Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Ontdek en beleef

Colombia: schitterende koloniale steden, de majestueuze Andes en heerlijke Caribische stranden. Colombia heeft het allemaal te bieden! Bovendien kan je er proeven van de heerlijke Colombiaanse koffie en kennis maken met de meest gastvrije mensen van gans Latijns-Amerika.

De Andes draagt bij tot de concentratie van de inwoners in aparte clusters. Velen leven in de Caraïbische laaglandsteden zoals Santa Marta, Barranquilla en Cartagena, anderen leven in de bergvalleien met steden zoals Cali en Medellín. Bogotá is de hoofdstad en ook de grootste stad van het land en ligt in een afgelegen bergkom op 2.600m hoogte. Op de hellingen van de bergkammen van de Andes hebben de boeren de beste koffie van de wereld geteeld.

Colombia is het enige Zuid-Amerikaanse land met een kust zowel aan de Caraïbische Zee als aan de Stille Oceaan. Drie uitlopers van het Andesgebergte splitsen het land op in het westen met kuststreek en in het oosten een uitgestrekte, lege jungle (54% van de oppervlakte maar 3% van de inwoners).

Colombia heeft een turbulente geschiedenis. Vanaf begin 1980 begon de overheid samen te werken met de US om de lucratieve illegale drugstrafiek te ontmantelen. Sinds de arrestatie van verscheidene machtige kartelleiders, lijkt het tij gekeerd te zijn. Colombia is hip en trekt het de laatste jaren steeds meer reizigers aan, die willen proeven van het échte Zuid-Amerika. 

Nationale parken

Colombia is trots op zijn grote diversiteit, die je kan terugvinden in de maar liefst 32 nationale natuurparken die Colombia rijk is. Deze parken, die zich uitspreiden over 18 ecologische regio’s, herbergen zowel tropisch regenwoud als met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen. Colombia is het land met de hoogste diversiteit aan vogels ter wereld. Met meer dan 1.907 geïdentificeerde soorten en 76 endemische soorten is Colombia een magische plaats voor de observatie van vogels. Er zijn speciale gebieden gemerkt als IBA (Important Bird Area) over het ganse land, hier vind je dus een grote hoeveelheid vogels, fantastische landschappen en natuurlijk goed weer 365 dagen per jaar.

shutterstock_1447709402_(Large)

Charmant en sfeervol Cartagena

Bezoek het fascinerende Cartagena de Indias, een ommuurde stad vol van legendes en verhalen. Een wandeling door de straten dompelt je onder in de koloniale architectuur. Verblijf in de historische landhuizen die omgebouwd werden tot luxueuze boetiekhotels. Ontdek een stad die cultuur en moderniteit combineert met een schitterende waaier aan gerechten, winkels, galeries, kerken en charmante routes.

Vergeet zeker niet om ’s morgens voor dag en dauw te gaan wandelen op de promenade aan het schiereiland met de wijk Bocagrande. Hier kan je genieten van een echt Colombiaans ontbijt met bijhorend gezond sapje. 

Cartagena_recht_(Large)

Koffie

Samen met Brazilië is Colombia ‘s werelds belangrijkste producent van Arabica-koffie. Toch staat het land niet zo zeer bekend om de kwantiteit van z’n productie als wel om de hoge kwaliteit..

Al sinds het begin van de 20e eeuw is koffie een van Colombia’s belangrijkste exportproducten. Het klimaat is dan ook ideaal voor de teelt. De koffieplantages liggen verspreid over het hele land, met concentraties in de uitlopers van het Andesgebergte.

shutterstock_171039566_(Large)

Goudmuseum

Een bezoek aan het goudmuseum met de grootste collectie van gouden voorwerpen (34.000) en andere artefacten van pre-Colombiaanse culturen is onontbeerlijk. Geniet van de archeologische overblijfsels die de culturele identiteit van Colombia bepalen.

Medellín is verkozen door de Wall Street Journal als de meest innovatieve stad in de wereld. Ze is een voorloper in mode, stadsontwikkeling, sociale en culturele investeringen. Belangrijk is op te merken dat vijftien jaar geleden dit nog een van de steden was met de hoogste criminaliteit ter wereld. Zeker de moeite waard om deze verbluffende transitie te doorgronden.

Het archeologische park van San Agustin is UNESCO werelderfgoed geworden in 1995. Er zijn goed bewaarde sporen te vinden van een cultuur die meer dan 3.000 jaar oud is. Ook het park Tierradentro met graven van ongeveer 1.400 jaar oud is zeer de moeite.