: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en afzodnerlijk van het origineel te bewaren.

Health Gezondheid

Voor de USA zijn geen specifieke inentingen vereist. We raden aan je gebruikelijke medicijnen mee te nemen en een kleine reisapotheek samen te stellen met onder andere een middel tegen keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen. Zeep zonder water kan ook altijd nuttig zijn. Voor meer informatie, vraag raad aan je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be). 

Clothing Kleding

Luchtige vrijetijdskledij is een troef. Met jeans, t-shirts, shorts en degelijke stapschoenen met profiel ben je goed uitgerust om dit land te bezoeken. We raden aan vooral losse kledij te voorzien als bescherming tegen muggen. Sprays en lotions tegen deze vervelende beestjes kan je best voorzien in je reiskoffer. Een warme trui en een windjack zijn aanbevolen mits het ’s avonds toch aanzienlijk kan afkoelen. Ook een zonnecrème met hoge beschermingsfactor (hoogtezon!), zonnebril, hoed en kleine rugzak voor de wandelingen zijn aangeraden.

Luggage Bagage

Per persoon wordt één reiskoffer van maximum 23 kilogram toegestaan met een maximale afmeting van 157 centimeter (lengte+breedte+hoogte). Je mag één stuk handbagage per persoon in de cabine meenemen die je in de bagagebak of onder de stoel kan plaatsen. De maximale afmeting voor de handbagage is 56x35x22 centimeter (lengte+breedte+hoogte), het maximum gewicht is 8 kilogram. Let wel op: er is een beperking op het vervoer van lithiumbatterijen. Een beperkt aantal reservebatterijen mogen in hun originele verpakking in de handbagage getransporteerd worden. Smartbags die geen verwijderbare batterij hebben, kunnen niet meereizen. Taksvrije aankopen moeten in je handbagage kunnen opgeborgen worden en je mag, per reiziger ouder dan 21 jaar, maximum één liter drank in flessen meenemen. Hou er ook rekening mee dat scherpe voorwerpen zoals nagelschaartjes of -vijltjes, pincetjes, zakmessen, enzovoort evenals paraplu’s niet in de handbagage kunnen worden opgeborgen. Een Europese richtlijn legt een aantal zware beperkingen wat betreft vloeistoffen in de handbagage op, gelieve hier rekening mee te houden. Wij vragen steeds bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan voor de groep, zodat wij de voorkeur van onze klanten vooraf kenbaar kunnen maken. Het is wel zo dat er geen seat-garantie bestaat in de economy-klasse, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Electricity Elektriciteit

De elektrische stroming bedraagt 120 volt. Om elektrische toestellen te gebruiken is een tweepolige platte stekker adapter nodig, type USA-Canada.

Opgelet! Wie van of naar de USA reist, dient ervoor te zorgen dat alle elektronische apparatuur zoals gsm, iPad, laptop, fototoestel, enzovoort operationeel zijn en dat de batterij geladen is. Wanneer dit niet zo is, kan deze apparatuur aan boord geweigerd worden.

Money Geldzaken

De gangbare munt is de US-dollar die voorhanden is in biljetten van 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 US-dollar. Er zijn wisselkantoren in de meeste grote steden. Aangezien wij tijdens deze reis vaak op afgelegen plaatsen verblijven, raden wij echter aan om al in België US-dollars te kopen. Overal kan je betalen met de kredietkaarten Mastercard, Visa en American Express. Hou er rekening mee dat de gepubliceerde prijzen in de USA steeds zonder taks en service zijn, zodat de uiteindelijke rekening steeds hoger is dan verwacht. Ook bier en wijn zijn aanzienlijk duurder dan in België. Het is belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat je bank- en kredietkaarten geactiveerd kunnen worden voor buitenlands gebruik. Wisselkoers: 1 EUR = 1,11 USD (oktober 2019). 

Camera Foto, GSM & Wi-Fi

De aankoopprijs van foto- en filmmateriaal is vergelijkbaar met België. Toch raden we aan zoveel mogelijk materiaal van hieruit mee te nemen. Je gsm is meestal bruikbaar afhankelijk van je provider en het type. Informeer vooraf bij je provider naar tijdelijke en voordelige roaming-pakketten op je abonnement. Wanneer we door afgelegen gebieden rijden bestaat de mogelijkheid dat je geen ontvangstsignaal krijgt op je gsm of smartphone. 

Important Belangrijk om te weten

  • Het accent van deze rondreis ligt volledig op het bezoeken van de verschillende nationale parken. Door hun sterk wisselende natuur geven ze een mooi beeld van de uitzonderlijke natuurgebieden van West-Amerika. Wij reizen in totaal door vijf staten: Illinois, Wyoming, Utah, Arizona en Colorado. Een bezoek aan deze gebieden vraagt om langere verplaatsingen per bus. De landschappen zijn uniek en vormen dan ook een integraal onderdeel van de reis.
  • Wildlife komt spijtig genoeg niet à la carte en kunnen we dus nooit garanderen.
  • We kiezen zoveel mogelijk voor hotels en lodges die geïntegreerd zijn in de natuur, zodat we ten volle kunnen genieten van deze onvergetelijke ervaring. De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd en ideaal gelegen voor onze excursies.
  • Tijdens deze reis maken we meerdere prachtige wandelingen; aangepaste kledij en wandelschoenen met een goed geprofileerde zool zijn dus een absolute must. Deze wandelingen werden zorgvuldig geselecteerd, zodat iedereen met een goede conditie en mobiliteit eraan kan deelnemen.
  • Voor deze rondreis dient online een ESTA aangevraagd te worden. Deze kost is niet inbegrepen.
  • Onvoorziene plaatselijke, logistieke- of weersomstandigheden kunnen verschuivingen in het programma noodzakelijk maken. Al het mogelijke wordt dan gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.
  • Doordat we vaak door afgelegen gebieden rijden en er niet altijd degelijke restaurants voorhanden zijn in de nationale parken, worden er ook picknicklunches voorzien.
  • De service tips bij maaltijden in de USA zijn niet vrijblijvend en maken een wezenlijk deel uit van de kost. Ze bedragen 15-20% en zijn inbegrepen bij de maaltijden van ons programma.
  • Vanaf oktober 2019 worden de toegangsgelden voor de Nationale Parken aanzienlijk verhoogd: zowel de verhoogde toegangsprijs voor de bus alsook de individuele toegangsprijs worden geïnd, wat een impact heeft op de brochureprijs van 2020.

Deze informatie als PDF downloaden?

Wil je deze informatie ook makkelijk raadplegen tijdens je reis? Download dan hier de pdf-versie!

Download PDF