Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Op fly-in door Zambezi, Chobe & Okavango

Waarom we op mokoro boottocht in de Okavango Delta gaan
Geen enkele andere activiteit verbindt ons meer met de Okavango Delta en de wildernis dan een Mokoro boottocht, de traditionele kano van Botswana. Per twee nemen we plaats in de mokoro. De professionele bushgids stuurt de mokoro met een lange, houten stok of “pole”. Daarom wordt onze bushgids ook wel een officiële “poler” genoemd. We glijden als het ware door de wildernis met onze ogen net boven het waterniveau. Het zijn de rust en de stilte die van onze boottocht iets onvergetelijk en bijzonder maken. We komen oog in oog te staan met Afrika’s kleinste kikkers, terwijl onze persoonlijke poler ons op veilige afstand houdt van bijvoorbeeld de nijlpaarden. Maar wat is het een onvergetelijk moment wanneer een olifant besluit om ons pad op 100 meter verder te kruisen!  

Mokoro_trip_Stanleys_Camp_SR002055_(1)_(Large)

Zambezi & de Victoriawatervallen

In de voetsporen van Dr. Livingstone volgen we zijn zoektocht naar de oorsprong van de machtige Zambezi Rivier. Met een lengte van 2.660 kilometer is de Zambezi de vierde langste rivier in Afrika, na de Nijl, de Congo en de Niger rivier. De rivier vloeit maar liefst door zes landen en vormt de grens met Zimbabwe vanaf de Victoriawatervallen. We staan hier midden in een betoverend regenwoud dat in een nevelwolk is gehuld, aan de rand van het meest spectaculaire natuurfenomeen van het Afrikaanse continent: de Victoriawatervallen. De kloof van deze 1.700 meter lange en 95 meter hoge steile rotswand is door het altijd aanwezige nevelgordijn dan ook nauwelijks zichtbaar. Als grootste watervallen van het continent verbaast het ons dan ook niet dat ze ook deel uitmaken van de tien wereldwonderen. 

Falls_and_rainbow_Zambia_SR002044_(1)_(Large)

Chobe
Ongetwijfeld is de Chobe rivier een van Afrika’s mooiste rivieren. Als noordelijke grens van het Chobe Nationaal Park in Botswana slingert dit glinsterende, diepblauwe lint zich door het kleine grensstadje Kasane naar de wildernis van het nationaal park. We zien er kuddes olifanten en buffels die op de rivieroevers op zoek zijn naar water. Tijdens onze riviercruise ontdekken we het park vanuit een ander perspectief, want nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels komen dan wel heel dicht bij.  

hippo_close_up_sideways_(Large)

Okavango Delta
Een van de meest spectaculaire beelden op aarde? Dat zijn die van de Okavango Delta, ook wel beschreven als een zee van land, een land van water. Honderden soorten watervogels en een enorm rijk wildleven wonen er in en rond de lagunen, moerasland en papyruskanalen. Vanuit twee mooie en luxueuze safarikampen ontdekken we dit unieke en bijzondere gebied. Het Moremi Game Reserve is dé uitgelezen plek om te ontdekken hoe wilde honden, leeuwen, cheeta’s en luipaarden er leven in hun natuurlijke leefomgeving. Het game reserve wordt ook wel als de “predator capital of Africa” omschreven. We maken er safari’s per 4x4, bootcruise of per mokoro om onze ontmoeting met het wildleven intens te beleven.

Male_lion_in_water_(Large)