Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Schilderachtig West-Canada

Een prachtig samenspel van natuur en dierenleven, van de imposante ‘Rockies’, tot “De Passage to Alaska”, het fascinerende Vancouver Island en wereldstad Vancouver. Tijdens de rondreis ‘Passage to Alaska’, genieten we van alle wonderen die West-Canada te bieden heeft.

De Rocky-mountains

De Rocky Mountains met zijn majestueuze bergen, helblauwe meren en machtige gletsjers is het decor van het begin van onze reis. We maken indrukwekkende wandelingen door canyons en langs watervallen. We bezoeken Lake Louise, Lake Moraine en Lake Peyto, de mooiste meren in de regio. We rijden over de wereldvermaarde Icefields Parkway, ongetwijfeld een van de mooiste wegen ter wereld. Dit is het rijk van beren, herten, berggeiten en groothoornschapen.

Athabasca_Falls_-_shutterstock_204231172_(Large)

Indiaanse dorpen en westerse nederzettingen

Op onze weg naar het Noorden rijden we door het uitermate dun bevolkte deel van de provincie British Columbia. Dit is in feite één groot natuurgebied, dat hoofdzakelijk door de First Nations wordt bewoond. Deze oorspronkelijke bewoners van Canada leefden in longhouses en hebben een rijk cultureel verleden dat zich onder meer vertaald in prachtig gesculpteerde 'Totempalen' die telkens uit één stuk Cederhout werden vervaardigd.

shutterstock_40292080

A passage to Alaska

Uniek aan deze reis is de passage to Alaska. We rijden noordwaarts tot Stewart en Hyder. Twee voormalige mijnstadjes op de grens van Canada en de Verenigde Staten die in de jaren 30 van vorige eeuw hun hoogdagen beleefden. Nu zijn ze echter uitgedund tot slechts enkele honderden inwoners. Hier vinden we tevens één van de beste plekken om grizzly’s te spotten. Aan Fish Creek hebben we dan ook veel kans om oog in oog te staan met deze kolossen die hier hun vetreserves komen aanvullen met een stevige zalmmaaltijd.

PAG_6_DSC_0973_Gerrit_De_Bondt_(Large)
FISH_CREEK_shutterstock_113288461_(Large)

Regenwoud

Het is een overweldigende ervaring wanneer we door de nimmer eindigende wouden van British Columbia rijden of als we met de Inside Passage langzaam voorbij heuvels varen begroeid met wouden zover het oog reikt. Torenhoge douglas sparren, kustdennen en metersdikke ceders bevolken de oevers. Deze woeste kustlijn wordt doorsneden door diepe fjorden en hier is dan ook binnen een straal van honderden kilometers geen enkele spoor van menselijke activiteit te bespeuren. Maar het absolute hoogtepunt is een wandeling door de hallucinante groene chaos van het gematigde regenwoud op Vancouver Island. Dit is een van de laatste stukjes oer natuur, onaangeroerd door de mens. 

REGENWOUD_shutterstock_223021999_BC_Prince_George
REGENWOUD_shutterstock_290620520_West_Coast_Trail_(Large)

Vancouver

Een wereldstad ingebed in de natuur. ’s Morgens kan je er skiën in de omliggende bergen en in de namiddag geniet je van de zon aan English Bay Beach. Vancouver heeft het allemaal! Via de Lions Gate Bridge en Stanley Park rijd je de stad binnen. Overal in de stad liggen aangename parken en je kan er heerlijk wandelen langs haar kilometerslange zandstranden. Zelfs de spiegelende glazen torens die haar skyline beheersen ademen rust uit ten midden oases van groen.