Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Argentinië, van gletsjer tot woestijn

Argentinië is een uniek samenspel van alle mogelijke landschappen. Deze natuurreis laat je kennis maken met de verschillende biotopen die het land rijk is. Van de tropische watervallen van Iguazú en La Pampa tot de ijsvelden en gletsjers van Patagonië. Ook worden de noordelijke woestijnen aangedaan. Dit alles wordt overgoten met de indrukwekkende stilte van de natuur. En laten we de tango van Buenos Aires niet vergeten, die ongetwijfeld het vuur in jullie harten zal aanwakkeren.

Neem zeker ook een kijkje naar het programma van onze Argentinië rondreis in het najaar

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot maart 2024 geldt het reisprogramma in onze 2023-2024 brochure.

2
Cultuur
6
Natuur
4
Kindvriendelijk
4
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders?

Quote

“Je raakt niet uitgekeken, je netvlies raakt niet verzadigd, je camera blijft registreren.” - Reisleider Argentinië Lees verder

Kom hier te weten hoe ons duurzaamheidskompas wordt toegepast in jouw droomreis naar Argentinië. Lees verder

Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Hoogwoestijnexploratie

VOORJAAR 2024

Tijdens deze rondreis doen we een hoogwoestijn exploratie in noordwestelijk Argentinië. We doorkruisen woeste bergen en dalen, kleurrijke ravijnen, oneindige zoutvlaktes en vruchtbare wijngaarden. We vinden er ook een wereld rijk aan cultuur, want het is hier dat de versmelting van het Incarijk en de Spaanse koloniale cultuur plaatsvond.

Dag 1

BRUSSEL – BUENOS AIRES

We vertrekken vanuit Brussel naar Buenos Aires. 

Dag 2

BUENOS AIRES

‘s Morgens komen we aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires en nemen we de transfer naar het stijlvolle HOTEL MADERO. We lunchen in het hotel vooraleer we kennismaken met de Argentijnse hoofdstad. Buenos Aires is een stijlvolle en uiterst charmante stad waar elk van de 45 barrios of wijken haar eigen verhaal vertelt. We maken een stadsrondrit door de rijke noordelijke wijken, zoals het residentiële Palermo met zijn brede boulevards en villa’s omgeven door groene parken. In Recoleta vinden we dan weer de mooiste interieurwinkels, kunstgalerijen, de meest prestigieuze modehuizen en restaurants. Een absolute must is natuurlijk ook een bezoek aan het Cementerio de la Recoleta, de plaats waar Evita Perón begraven ligt. Daarna is er nog wat vrije tijd om de buurt rond ons hotel te verkennen. ‘s Avonds dineren we in een van de lokale restaurants in Puerto Madero en overnachten we in het hotel. (L,D)

Dag 3

BUENOS AIRES – SALTA

Na het ontbijt nemen we de transfer naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar Salta. Afhankelijk van het vluchtschema lunchen we in Buenos Aires of in Salta. In de ongekroonde hoofdstad van het noordelijke deel van Argentinië waant men zich in de tijd van de conquistadores. Het is de stad van generaal Güemes die hier gedurende de onafhankelijkheidsoorlog een gaucholeger samenstelde en aan het begin van de vorige eeuw maar liefst zeven Spaanse aanvallen met succes wist af te slaan. Een van de hoofdattracties van de stad is haar gedenkteken en men herkent de Salteños meteen dankzij de roodzwarte poncho van de gauchos. Het centrale plein Plaza 9 de Julio en het Cabildo of Raadhuis zijn hier qua architectuur en historische betekenis de interessantste van het land. We dineren en overnachten in het moderne DESIGN SUITES SALTA. (O,L,D)

shutterstock_262417145_Puna_(Large)

Dag 4

SALTA – PURMAMARCA

Na het ontbijt rijden we noordwaarts. Naarmate we de beroemde Quebrada de Humahuaca naderen, ondergaat het landschap een indrukwekkende gedaanteverandering. Dit bergachtige landschap werd door Unesco erkend als werelderfgoed en wordt ook wel de Vallei van de Schilders genoemd. De bergen lijken als bij wonder van kleur te veranderen afhankelijk van het tijdstip van de dag. In deze omgeving zijn er tal van traditionele plaatsjes waar de koloniale en inheemse invloeden zich in de loop van honderden jaren met elkaar hebben vermengd. Je vindt er adobehuizen, bonte indianenmarkten, kerken en lemen steegjes uit de eerste eeuwen van de Spaanse overheersing. We lunchen onderweg. In Tilcara brengen we nog een bezoek aan El Pucará, een versterkte pre-Inca nederzetting. Onze dag eindigt in Purmamarca, een pittoresk indianendorpje. We dineren en overnachten in het traditionele HOTEL LA COMARCA. (O,L,D)

Dag 5

PURMAMARCA – SALINAS GRANDES – SALTA

Bij zonsopgang genieten we van de harmonieuze kleuren van de betoverende Cerro de los Siete Colores of de zevenkleurige berg. Na het ontbijt beginnen we aan onze tocht doorheen het mythische landschap van de Puna of het dak van Zuid-Amerika, een gigantische hoogvlakte die zich uitstrekt tot de grens met Bolivië en Chili. Een indrukwekkende rit langs de bergpas Cuesta del Lipán leidt ons door een onwezenlijk en desolaat landschap met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Andes. Aan de horizon lijkt de zoutvlakte Salinas Grandes te trillen in de zon. In deze prachtige omgeving genieten we van onze lunch. Na een lichte wandeling over deze salar keren we terug naar Purmamarca. We rijden verder naar Salta, hoofdstad van de gelijknamige provincie. Hier bezoeken we het MAAM of Museo de Arqueología de Alta Montaña. Het hele noordwesten van Argentinië was een verre uithoek van het Inca-imperium en voor de Inca’s waren de hoogste bergen heilig. In 1999 is op een van de Andespieken een kinderoffer met gouden grafgiften ontdekt; deze vondst prijkt nu in het MAAM. We dineren in een lokaal restaurant en overnachten in het DESIGN SUITES SALTA. (O,L,D)

Salinas

Dag 6

SALTA – CAFAYATE

Na het ontbijt verlaten we Salta en rijden we zuidwaarts naar Cafayate door de 90 kilometer lange Quebrada de las Conchas, een bochtig droomlandschap met een onbeschrijflijk kleurenspel. Water en wind hebben in dit rivierdal als het ware geologische wonderen geboetseerd, waaronder de veelkleurige bergwanden en rotsformaties die namen kregen als El Obelisco, El Anfiteatro en La Garganta del Diablo. Als we dichterbij Cafayate komen, zien we het landschap alweer ingrijpend veranderen. We begeven ons in een vlak gebied van uitgestrekte wijngaarden, een oase van groen en rust en tevens de hoofdstad van de witte wijn. Het leven in dit neokoloniale stadje speelt zich zoals gewoonlijk af rondom het Plaza Principal, het gezellige centrale plein met restaurants, bodega’s en winkeltjes. Bij aankomst lunchen we in het stijlvolle en prachtig gelegen PATIOS DE CAFAYATE HOTEL & SPA. In de namiddag brengen we een bezoek aan een wijngaard waar we proeven van de plaatselijke Torrontes wijn. Voor het diner maken we nog een ontspannende wandeling in dit prachtige kader. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 7

CAFAYATE – SALTA – IGUAZÚ

Na het ontbijt rijden we terug naar Salta door de Quebrada de las Conchas. We ontvangen een picknicklunch en rijden in de namiddag naar de luchthaven voor ons vertrek per lijnvlucht naar Iguazú. We genieten van een barbecue diner en overnachten in het MELIA IGUAZÚ RESORT & SPA, uniek gelegen, zodat we als eersten van het beste uitzicht op de watervallen kunnen genieten. (O,picknicklunch,D)

Dag 8

IGUAZÚ

Vandaag vertrekken we na het ontbijt in de richting van de Braziliaanse grens. Vanop Braziliaanse bodem zijn de immense watersluiers een schitterende kennismaking met dit natuurwonder. Slechts vijf van de 275 watervallen behoren tot Brazilië, maar van hieruit krijgen we een indrukwekkend uitzicht over de bijna volledige breedte van de Iguazúwatervallen die zich uitstrekken over wel 2,7 kilometer. De kans is groot dat we op onze wandeling langs de waterval door de wasbeerachtige coati worden verwelkomd. Aan beide kanten van de rivier ligt een weelderige jungle waar zo’n 400 soorten prachtig gekleurde exotische vogels van de ene naar de andere boomkruin fladderen. Het klimaat is ook ideaal voor de talrijke vlindersoorten die we hier aantreffen. Na de lunch verkennen we het unieke natuurpark aan de Argentijnse zijde. Langs houten plankenvloeren en reusachtige beken maken we korte wandelingen tot aan de strategische punten. De 275 watervallen vormen een brede waaier en storten zich met een overdonderend gebulder gemiddeld 70 meter naar beneden. Door de kracht van deze immense waterketel zijn de Iguazúwatervallen in een blijvend mysterieus wasemgordijn gehuld. Het spel van water en zon trakteert ons bovendien op alle kleuren van de regenboog. Bij de Garganta del Diablowaterval, wat zoveel betekent als keel van de duivel, lijkt het alsof het water op oorverdovende wijze naar het diepste der aarde wordt gezogen. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

shutterstock_217925428

Opmerking

FACULTATIEVE BOOTTOCHT OF HELIKOPTERVLUCHT BOVEN DE WATERVALLEN

In Iguazú kan facultatief een boottocht langs en een helikoptervlucht boven de watervallen gemaakt worden. Deze activiteiten zijn ter plaatse te reserveren en te betalen. Prijs boottocht: ongeveer 75 USD, prijs helikoptervlucht: ongeveer 200 USD. Prijzen per persoon en steeds onder voorbehoud van wijziging.

Dag 9

IGUAZÚ – BUENOS AIRES

Na het ontbijt maken we nog een laatste wandeling of genieten we van de faciliteiten van het hotel. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we naar de luchthaven voor onze vlucht terug naar Buenos Aires. We overnachten in HOTEL MADERO. (O,L)

Dag 10

BUENOS AIRES

De dag start met een heerlijk ontbijt. Erna maken we kennis met deze stad en haar inwoners, de Porteños. We gaan op stap in de bruisende oude volkswijken. We starten in de 19e-eeuwse Italiaanse havenwijk La Boca, de thuisbasis van de Boca Juniors en bovendien de plaats waar de tango werd geboren. We wandelen langs de felgekleurde golfplaten huizen die het handelsmerk van deze buurt zijn geworden. In het gezellige straatje Caminito snuisteren we tussen schilderijtjes en andere ambachtelijke voorwerpen van lokale kunstenaars. Tegen het middaguur kiezen we een stemmig restaurant uit voor de lunch. Hierna bezoeken we San Telmo, de oudste wijk van Buenos Aires, met haar 19e-eeuwse architectuur, restaurantjes, antiekwinkels en befaamde tangoclubs. Het beroemdste plein van de stad is ongetwijfeld Plaza de Mayo met het presidentiële paleis, ook wel Casa Rosada of Roze Huis genoemd. Daarna is er nog even vrije tijd om de buurt rond ons hotel te verkennen. Ons diner is in Argentijnse stijl. Op de passionele tonen van de tango toont de Argentijn zijn diepste emoties. Beslist een niet te missen ervaring in deze stad! We overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 11

BUENOS AIRES – USHUAIA: TIERRA DEL FUEGO

Na het ontbijt nemen we de transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. Bij aankomst ontvangen we een lunchbox en brengt de bus ons naar het einde van de Ruta 3. We rijden langs de ruim 3.000 kilometer lange weg van Buenos Aires naar Ushuaia en nog een stukje verder door het Nationaal Park Tierra del Fuego, waar de weg uiteindelijk doodloopt in de baai van Lapatía: het einde van de wereld. Vuurland is dichtbebost met beuken en kent een subarctische vegetatie. Het is heerlijk wandelen tussen de besneeuwde uitlopers van de Andes die hier voorgoed in zee verdwijnen. De alomtegenwoordige stilte vormt een waar paradijs voor natuurgenieters. Tijdens het diner proeven we van de lokale specialiteiten van Ushuaia. We overnachten in het prachtig gelegen LOS CAUQUENES RESORT & SPA. (O,picknicklunch,D)

Dag 12

USHUAIA: BEAGLEKANAAL

Na het ontbijt varen we langs de kenmerkende vuurtoren het ijzige Beaglekanaal op, de meest zuidelijke baai ter wereld en toegangspoort tot het fascinerende Antarctica. We maken kennis met twee soorten zeeleeuwen die van het Los Loboseiland hun thuis gemaakt hebben. Deze dieren, die enkel in Vuurland voorkomen, onderscheiden zich van hun soortgenoten door hun duidelijk zichtbare oortjes. Vanop de boot observeren we een omvangrijke kolonie blauwoogaalscholvers, de majestueuze wenkbrauwalbatrossen en diverse meeuwensoorten op Bird Island. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de routing van deze boottocht gewijzigd worden. Na onze picknicklunch brengen we nog een kort bezoek aan de Presidio de Ushuaia, de legendarische gevangenis die aan de basis lag van de ontwikkeling van Ushuaia. Sinds 1884 werden de veroordeelden naar de Presidio verbannen en tot levenslange arbeid veroordeeld. Ook het maritiem museum is ondergebracht in het gevangenisgebouw. Hier krijgen we een overzicht van de wetenschappelijke expedities in Vuurland. We dineren en overnachten in het hotel. (O,picknicklunch,D)

Dag 13

USHUAIA – EL CALAFATE: LAGUNA NIMEZ

Na het ontbijt rijden we naar de luchthaven voor onze vlucht naar El Calafate, een klein stadje in het meest spectaculaire berggebied van Argentinië. Na aankomst gaan we vogels spotten in het Laguna Nimez Reserve nabij het Lago Argentino. Hier is het optimaal genieten van de natuurlijke omgeving. ’s Avonds dineren we in een van de gezellige restaurants in het stadje. We overnachten in het centraal gelegen KOSTEN AIKE HOTEL. (O,L,D)

Dag 14

EL CALAFATE: PERITO MORENO

Na het ontbijt rijden we het indrukwekkende Andesgebergte tegemoet. We verkennen de bekende Perito Morenogletsjer per boot die ons meevoert langs gletsjerwanden van gemiddeld 60 meter hoog. We aanschouwen de grootsheid van de gletsjer en zien mogelijks zelfs een immense ijsschots in het water storten. Als een van de weinige gletsjers ter wereld die nog aangroeit, troont hij majestueus boven het smaragdgroene meer. Na de boottocht genieten we van een lunch en is er nog wat tijd om rond te wandelen en de indrukwekkende gletsjer te bewonderen. Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de optionele excursie: minitrekking op de Perito Moreno. Tegen de avond keren we terug naar El Calafate. Daar genieten we van ons diner en overnachten we in het hotel. (O,L,D)

Perito_Moreno_(Large)

Opmerking

FACULTATIEVE MINITREKKING PERITO MORENO

De facultatieve minitrekking op de Perito Moreno dient vooraf gereserveerd te worden. Deze is onder Engelstalige begeleiding en is een picknicklunch inbegrepen. Prijs: 290 USD per persoon ter plaatse te betalen (prijs onder voorbehoud).

Dag 15

EL CALAFATE: UPSALA- & SPEGAZZINIGLETSJERS – BUENOS AIRES

Na het ontbijt rijden we naar de haven van Punta Bandera voor een fascinerende daguitstap naar de meest noordelijke arm van het 400 kilometer lange Argentinomeer. Tientallen gletsjers monden uit in dit turquoise meer dat deel uitmaakt van het door Unesco erkend Nationaal Gletsjerpark. Als het kanaal niet wordt afgesloten door enorme ijsbergen, varen we langs de kristalkleurige ijswanden van de Upsala, de grootste gletsjer van het zuidelijke halfrond met een oppervlakte van meer dan 550 km². Een onwezenlijk en oogverblindend spektakel van reusachtige ijssculpturen in alle mogelijke tinten van sneeuwwit tot diepblauw. Als we niet langs het kanaal kunnen varen, laveren we naar de Onelli-lagune, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de Onelli-, Agassiz- en Boladogletsjers. Een andere mogelijkheid is een exploratie van de Spegazzinigletsjer. De vaarroute wordt aangepast in functie van de weersomstandigheden en bereikbaarheid. Na onze picknicklunch keren we na deze onvergetelijke ervaring terug naar El Calafate om de avondvlucht te nemen naar Buenos Aires. We overnachten in HOTEL MADERO. (O,picknicklunch)

Dag 16

BUENOS AIRES – BRUSSEL

Na het ontbijt nemen we de transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht van Buenos Aires naar Brussel. (O)

Dag 17

BRUSSEL

We komen aan in Brussel.

Het reisprogramma van onze rondreizen 2023-2024

Download het 2023-2024 reisprogramma

Wil je met ons kennismaken?

Kom dan zeker eens langs op een van onze infodagen! Je kan er kennismaken met onze reisleiders en komt er alles te weten over jouw droombestemming.