Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Perfecte kennismaking met Thailand

Je verkent de mooiste boeddhistische tempels, paleizen en bezoekt oude hoofdsteden. Vervolgens keer je als het ware in de tijd terug wanneer je etnische minderheden bezoekt. Je wandelt over markten, rijdt per per fiets of fietstaxi en doet een boottocht op de Kok rivier. De ideale kenningsmakingsreis met Zuidoost- Azië!

Neem zeker ook een kijkje op de pagina van onze Mystieke Lotus rondreis naar Thailand!

Programma: Thailand - Mystieke Lotus rondreis

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind april 2022 geldt het reisprogramma in onze 2021-2022 brochure.

6
Cultuur
2
Natuur
6
Kindvriendelijk
4
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders?

Quote

“Na 27 jaar in Thailand ben ik verbaasd dat ik nog elke dag over iets verwonderd ben in dit land. Geen enkel ander land ter wereld doet dit Thailand na.” - Reisleider Thailand Lees verder

Kom hier te weten hoe ons duurzaamheidskompas wordt toegepast in jouw droomreis naar Thailand. Lees verder

Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Dag 1

BRUSSEL – BANGKOK

We vertrekken vanuit Brussel naar Bangkok.

Dag 2

BANGKOK

We komen aan in de luchthaven van Bangkok en worden naar het vijfsterrenhotel CHATRIUM RIVERSIDE gebracht waar we ook genieten van een lunch. In de namiddag maken we een eerste verkennende boottocht op de Koningsrivier. We varen door de schilderachtige klongs van het stadsdeel Thonburi en zien hoe het dagelijkse leven van de Thai zich afspeelt langs de vele kanaaltjes. We varen naar Chinatown waar we de gouden Boeddha in de Wat Traimit kunnen bewonderen. Daarna rijden we naar het hotel voor het diner en onze overnachting. (L,D) 

Dag 3

BANGKOK

We varen na het ontbijt opnieuw de Chao Praya rivier op naar de aanlegplaats in Tha Chang. Een korte wandeling brengt ons naar het meest sprookjesachtige tempelcomplex van Zuidoost-Azië. We banen ons een weg door een doolhof van schitterende tempelgebouwen die deel uitmaken van het unieke Koninklijk Paleis. Gouden chedis en kleurrijke prangs zijn hetbetoon van de magnifieke Thaise architectuur. Het eigenlijke paleis combineert verschillende bouwstijlen tot een harmonieus geheel. Na de lunch bezoeken we in de namiddag de imposante Wat Arun of Tempel van de Dageraad. Deze prang of tempel met maïskolfvorm werd volledig versierd met keramiek. Het tempeldomein van Wat Pho imponeert elke bezoeker met zijn enorme liggende Boeddha die volledig met bladgoud bedekt is. In de late namiddag keren we terug naar het hotel voor het diner en de overnachting. (O,L,D)

Dag 4

BANGKOK – AYUTTHAYA – BANGKOK – CHIANG RAI

We rijden we naar de oude tempelstad Ayutthaya op 80km ten noorden van Bangkok. Naarmate we deze 14e-eeuwse hoofdstad naderen, zien we onderweg meerdere tempelcomplexen die duiden op een rijk cultureel verleden. We bezoeken de sfeervolle Wat Panang Choeng, vernoemd naar het gigantische Boeddhabeeld en de koningsgraven van de Wat Si Samphet. Na de lunch in een lokaal restaurant varen we naar de indrukwekkende Wat Chai Wattanaram, een tempelcomplex dat ooit werd gebouwd door een Siamese prins uit respect voor zijn moeder. Na ons bezoek van Ayutthaya rijden we terug naar Bangkok voor onze binnenlandse vlucht naar de meest noordelijke provincie, Chiang Rai. We verblijven er in het luxueuze THE RIVERIE BY KATATHANI, rustig gelegen aan de oever van de Kok rivier. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag_4_Ayutthay_optie_2_(Large)

Dag 5

CHIANG RAI: GOUDEN DRIEHOEK

Na het ontbijt rijden we met minibusjes naar Doi Tung, de meest noordelijk gelegen berg van Thailand en verblijfplaats van de inmiddels overleden prinses-moeder. Na een korte stop aan Doi Tung Royal Villa en Wat Phrathat Doi Tung dalen we af en genieten we van prachtige uitzichten over zowel Myanmar als Thailand. Loopgraven en de aanwezigheid van militairen herinneren ons aan het opium- en drugsverleden. In de namiddag varen we met motorbootjes de brede Mekong rivier op, die hier de natuurlijke grens vormt tussen drie landen: Thailand, Myanmar en Laos. Deze regio was voorheen de draaischijf van de handel in opium en zijn derivaten. In het Thaise gedeelte voerde de koninklijke familie jarenlang een relatief succesvolle campagne waarbij papaver stelselmatig door alternatieve gewassen werd vervangen. Vlakbij het drielandenpunt bezoeken we het recente, maar al befaamde Hall of Opium. Dit multimediaal museum vertelt ons meer over de teelt van opium in de Gouden Driehoek, zijn toepassingen en derivaten en zijn belangrijke rol in de koloniale geschiedenis van Zuidoost-Azië en China. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 6

CHIANG RAI – MAE TAENG

Na het ontbijt rijden we richting het westen daarbij komen we langs prachtige bergstreken en bezoeken we een nederzetting van de Akha, een van oorsprong Tibetaanse bergstam. Hun fascinerende hoofdtooi en zilveren sieraden onderscheiden hen van andere bergstammen. Daarna zetten we onze tocht door dit onherbergzaam gebied verder tot het Mae Kok River Village Resort, waar we lunchen. ’s Middags rijden we door nationale parken en subtropische plantengroei richting Fang voor een bezoek per truck aan het authentieke dorp van de Black Lahu. We maken een wandeling door hun weids opgetrokken dorp. Deze originele bergstam weet zich met hun zwarte kledij makkelijk te onderscheiden van de andere bergvolkeren. Daarna rijden we verder naar onze eindhalte van vandaag, Mae Taeng. We dineren en overnachten in het SIBSAN RESORT. (O,L,D)

Dag 7

MAE TAENG – PAI – MAE HONG SON

Vandaag staat er een stevige rit op het programma naar de meest authentieke provincie van Thailand, Mae Hong Son. We rijden eerst via een van de mooiste bergwegen van Thailand naar Pai waar we zullen lunchen in een lokaal restaurant. Na de middag begeven we ons naar de mysterieuze grotten van Tham Lot. Op een bamboevlot varen we naar binnen om de grot, vol met prachtige stalagmieten en stalactieten, te ontdekken. Na deze unieke beleving rijden we verder naar Mae Hong Son. We dineren en overnachten in het eenvoudige, maar charmante SIB-LAN BURI RESORT dat rustig gelegen is aan de oever van de Pai rivier. (O,L,D)

Dag_7_Tham_Lot_Cave_(Large)

Dag 8

MAE HONG SON: RED KAREN & MAE AW

Een sportieve dag vandaag met een mooie fietstocht door het afwisselend berglandschap van deze nog ongeschonden provincie. Via een bochtige weg bereiken we een prachtige vallei waar warmwaterbronnen opborrelen. Van hieruit staat een hobbelige zandweg in verbinding met de afgezonderde leefgemeenschap van de Red Karen. Je kan kiezen voor een stevige natuurwandeling of meerijden met de truck die het gezelschap volgt. De Red Karen emigreerden een aantal jaren geleden uit Myanmar en vestigden zich in deze prachtige bergstreek. Sommige vrouwen dragen nog steeds roodkleurige kledij en zwart geweven rotanstrengen rond hun knieën. De oudere vrouwen sieren hun lang uitgerekte oorlellen met grote oorringen. In de namiddag bezoeken we Mae Aw, een Chinees dorpje hoog in de bergen, vlakbij de grens met Myanmar, met inwoners die ooit vochten aan de zijde van de grote Chinese leider Tjang Kai Check en zijn aanhangers, de Kwomintang. Hierna keren we terug naar het hotel waar we genieten van een typisch Shandiner en overnachten in het resort. (O,picknicklunch,D)

Dag 9

MAE HONG SON: PADAUNG & LISU

Vandaag brengt de rit ons na het ontbijt via rijstvelden, vaak omringd door dichte begroeiing, tot aan de oever van de Pai rivier. Hier stappen we over in motorboten en maken we een tocht tussen de begroeide heuvels. Terreinwagens brengen ons vervolgens richting de Birmaanse grens, waarbij we voorbij typische Shandorpjes rijden die verscholen liggen in smalle valleien. In de grensstreek houden we een picknicklunch. Verderop ligt het dorp van de Padaung bergstam. De Padaung vrouwen zijn de meest tot de verbeelding sprekende groep in deze provincie en zijn vooral gekend om hun giraffennek die tot zes kilogram zware koperen ringen kan dragen. Deze zachte marteling wordt nog steeds uitgevoerd, ook de jonge meisjes in het dorp zetten de traditie voort. Daarnaast dragen de vrouwen sierlijke enkel- en armringen. Wie van een fysieke uitdaging houdt, kan kiezen voor een stevige natuurwandeling die ons in aanraking brengt met een kleine Lisu gemeenschap, maar ook met de overweldigende fauna en flora van het subtropisch regenwoud. De wandeling duurt een drietal uur, dus stevige wandelschoenen zijn aangeraden. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan op verkenning in het centrum van het stadje Mae Hong Son dat als provinciehoofdplaats een aparte sfeer uitstraalt. Dit gebied bleef lange tijd onder Birmaans gezag, waardoor de inwoners nu nog uitsluitend uit bergvolkeren en Shan bestaan. We wandelen er naar de serene Wat Chong Klang. Deze uit hout opgetrokken tweelingtempel met eenvoudige versieringen ligt aan de oever van het dorpsmeer en is een typisch voorbeeld van Birmaanse tempelbouw. We dineren en overnachten in het resort. (O,L,D)

Dag 10

MAE HONG SON – KHUN YUAM - MAE SARIANG

We starten de dag met een heerlijk ontbijt. Waarna we een bezoek brengen aan de Wat Doi Kong Mu tempel, dat een mooi uitzicht biedt op de omgeving. Nadien vervolgen we onze rit naar Khun Yuam waar we lunchen in een lokaal restaurant en het oorlogsmuseum bezoeken over de Tweede Wereldoorlog en de rol van het Japanse leger in Thailand. We zetten onze rit verder langs een prachtige weg, dat op bepaalde momenten van het jaar bezaaid is met gele zonnebloemen, waarna we Mae Sariang bereiken, een klein grensdorp met een rijk Birmaans verleden. We dineren en overnachten in het RIVERHOUSE RESORT. (O,L,D)

Opmerking

TE GAST IN EEN WELFARE SCHOOL

Tijdens deze Thai Rama rondreis zijn we te gast in een welfare school. Dit onderwijsproject geeft aan kinderen van de bergstammen de mogelijkheid om les te krijgen op school (bezoek niet mogelijk tijdens vakantieperiodes).

Dag 11

MAE SARIANG – DOI INTHANON – CHIANG MAI

Na het ontbijt bereiken we langs de helling van een heuvel het enige, nog authentieke dorp van de Pwo Karen in Thailand. Dit bergdorp met zijn vele houten paalwoningen herbergt nog talrijke, origineel geklede vrouwen. De fraaie veelkleurige kledij, de zilveren sieraden en de typische pijpjes die ze roken dragen bij tot de exclusiviteit van dit bergvolk. Na deze onvergetelijke ervaring rijden we naar het Doi Inthanon Nationaal Park. Het Nationaal Park herbergt met zijn 2565m de hoogste berg van Thailand. We maken er een mooie wandeling en naarmate we stijgen, zien we de vegetatietypes veranderen en raken we onder de indruk van de biodiversiteit. Een kronkelende weg voert ons naar een van de vele watervallen van de berg en niet ver van de top maken we een mystieke wandeling door een fascinerend nevelwoud waar mossen, varens en rhododendrons endemisch zijn. Hier is een ontmoeting met eekhoorns of zeldzame vogels, zoals de paradijs-vliegenvangers en typische hertensoorten, niet uitzonderlijk. Na onze wandeling rijden we verder naar Chiang Mai waar we dineren en overnachten in LE MERIDIEN. (O,picknicklunch,D)

Dag_11_Doi_Inthanon_(Large)

Dag 12

CHIANG MAI

Vandaag maken we in een prachtige omgeving kennis met het grootste zoogdier van Zuidoost-Azië. Na ons ontbijt begeven we ons naar een kamp voor olifanten op rust, waar we de kans krijgen deze machtige dieren van dichterbij te ontmoeten. Na de lunch rijden we naar het historisch centrum waar we twee tempels bezoeken, Wat Phra Singh met het belangrijkste Boeddhabeeld van Chiang Mai dat omringd is door prachtige Lanna muurschilderingen en Wat Chedi Luang waar monniken elke avond samenkomen om hun mantra’s te zingen. Beide tempels hebben een zeer verschillende architectuur en zijn een mooi voorbeeld van de evolutie van het eens zo machtige Lanna rijk. We dineren en overnachten in ons hotel. (O,L,D).

Dag_12_Wat_Phra_Singh_Chiang_Mai_(Large)

Dag 13

CHIANG MAI

Na het ontbijt maken we een aangename fietstocht naar het platteland nabij de stad. We fietsen tussen rijstvelden, fruitplantages en enkele ruïnes van tempels. Personen die niet wensen deel te nemen aan deze tocht kunnen genieten van wat vrije tijd. We lunchen in een lokaal restaurant. In de namiddag maken we kennis met het vakmanschap van deze regio, we bezoeken namelijk enkele handwerkateliers. De bewoners van Chiang Mai staan reeds eeuwen bekend om hun handvaardigheid en vakmanschap in het maken van parasolletjes, het weven van zijde en het smeden van zilver en goud. We bezoeken eveneens de Chinees getinte Warorot Markt, de grootste markt van de noordelijke regio van Thailand. We sluiten deze reis in stijl af met een heerlijk afscheidsdiner. Overnachting in het hotel. (O,L,D)

Dag 14

CHIANG MAI – BANGKOK – BRUSSEL

In de voormiddag bezoeken we een twaalftal kilometer buiten de stad de steile Suthep berg. We rijden tot aan de voet van het drukbezochte heiligdom, een steile naga trap van meer dan 200 treden leidt naar de 600 jaar oude Wat Phra That Doi Suthep. Het binnenhof van deze vermaarde tempel heeft een mooie gaanderij met antieke Boeddhabeelden die de vergulde centrale chedi omringen. Bij helder weer hebben we vanop het tempelterras een goed uitzicht over de vallei van Chiang Mai. We lunchen in het hotel. In de vooravond rijden we naar de luchthaven voor onze retourvlucht naar Brussel. (O,L)

Dag 15

BRUSSEL

We komen aan in Brussel. 

Het reisprogramma van onze voorjaarsreizen 2022

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind maart 2022 geldt het reisprogramma in onze 2021-2022 brochure.

Download het 2021-2022 reisprogramma