Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Perfecte kennismaking met Thailand

Je verkent de mooiste boeddhistische tempels, paleizen en bezoekt oude hoofdsteden. Vervolgens keer je als het ware in de tijd terug wanneer je etnische minderheden bezoekt. Je wandelt over markten, rijdt per per fiets of fietstaxi en doet een boottocht op de Kok rivier. De ideale kenningsmakingsreis met Zuidoost- Azië!

Neem zeker ook een kijkje op de pagina van onze Mystieke Lotus rondreis naar Thailand!

Programma: Thailand - Mystieke Lotus rondreis

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind maart 2020 geldt het reisprogramma in onze 2019-2020 brochure.


Download het reisprogramma van onze voorjaarsreizen 2020
6
Cultuur
2
Natuur
6
Kindvriendelijk
4
Beweging
Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Dag 1

BRUSSEL – BANGKOK

We vertrekken vanuit Brussel naar Bangkok.

Dag 2

BANGKOK

We komen aan in de luchthaven van Bangkok en worden naar het vijfsterrenhotel CHATRIUM RIVERSIDE gebracht waar we ook genieten van een lunch. In de namiddag maken we een eerste verkennende boottocht op de Koningsrivier. We varen door de schilderachtige klongs van het stadsdeel Thonburi en zien hoe het dagelijkse leven van de Thai zich afspeelt langs de vele kanaaltjes. We varen naar Chinatown waar we de gouden Boeddha in de Wat Traimit kunnen bewonderen. Daarna rijden we naar het hotel voor het diner en onze overnachting. (L,D) 

Dag 3

BANGKOK

We varen na het ontbijt opnieuw de Chao Praya rivier op naar de aanlegplaats in Tha Chang. Een korte wandeling brengt ons naar het meest sprookjesachtige tempelcomplex van Zuidoost-Azië. We banen ons een weg door een doolhof van schitterende tempelgebouwen die deel uitmaken van het unieke Koninklijk Paleis. Gouden chedis en kleurrijke prangs zijn het betoon van de magnifieke Thaise architectuur. Het eigenlijke paleis combineert verschillende bouwstijlen tot een harmonieus geheel. We genieten van een Oosterse lunch in het restaurant van het beroemde Oriental hotel. We bezoeken in de namiddag de imposante Wat Arun of Tempel van de Dageraad. Deze prang of tempel met maïskolfvorm werd volledig versierd met keramiek. Het tempeldomein van Wat Pho imponeert elke bezoeker met zijn enorme liggende Boeddha die volledig met bladgoud bedekt is. In de late namiddag keren we terug naar het hotel voor het diner en de overnachting. (O,L,D)

Dag_3_Bangkok_shutterstock_342199925_(Large)

Dag 4

BANGKOK – DAMNOEN SADUAK – NAKHORN PATHOM – AYUTTHAYA

De bus brengt ons na het ontbijt naar het 120 kilometer verder gelegen plaatsje Damnoen Saduak, bekend als de grootste drijvende markt van Thailand. Bij aankomst stappen we over in smalle bootjes die ons naar de plaatselijke markt brengen. Hier zien we hoe, vanuit keurig volgestapelde houten bootjes, niet alleen allerlei exotische vruchten en groenten worden verhandeld, maar ook vis, vlees en bloemen. Na deze markttaferelen rijden we verder naar Nakhorn Pathom. De Phra Pathom die 120 meter hoog boven de stad oprijst, wordt als een van de belangrijkste pelgrimsoorden van het land beschouwd. We lunchen in een lokaal restaurant. ’s Middags rijden we naar de oude tempelstad Ayutthaya. Naarmate we deze 14e-eeuwse hoofdstad naderen, zien we onderweg meerdere tempelcomplexen die duiden op een rijk cultureel verleden. We bezoeken de sfeervolle Wat Panang Choeng, vernoemd naar het gigantische Boeddhabeeld en wandelen door de Wat Ratchaburana met zijn bijzondere Khmer invloeden. We dineren en overnachten in het KANTARY HOTEL. (O,L,D)

Dag_4_Samnoen_Saduak_shutterstock_412199593_(Large)

Dag 5

AYUTTHAYA – SARABURI – SUKHOTHAI

Na het ontbijt wandelen we doorheen het uitgestrekte ruïnecomplex van de Wat Phra Sri Samphet, waar drie majestueuze graftempels omringd worden door overblijfselen van de vroegere koningstempel. Per bus verlaten we de oude koningsstad en bereiken we Saraburi. In het boeddhistische klooster van Tham Krabok volgen drugsverslaafden uit alle delen van de wereld een onorthodoxe ontwenningskuur. Onder begeleiding van Thudongmonniken worden ze behandeld met een unieke combinatie van kruidentherapie en meditatie. In de Wat Phra Puttabath, een van de zes koninklijke tempels van het land, beklimmen we de prachtig versierde Mondop, waar een grote voetafdruk van Boeddha afgebeeld is. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we door een onmetelijk rijstland via Phitsanuloke naar Sukhothai. We dineren en overnachten in THE LEGENDHA HOTEL. (O,L,D)

Dag 6

SUKHOTHAI – CHIANG MAI

Vandaag belanden we in de bakermat van de Thaise beschaving: het 13e-eeuwse Sukhotai. Daar wandelen of fietsen we na het ontbijt langs de uitgestrekte ruïnes, die tot de belangrijkste en best bewaarde cultuurhistorische patrimonia van Azië behoren. Culturele en religieuze invloeden vanuit de geïndianiseerde culturen van de Khmer, het Srivijiayarijk en Sri Lanka vormden de voedingsbodem voor de ontwikkeling van de klassieke Thaise Sukhothai kunstvormen. Een schitterend voorbeeld hiervan is de centraal gelegen koningstempel Wat Mahathat. Boeddhabeelden zijn er zo verfijnd dat ze op zich de meest zuivere en tijdloze uiting vormen van de boeddhistische filosofie. Na de lunch vervolgen we onze weg verder langs de charmante landschappen richting Hang Dong, net ten zuiden van Chiang Mai. We verblijven er in het groen gelegen VERANDA HIGH RESORT. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag_6_Sukothai_shutterstock_1167653068_(Large)

Dag 7

CHIANG MAI – FANG – THATORN

Vandaag maken we in een prachtige omgeving kennis met het grootste zoogdier van Zuidoost-Azië. Na ons ontbijt begeven we ons naar het olifantenkamp van Chiang Dao waar we een interessante demonstratie krijgen over hoe olifanten worden opgeleid voor het werk in de teakwouden. Na de lunch rijden we verder noordwaarts door nationale parken en de subtropische plantengroei richting Fang voor een bezoek per truck aan het authentieke dorp van de Black Lahu. Deze originele bergstam weet zich met hun zwarte kledij makkelijk te onderscheiden van de andere bergvolkeren. Na deze unieke ervaring rijden we door naar Thatorn waar we dineren en overnachten in het MAE KOK RIVER VILLAGE RESORT. (O,L,D)

Dag 8

THATORN – CHIANG RAI

We maken na het ontbijt een boottocht op de Thais-Birmaanse grens langs de talrijke fruitplantages op de Kok rivier. Nadien rijden we verder per bus langs prachtige bergstreken en bezoeken we een nederzetting van de Akha, een van oorsprong Tibetaanse bergstam. Hun fascinerende hoofdtooi en zilveren sieraden onderscheiden hen van andere bergstammen. Daarna rijden we verder richting Chiang Rai, de meest noordelijke provincie van Thailand. Na onze lunch in een lokaal restaurant brengen we een bezoek aan Baan Dam, een interessante verzameling van typische lokale huisjes waar een plaatselijke kunstenaar zijn werken tentoonstelt. We verblijven er in het luxueuze THE RIVERIE BY KATATHANI, rustig gelegen aan de oever van de Kok rivier. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 9

CHIANG RAI: GOLDEN TRIANGLE

Na het ontbijt rijden we met minibusjes naar Doi Tung, de meest noordelijk gelegen berg van Thailand en verblijfplaats van de inmiddels overleden prinses-moeder. Na een korte stop aan Doi Tung Royal Villa en Wat Phrathat Doi Tung dalen we af en genieten we van prachtige uitzichten over zowel Myanmar als Thailand. Loopgraven en de aanwezigheid van militairen herinneren ons aan het opium- en drugsverleden. In de namiddag varen we met motorbootjes de brede Mekong rivier op, die hier de natuurlijke grens vormt tussen drie landen: Thailand, Myanmar en Laos. Deze regio was voorheen de draaischijf van de handel in opium en zijn derivaten. In het Thaise gedeelte voerde de koninklijke familie jarenlang een relatief succesvolle campagne waarbij papaver stelselmatig door alternatieve gewassen werd vervangen. Vlakbij het drielandenpunt bezoeken we het recente, maar al befaamde Hall of Opiummuseum. Dit multimediaal museum vertelt ons meer over de teelt van opium in de Gouden Driehoek, zijn toepassingen en derivaten en zijn belangrijke rol in de koloniale geschiedenis van Zuidoost-Azië en China. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 10

CHIANG RAI – CHIANG MAI

Een bezoek aan Wat Rong Khun, de indrukwekkende witte tempel in Chiang Rai, mag vandaag, na het ontbijt, niet ontbreken. De verfijnde architectuur van deze prachtige tempel kan iedereen wel bekoren. Vervolgens zetten we onze rit voort richting Chiang Mai, de grootste stad van Noord-Thailand. We lunchen in een lokaal restaurant. In de namiddag rijden we ongeveer een 12-tal kilometer buiten Chiang Mai de steile Suthep berg op tot aan de voet van het drukbezochte heiligdom. Een steile naga trap van meer dan 200 treden leidt naar de 600 jaar oude Wat Phra That Doi Suthep. Het binnenhof van deze vermaarde tempel heeft een mooie gaanderij met antieke Boeddhabeelden die de vergulde centrale chedi omringen. Bij helder weer hebben we van op het tempelterras een goed uitzicht over de vallei van Chiang Mai. Hierna rijden we naar de stad en nemen we onze intrek in de mooie kamers van LE MERIDIEN HOTEL. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag_10_Wat_Rong_Khun_shutterstock_641810317_(Large)

Dag 11

CHIANG MAI – MAE HONG SON

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Mae Hong Son. Bij aankomst in dit landelijk provinciestadje aan de grens met Myanmar genieten we van de lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens rijden we naar de 1.600 meter hoge Yot Doi en bereiken we, na een steile klim per truck, het dorp van de Stripe Meo stam. Tijdens een wandeling langs de houten huizen ontmoeten we de dorpelingen in hun traditionele zwarte kledij, versierd met uiterst fijn en kleurrijk borduurwerk. Daarna rijden we naar het eenvoudig, maar charmante SIB-LAN BURI RESORT dat rustig gelegen is aan de oever van de Pai rivier. We dineren en overnachten in het resort. (O,L,D)

Dag 12

MAE HONG SON: RED KAREN VILLAGE & MAE AW

De liefhebbers kunnen na het ontbijt een mooie fietstocht maken door het afwisselend berglandschap van deze nog ongeschonden provincie. De anderen kunnen volgen per truck. Via een bochtige weg bereiken we een prachtige vallei waar warmwaterbronnen opborrelen. Van hieruit staat een hobbelige zandweg in verbinding met de afgezonderde leefgemeenschap van de Red Karen. Je kan kiezen voor een stevige natuurwandeling of meerijden met de truck die het gezelschap volgt. De Red Karen emigreerden een aantal jaren geleden uit Myanmar en vestigden zich in deze prachtige bergstreek. Sommige vrouwen dragen nog steeds roodkleurige kledij en zwart geweven rotanstrengen rond hun knieën. De oudere vrouwen sieren hun lang uitgerekte oorlellen met grote oorringen. Na de lunch aan de warmwaterbronnen brengen we een bezoek aan Mae Aw, een dorpje van de Kuomintang, vlakbij de grens met Myanmar. Hierna keren we terug naar het hotel voor het diner en de overnachting. (O,L,D)

Dag 13

MAE HONG SON: KAYA & KAYAW

Vandaag brengt de rit ons na het ontbijt via rijstvelden, vaak omringd door dichte begroeiing, tot aan de oever van de Pai rivier. Hier stappen we over in motorboten en maken we een tocht tussen de begroeide heuvels. Terreinwagens brengen ons vervolgens richting de Birmaanse grens, waarbij we voorbij typische Shandorpjes rijden die verscholen liggen in smalle valleien. In de grensstreek houden we een picknicklunch. Verderop ligt het dorp van de Padoung bergstam. De Padoung vrouwen zijn vooral gekend om hun giraffennek die tot zes kilogram zware koperen ringen kan dragen. Deze zachte marteling wordt nog steeds uitgevoerd, ook de jonge meisjes in het dorp zetten de traditie voort. Daarnaast dragen de vrouwen sierlijke enkel- en armringen. Naast het dorp hebben zich enkele families gevestigd van de enige Kayaw bergstam in Thailand. Dit Birmaanse bergvolk is fascinerend door de koperen ringen die ze in trompetvorm onder hun knieën en rond hun enkels dragen. Tinnen oorbellen sieren hun uitgerekte oorlellen. Verder treffen we hier af en toe leden van de zeldzame Kaya bergstam aan, die door andere Birmaanse bergvolkeren ‘olifantenmensen’ genoemd worden. De Kaya vrouwen zijn vooral herkenbaar aan de zwartgelakte katoenen bandjes die ze in dikke pakken rond hun knieën vlechten. In hun lange oorlellen dragen ze eenvoudige, zilveren sieraden. Na deze onvergetelijke kennismaking rijden we terug naar het resort. We genieten van een typisch Shandiner en overnachten in het resort. (O,picknicklunch,D)

Dag_13_shutterstock_1118710238_(Large)

Dag 14

MAE HONG SON – CHIANG MAI

We starten de dag met een heerlijk ontbijt. Wie van een fysieke uitdaging houdt, kan kiezen voor een stevige natuurwandeling die ons in aanraking brengt met een kleine Lisugemeenschap, maar ook met de overweldigende fauna en flora van het subtropisch regenwoud. De wandeling duurt een drietal uur, dus stevige wandelschoenen zijn aangeraden. Wie het liever wat rustiger aan doet, kan op verkenning in het centrum van het stadje Mae Hong Son dat als provinciehoofdplaats een aparte sfeer uitstraalt. Dit gebied bleef lange tijd onder Birmaans gezag, waardoor de inwoners nu nog uitsluitend uit bergvolkeren en Shan bestaan. We wandelen er naar de serene Wat Chong Klang. Deze uit hout opgetrokken tweelingtempel met eenvoudige versieringen ligt aan de oever van het dorpsmeer en is een typisch voorbeeld van Birmaanse tempelbouw. Na de lunch in het resort rijden we naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Chiang Mai. We sluiten deze reis in stijl af met een heerlijk afscheidsdiner. We overnachten in LE MERIDIEN HOTEL. (O,L,D)

Opmerking

TE GAST IN EEN WELFARE SCHOOL

Tijdens deze Thai Rama rondreis zijn we te gast in een welfare school. Dit onderwijsproject geeft aan kinderen van de bergstammen de mogelijkheid om les te krijgen op school (bezoek niet mogelijk tijdens vakantieperiodes).

Dag 15

CHIANG MAI – BRUSSEL

Na het ontbijt maken we een aangename fietstocht naar het platteland net buiten de stad. We fietsen tussen rijstvelden, fruitplantages en enkele ruïnes van tempels. Voor personen die niet wensen deel te nemen aan deze tocht kunnen genieten van wat vrije tijd. We lunchen in het hotel. In de vooravond rijden we naar de luchthaven voor onze retourvlucht naar Brussel. (O,L)

Dag 16

BRUSSEL

We komen aan in Brussel.

Het reisprogramma van onze voorjaarsreizen 2020

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind maart 2020 geldt het reisprogramma in onze 2019-2020 brochure.

Download het 2019-2020 reisprogramma

Wil je met ons kennismaken?

Kom dan zeker eens langs op een van onze infodagen! Je kan er kennismaken met onze reisleiders en komt er alles te weten over jouw droombestemming.