Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Weather Klimaat & tijdsverschil

Noord-India heeft een warm en droog klimaat met koude nachten in de wintermaanden en zeer hoge temperaturen in mei en juni. Afgezien van de moessontijd, van juli tot september, is neerslag schaars en zelfs in de moessonperiode valt er zelden heel veel neerslag. Ondanks de uitgestrektheid van het land ligt India in één tijdzone. Het tijdsverschil bedraagt tijdens onze winter +4,5 uur. Tijdens het zomeruur is het verschil +3,5 uur.

Passport Paspoort & Visum

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische nationaliteit: je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België. Voor India is een visum vereist. Dit kan via je reisagent of via anders dan anders verzorgd worden. Neem altijd een kopie van je internationaal paspoort mee en bewaar het apart van het origineel.

Health Gezondheid

Als je specifieke medicatie neemt, gelieve deze voldoende te voorzien. Niet alle producten zijn steeds voorhanden. Veel producten hebben een andere naam in het buitenland. Vergeet dus de bijsluiter van je medicijnen niet. Zo kan een dokter of apotheker via de Latijnse/Engelse namen achterhalen wat het is. Van overheidswege is geen enkele vaccinatie verplicht. Een vaccinatie tegen gele koorts is enkel verplicht indien je vanuit een ander land vertrekt waar gele koorts kan voorkomen of als je langer dan twaalf uur in transit bent geweest in een luchthaven in een land waar gele koorts voorkomt. Aanbevolen zijn inentingen voor tetanus-difterie-kinkhoest, hepatitis A, polio en mazelen-bof-rubella. De polio vaccinatie is zelfs verplicht als je uit bepaalde landen in Azië of Afrika komt waar polio voorkomt. Denguemuggen komen meer en meer voor en een muggenmelk met DEET is daarom ten zeerste aan te raden. Voorzie in de reisapotheek naast de gebruikelijke medicijnen ook een middel tegen maag-en darmstoornissen, een zoutoplossing preparaat (ORS) en zeep zonder water. De meeste gespecialiseerde westerse geneesmiddelen zijn niet verkrijgbaar in deze landen. Producten zoals zonnecrème, tampons, en lippenbalsem zijn niet overal even gemakkelijk te verkrijgen.Het leidingwater is nergens drinkbaar. Men kan best flessenwater kopen, ook voor het poetsen van de tanden. Eet geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten (salades), neem geen ijsblokjes en ongeschild fruit.Een goede bescherming tegen de zon is noodzakelijk. Voor verdere details verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (afspraak voor reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.wanda.be).

Covid 19 COVID-19

Een algemeen overzicht van de maatregelen waaraan je als reiziger je mag verwachten kan je vinden op onze informatiefiche COVID-19. Antwoorden op de meest prangende vragen in verband met reizen en boekingen vind je op onze COVID-19 pagina.

 • Meer info over het coronavirus is te vinden op de website van het World Health Organization of op de website van FOD Volksgezondheid.

 • Voor de actuele veiligheidssituatie en specifieke maatregelen van de Belgische Overheid verwijzen we naar de website van de federale overheid.

 • Actuele bestemmingsinfo en coronamaatregelen per bestemming zijn terug te vinden op de website van IATA.

 • Hou er steeds rekening mee dat je alle personen die terugkeren vanuit het buitenland naar België verplicht zijn een terugreisformulier in te vullen. Het formulier moet binnen 48 uur vóór aankomst in België worden ingevuld.

De reiziger erkent naar behoren te zijn ingelicht over de uitzonderlijke omstandigheden die zijn veroorzaakt door de COVID-19-crisis en die van invloed kunnen zijn op de reis, alsook over de situatie van de pandemie op de reisbestemming. De reiziger heeft ook kennisgenomen van de actuele reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken waarin kan worden gewaarschuwd dat reizen naar bepaalde bestemmingen ten zeerste worden afgeraden. De reiziger verklaart dan ook volledig op de hoogte te zijn van de risico's die het coronavirus met zich meebrengt voor het goede verloop van zijn reis en beslist toch met kennis van zaken op reis te willen vertrekken.

Clothing Kleding

Nergens is formele kledij noodzakelijk maar tijdens de bezoeken aan boeddhistische pagodes, hindoeïstische tempels, paleizen en andere heiligdommen moeten schouders en knieën bedekt zijn; korte rokjes, shorts en topjes worden hier niet geaccepteerd. Men kan best een broek met afritsbare pijpen voorzien, ook driekwartsbroeken zijn ideaal. Een omslagdoek of sarong kan ook handig zijn. ’s Nachts kan het snel en onverwachts kil worden dus mogen een warme trui, fleece én (regen)jas dan ook niet in de bagage ontbreken. In India dient men voor het bezoek aan de Gouden Tempel het hoofd te bedekken.Aangezien het verplicht is op alle tempelterreinen in India schoenen uit te doen, dragen we bij voorkeur schoenen die makkelijk aan en uit kunnen. Ook een stevige en gemakkelijke stapschoen mag in de bagage zeker niet ontbreken! Onontbeerlijk zijn ook: zonnecrème, zonnebril, hoofdbedekking en een zaklamp.

Luggage Bagage

In India wordt omwille van de binnenlandse vluchten op de internationale vluchten slechts één reiskoffer van maximum 15 kilogram en een handbagage van 5 kilogram toegestaan per persoon. De maximale afmeting van de handbagage is 100 centimeter(lengte+breedte+hoogte).Je mag één stuk handbagage per persoon in de cabine meenemen die je in de bagagebak of onder de stoel kan plaatsen. We raden je af hiervoor een trolley te gebruiken en adviseren een rugzak/stoffen tas. Gelieve bij de reisdocumenten de voucher na te kijken voor de exacte toegestane bagagelimieten die van toepassing zijn voor de rondreis.De taksvrije aankopen moeten in de handbagage kunnen opgeborgen worden, net zoals batterijen en powerbanks.We raden aan om reservekledij en toiletgerief in de handbagage te voorzien in het geval er een vertraging op de bagage zou plaatsvinden. Hou er rekening mee dat je scherpe voorwerpen zoals nagelvijltjes, schaartjes, zakmessen of paraplu’s niet in je handbagage opbergt. Een Europese richtlijn legt een aantal zware beperkingen op wat betreft vloeistoffen in de handbagage. Gelieve je hierop dan ook voor te bereiden.Wij vragen bij de luchtvaartmaatschappij steeds een pre-seating aan voor de groep, zodat wij de voorkeuren vooraf kenbaar kunnen maken. Het is wel zo dat er geen seat-garantie bestaat en dit nooit een voorwaarde voor boeking kan zijn

Electricity Elektriciteit

De elektrische spanning in India bedraagt 230 volt. Een universele stekkeradapter is noodzakelijk, omdat de contactdozen kunnen afwijken.Gelieve er rekening mee te houden dat de elektriciteit kan uitvallen, neem voor alle zekerheid dus een zaklamp mee.

Money Geldzaken

De munteenheid van India is de rupee (afgekort INR).Zowel euro’s als US-dollars zijn bij alle banken en hotels omwisselbaar, maar zorg ervoor dat de biljetten niet beschadigd zijn. Wenst men cash US-dollars mee te nemen, let er dan op dat het recente biljetten van na 2006 zijn die volledig ongeschonden en onbevlekt zijn. Voor biljetten van 50 of 100 USD wordt doorgaans een betere koers gegeven. Men geeft echter de voorkeur aan euro’s. Er kan geen geld worden afgehaald met een creditcard.De meeste internationale creditcards, maar voornamelijk Visa worden enkel geaccepteerd in de hotels of grote handelszaken. Het is zeer belangrijk om de bank over de rondreis te informeren, zodat de bank- en kredietkaarten geactiveerd kunnen worden voor buitenlands gebruik.Wisselkoers India: 1 EUR = 84,33 INR (september 2021).

Camera Foto, GSM & Wi-Fi

Foto- en filmmateriaal kan best vanuit België meegenomen worden. Op verschillende plaatsen dient extra betaald te worden voor het maken van video-opnames of foto’s. In de heiligdommen mag vaak geen beeldmateriaal genomen worden. Een gsm, afhankelijk van je provider, werkt op de meeste plaatsen, maar in afgelegen gebieden kan de ontvangst onderbroken of verstoord zijn. Kijk goed na of de mobiele data van de gsm uit staat om woekertarieven te vermijden. Sommige hotels beschikken over wifi in de publieke ruimtes en meer en meer ook in de kamers. Afhankelijk van het hotel wordt het gebruik van internet gratis of tegen een kleine vergoeding aangeboden. In afgelegen gebieden is de snelheid en/of werking van het internet niet altijd optimaal. Het netnummer van India is +91.

Smoking Roken

De e-sigaret is verboden in India. Roken is verboden op de meeste openbare plaatsen in India, het is enkel toegelaten in aangeduide zones. Bij overtreding zijn er strenge maatregelen of boetes.

Important Belangrijk om te weten

 • De nadruk van deze rondreis ligt op de sterk afwisselende culturen, de veelzijdige historische monumenten en de natuur.
 • We verblijven in zorgvuldig geselecteerde eersteklashotels, maar we overnachten ook enkele malen in maharadjapaleizen. De eenvoudige kamers in deze authentieke bouwwerken zijn vaak verschillend van grootte, maar de sfeer is onvergetelijk en bezorgt ons die unieke anders dan anders ervaring!
 • Wildlife komt spijtig genoeg niet à la carte en kunnen we dus nooit garanderen.
 • Deze afwisselende rondreis staat open voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie en mobiliteit beschikt, kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die worden georganiseerd.
 • De reis verloopt op basis van volpension. Om zeker te zijn van de hygiëne en de kwaliteit genieten we van de meeste maaltijden in hotels. De andere maaltijden worden geserveerd in geselecteerde lokale restaurants.
 • Graag wijzen we erop dat India een heel groot land is. Met het oog op ons comfort worden verre binnenlandse verplaatsingen, waar mogelijk, per vliegtuig gemaakt. Ook vermoeiende nachtelijke treinritten worden vermeden. Dit alles neemt niet weg dat bepaalde trajecten, hoe interessant ook, toch vrij lang zijn.
 • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen verschuivingen in het programma noodzakelijk maken. Al het mogelijke wordt dan gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen.