Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Weather Klimaat & tijdsverschil

Het grootste deel van Thailand kent een subtropisch moessonklimaat. Het is het hele jaar door vochtig en warm met een gemiddelde temperatuur rond de 26°C à 30°C. Het noordelijk gedeelte van het land kent zachtere temperaturen. Er zijn slechts twee jaargetijden: de moesson van mei tot oktober en de droge periode van november tot april. In de winter is het in Thailand 6 uur later dan in België en in de zomer 5 uur later.

Passport Paspoort & Visum

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische nationaliteit: je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België. Voor een verblijf van minder dan 30 dagen is geen visum vereist. We raden ook aan een kopie van het internationaal paspoort mee te nemen en het apart van het origineel te bewaren. Enkel als de reis verlengd wordt en de reisduur langer dan 30 dagen bedraagt, dient een visum te worden aangevraagd.

Health Gezondheid

Geen enkele vaccinatie is verplicht. Aan te bevelen zijn een herhaling van de tetanusvaccinatie en een inenting tegen hepatitis A. Belangrijk om te weten is dat dengue, Chikungunya (knokkelkoortsen) en het zikavirus hier voorkomen en overgedragen worden door een mug die overdag steekt. Zwangere vrouwen worden afgeraden om naar landen te reizen waar het zikavirus voorkomt. In je reisapotheek voorzie je naast de gebruikelijke medicijnen best een geneesmiddel tegen hoofdpijn, diarree en een ontsmettingsmiddel voor kleine wondjes. Ook een goede zonnecrème en muggenmelk met DEET en mogen niet ontbreken. Verdere inlichtingen kan je verkrijgen via je huisarts en via het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be). Het leidingwater is niet drinkbaar, maar de hotels stellen drinkbaar water ter beschikking. 

Clothing Kleding

Gezien het warme klimaat voorzie je best lichte katoenen kledij. Sportschoenen of gemakkelijke stapschoenen, evenals een sandaal of een lichtere schoen zijn aan te raden. Verder mogen regenkledij, een zonnebril en een sweater of trui tijdens de winterperiode (in het noorden kan ‘s nachts de temperatuur dalen) niet in je bagage ontbreken.

Luggage Bagage

Per persoon wordt één reiskoffer van maximum 20 kilogram toegestaan vanwege de binnenlandse vluchten naar Mae Hong Son. Je mag één stuk handbagage per persoon in de cabine meenemen die je in de bagagebak of onder de stoel kan plaatsen. Het maximum gewicht is 5 kilogram. Een handtas of laptoptas telt niet mee als één stuk handbagage. We raden je af hiervoor een trolley te gebruiken en adviseren een rugzak/stoffen tas. Ook raden we aan reservekleding en toiletgerief in de handbagage te voorzien. Let wel op: taksvrije aankopen in de handbagage kunnen worden opgeborgen. Ook batterijen en powerbanks moeten zeker mee in de handbagage. Hou er rekening mee dat je scherpe voorwerpen zoals nagelvijltjes, schaartjes, zakmessen of paraplu’s niet in je handbagage opbergt. Een Europese richtlijn legt een aantal zware beperkingen wat betreft vloeistoffen in de handbagage op. Gelieve je hierop dan ook voor te bereiden. Wij vragen steeds bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan voor de groep, zodat wij de voorkeur van onze klanten vooraf kenbaar kunnen maken. Het is wel zo dat er geen seat-garantie bestaat in de economy-klasse, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Electricity Elektriciteit

Er worden drie verschillende soorten stopcontacten gebruikt in Thailand: type A stekker met twee platte pinnen, type B met twee platte pinnen en één dikkere pin en type C stekker met twee ronde pinnen zoals in België. Je hebt daarom een universele stekkeradapter nodig. De netspanning is overal 220 volt.

Money Geldzaken

De munteenheid is de baht. Er zijn bankbiljetten van 1.000, 500, 100, 50, 20 en 10 baht en muntstukken van 10, 5, 2 en 1 baht. Euro’s zijn gemakkelijk om te wisselen en dat doe je best ter plaatse en niet vooraf in België. Maak je gebruik van US-dollars, dan kan je best 100 dollar biljetten meenemen die ter plaatse een betere koers geven. Beschadigde of beschreven biljetten worden niet aanvaard. Opgelet: wegens een opmerkelijk aantal vervalsingen in 1990 en 1993 worden 100 dollar biljetten die in deze jaren werden gedrukt, praktisch nergens aanvaard. Het gebruik van creditcards zoals Mastercard, Visa en (minder) American Express, is algemeen verspreid. Ook met de gewone bankkaart kan er op vele plaatsen geld afgehaald worden. Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok raden we aan om enkel een klein bedrag om te wisselen. Verder tijdens de reis kan je voordeliger geld wisselen. Het is zeer belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat je bank- en kredietkaarten geactiveerd kunnen worden voor buitenlands gebruik. Wisselkoers Thailand: 1 EUR = 33,66 THB (oktober 2019).

Camera Foto, GSM & Wi-Fi

Geheugenkaarten zijn ter plaatse verkrijgbaar aan voordelige prijzen. We raden aan om een reservebatterij te voorzien. Je gsm functioneert op de meeste plaatsen in Thailand. De meeste hotels beschikken over wifi in de publieke ruimtes en meer en meer ook in de kamers. Afhankelijk van het hotel wordt het gebruik van internet gratis of tegen een kleine vergoeding aangeboden. In afgelegen gebieden is de snelheid en/of werking van het internet niet altijd optimaal.

Smoking Roken

De e-sigaret is ten strengste verboden in Thailand. Er staan strenge boetes of zelfs gevangenisstraffen op.

Important Belangrijk om te weten

  • We brengen een uniek bezoek aan het bergdorp van de Black Lahu op dag 7. Dit dorp wordt uitsluitend door onze groepen bezocht.
  • Tijdens de maand april vieren de Thai hun nieuwjaarsfeest: het waterfestival. Hou er rekening mee dat de mensen elkaar nat maken en we dus nat kunnen worden.
  • Het Thai Rama programma laat ons kennismaken met het rijke culturele erfgoed van Thailand, waarbij we de voornaamste historische plaatsen bezoeken en een waaier aan landschappen doorkruisen.
  • Afhankelijk van de binnenlandse vluchten kan het programma lichtjes wijzigen in volgorde.
  • Wie wil, kan deze reis onder meer verlengen met een strandverblijf in Krabi (zie p. 367). Aangezien de vluchten naar Krabi al rond het middaguur vertrekken, is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de lunch op dag 15 in Chiang Mai.
  • Deze afwisselende reis staat open voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie en mobiliteit beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die worden georganiseerd.

Deze informatie als PDF downloaden?

Wil je deze informatie ook makkelijk raadplegen tijdens je reis? Download dan hier de pdf-versie!

Download PDF