Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Middenin de Himalaya

Tijdens deze inleefreis maak je kennis met de boeiende wereld van boeddhisme in Bhutan. In Nepal kom je in contact met het hindoeïsme. Te midden van een overweldigende natuur bezoek je hier tempels en forten alsook fascinerende dorpjes en steden. Zodoende maak je kennis met de hartelijke bevolking van deze weinig bezochte regio.


Reisprogramma downloaden
7
Cultuur
6
Natuur
0
Kindvriendelijk
6
Beweging
Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Dag 1

BRUSSEL - KATHMANDU

Vertrek vanuit Brussel naar Kathmandu.

Dag 2

KATHMANDU (NEPAL)

Na aankomst in de internationale luchthaven van Kathmandu worden we overgebracht naar het hotel GOKARNA FOREST RESORT. Lunch. Daarna wandelen we doorheen Kathmandu, ook wel eens de Stad der Tienduizend Tempels genoemd. In het hart van de historische stad gonst het eigentijdse leven met riksja’s en toeterende taxi’s, heilige koeien en mensenmassa’s die zich schijnbaar voortbewegen in een eindeloze, kleurrijke optocht. We bewonderen de vele tempels doorheen de stad en zien de lokale bevolking hun offergave aan de Goden brengen. Nadien worden we overgebracht naar de Yungun-heuvel gebracht, waarop Swayambhunath is gelegen. Deze ruim 2000 jaar oude stoepa, één van de oudste boeddhistische heiligdommen ter wereld, is getooid met wapperende gebedsvlaggetjes. Erboven waken de alziende ogen van Boeddha over de hele vallei. Op de heuvel leven wel 1000 apen, daarom spreekt men ook wel eens over de Apentempel. Diner en overnachting in het GOKARNA FOREST RESORT. (L,D)

Dag 3

KATHMANDU

Na het ontbijt bezoeken we Bodnath, het centrum van het religieuze en culturele leven van de Tibetaanse boeddhisten in Nepal. De massieve stoepa, één van de mooiste en tevens de hoogste ter wereld, draagt een goudkleurige kubus, waarop de mystieke ogen van Boeddha de wereld in de vier windrichtingen aanstaren. Na de lunch in een lokaal restaurant vertrekken we naar Pashupatinath, gelegen aan de oevers van de Bagmati-rivier, waar de allerheiligste Shiva-tempel van Nepal staat. In dit pelgrimsoord aanschouwt men het hindoeïsme in zijn puurste vorm. De tempel zelf is enkel toegankelijk voor hindoes, maar in de wijde omgeving vinden diverse indringende hindoeïstische gebruiken plaats. Vooral de activiteiten rond de ghats, waar de rituele lijkverbrandingen doorgaan, leveren een fascinerend schouwspel op. Diner en overnachting in het hotel. (O,L,D)

shutterstock_257237110_(Large)

Helikoptervlucht

KATHMANDU

Liefhebbers kunnen deelnemen aan een facultatieve helikoptervlucht doorheen het Himalaya gebergte, waarbij men oog in oog komt te staan met de indrukwekkende Mount Everest. Tijdens deze vlucht houden we een stop bij het hoogst gelegen hotel ter wereld, op een hoogte van 3.880 meter, dat een spectaculair uitzicht biedt op de Mt. Everest (8.848 m). Tijdens deze stop is er voldoende tijd om te genieten van een uitgebreid champagne-ontbijt, foto’s te nemen en te ontspannen in de ongerepte locatie van de Nepalese Himalaya. Prijs: +/- 5.500 USD per 4 personen inclusief champagne-ontbijt, ter plaatse te betalen (prijs onder voorbehoud). Indien je wenst deel te nemen aan deze optionele excursie, dien je dat bij inschrijving te vermelden. De vlucht is steeds onder voorbehoud van weersomstandigheden. De helikoptervlucht duur ongeveer 3,5 uur.

Dag 4

KATHMANDU - PARO - THIMPU (BHUTAN)

Na het ontbijt nemen we een vlucht naar Paro in Bhutan, één van de meest spectaculaire vluchten ter wereld. Bij helder weer hebben we een fabelachtig uitzicht op de Himalaya en bergreuzen als de Mount Everest en de Kanchenjunga. Bij aankomst in Paro rijden we onmiddellijk door naar Thimpu, de hoofdstad van Bhutan. Thimpu telt slechts zo’n 50.000 inwoners en is ook de enige hoofdstad ter wereld waar verkeerslichten nog niet in het straatbeeld voorkomen. Meteen valt op dat de Bhutanezen nog vaak de nationale kledij dragen. Bijna alle gebouwen zijn nog in de typische traditionele stijl opgetrokken en de gevels zijn versierd met schilderingen van religieuze symbolen en belangrijke dieren, zoals de tijger, draak, olifant en pauw. De busrit langs de rivier neemt een tweetal uur in beslag. We nemen onze intrek in het OSEL HOTEL voor het diner en de overnachting. (O,L,D)

Dag 5

THIMPU - PUNAKHA

Ontbijt. We bezoeken het Zilukha-nonnenklooster. Vanaf het Sangay Gang-viewpoint hebben we een prachtig panoramisch zicht over de vallei. Op de heuveltop worden in de nissen van de rotswand talloze kleine kleien chörten bijgezet, Zsa Zsa genoemd, wat de plek een bijzondere en intense sfeer verleent. In de kleine dierentuin van het Motithang Takin Preserve nemen we even de tijd om het nationale dier van Bhutan, de takin, te bewonderen. Dit unieke dier komt nergens anders ter wereld voor en kan nog het best omschreven worden als een soort hertachtige variant op de gnoe. We zien de Memorial Chörten, de herdenkingsstoepa die in 1974 werd gebouwd ter ere van Jigme Dorji Wangchuck, de derde koning van Bhutan. Veel inwoners brengen hier nog dagelijks een bezoek en maken er, gebeden prevelend, in wijzerzin hun rituele rondgang. Lunch in een lokaal restaurant. We verlaten de Thimpu-vallei en rijden oostwaarts richting Punakha. Punakha is al eeuwenlang de winterresidentie van de koninklijke familie, omdat Punakha lager ligt en dus uitgesproken warmer is dan Thimpu. In de zomer verblijven hier enkel de monniken. We bezoeken de imposante Punakha Dzong, ook het Paleis van Groot Geluk genaamd. Dzong zijn grote kloosters en administratieve centra, die ooit strategische forten waren. Het werd in 1637 gebouwd op een eiland waar de twee rivieren Pho en Mo of Vader- en Moederrivier samenvloeien, en ziet eruit als een waar oorlogsschip. We bewonderen het houtsnijwerk op het grote centrale binnenplein en de serene gebedshal. Diner en overnachting in het DRUPCHU HOTEL. (O,L,D)

shutterstock_64798612_(Large)

Dag 6

PUNAKHA - PHOBJIKHA VALLEY

Ontbijt. Via het bruisende Wangdue Phodrang rijden we langs een bergachtige weg richting de pittoreske Phobjikha-vallei. Phobjikha is één van de weinige gletsjervalleien in Bhutan en is het uitverkoren winterverblijf van de zwarthalskraanvogels die overvliegen van het Tibetaanse plateau. Na de lunch wandelen we enkele uren door de prachtige ongerepte vallei en bezoeken we biddende monniken bij het Phobjikha heiligdom en het Gangtey Gompa klooster, daterend uit de 16de eeuw. Check-in en diner in het DEWACHEN HOTEL. (O,L,D)

Dag 7

PHOBJIKHA VALLEY - TRONGSA - BUMTHANG

Na het ontbijt kruisen we de Pele La pas (3.420 meter) richting Trongsa, waarbij we onderweg een stop maken bij het prachtige Chendedji chörten uit de 18de eeuw. Trongsa is het voorouderlijk huis van de heersende dynastie van Bhutan. We brengen een bezoek aan Trongsza Dzong, de grootste dzong in Bhutan, en het Ta Dzong museum waar we een reeks van historische voorwerpen die aan de Koninklijke Familie toebehoorden kunnen bewonderen. Na de lunch worden we overgebracht naar Bumthang, het spirituele hart van het koninkrijk. Bumthang is de thuisbasis van enkele van de oudste paleizen, boeddhistische tempels en kloosters in Bhutan. Onderweg bezoeken we het Yatra weefcentrum. Tenslotte rijden we verder naar Jakar, de hoofdstad van het district Bumthang, waar we dineren en overnachten in het YUGHARLING HOTEL. (O,L,D)

shutterstock_198222377_(Large)

Dag 8

BUMTHANG

Ontbijt. We bezoeken Jakar Dzong of Dzong van de Witte Vogel, in 1667 gebouwd op de bergrug boven Jakar en met een oppervlakte van 1500m², wellicht de grootste dzong van Bhutan. Daarna bezoeken we de 16de eeuwse Tamshing Lhakhang met eeuwenoude boeddhistische muurschilderingen. Na de lunch worden we overgebracht naar Kurje Lhakhang, één van de meest heilige plaatsen in het koninkrijk waar de heilige Goeroe Rinpoche met magie de demonen verjaagde om definitief het boeddhisme in Bhutan te verspreiden. Diner en overnachting in het YUGHARLING HOTEL. (O,L,D)

Dag 9

BUMTHANG

Ontbijt. De festivals in Bhutan zijn uitbundig gevierde, plezierige gebeurtenissen, waar de piekfijn uitgedoste lokale bevolking met volle teugen van geniet. Maar het zijn tegelijkertijd ook heilige gebeurtenissen, waarmee de bevolking boze geesten verdrijft en positief karma verzamelt voor het volgende jaar. De binnenplaatsen van de dzongs en de tempels komen tot leven dankzij de vele kleuren, muziek en gemaskerde dansen, die nauwkeurig uitgevoerd worden door monniken. Elke dans heeft zijn eigen spiritueel belang en bestaat meestal al in exact dezelfde vorm sinds de middeleeuwen en wordt slechts één keer per jaar uitgevoerd! De festivals die wij mee beleven vallen in de oogsttijd en gaan ook gepaard met speciale dansen om te bedanken voor de goede oogst. Een interessant schouwspel! Diner en overnachting in het YUGHARLING HOTEL. (O,L,D)

shutterstock_273612779_(Large)

Festivals in Bhutan

BUMTHANG

Religieuze gemaskerde dansfestivals, tshechu’s, staan centraal in het leven van de Buthaanse bevolking en vinden dan ook plaats gedurende het hele jaar. Tshechu staat voor ‘tien’, elke tiende dag van de maankalender komt de bevolking samen voor deze grote evenementen. Elk dans die wordt uitgevoerd tijdens een tshechu heeft een speciale betekenis die vooral gebaseerd is op verhalen en gebeurtenissen uit de 8ste eeuw, tijdens het leven van Guru Rimpoche, de stichter van het boeddhisme in Bhutan. Op deze manier vieren de Bhutanen de grote daden van Guru Rimpoche in verschillende tempels en kloosters doorheen het hele land. De exacte maand van een tshechu varieert van plaats tot plaats en van tempel tot tempel. Men gaat ervan uit dat iedereen jaarlijks tenminste éénmaal een tshechu moet bijwonen om zijn zonden weg te laten wassen. Het is een unieke beleving om naast de lokale bevolking deze kleurrijke en traditionele festivals mee te kunnen maken.

Dag 10

BUMTHANG - PARO

Na het ontbijt nemen we een korte vlucht terug naar Paro. Paro is een aangenaam stadje, met in vrolijke kleuren geschilderde huizen en straten afgezoomd met treurwilgen en populieren. De brede, snel stromende rivier Paro snijdt de brede vallei in tweeën. We brengen een bezoek aan de Ta dzong, waar het Nationaal Museum is ondergebracht. Dit sympathieke museum herbergt een mooie verzameling religieuze voorwerpen en traditioneel textiel, wat ons doet verdiepen in het historische, culturele en religieuze verleden van Bhutan. Diner en overnachting in het TIGER’S NEST RESORT. (O,L,D)

Dag 11

PARO

Na het ontbijt trekken we de heuvel op naar de Taktshang-gompa of het Tijgernest-klooster. Op 900 m boven de Paro-vallei hangt het als het ware tegen de barre rotswand gekleefd. Goeroe Padmasambhava zou op de rug van een tijgerin naar boven gevlogen zijn en vijf vreselijke demonen hebben overwonnen. Na drie maanden lang in een grot te hebben gemediteerd, begon hij met de verspreiding van het boeddhisme in Bhutan. Hier is hij gekend als Goeroe Rinpoche of Kostbare Meester en zelfs als de tweede Boeddha. Een pittige klim van ruim anderhalf uur door een bos van zilvergroene sparren en met mos begroeide pijnbomen brengt ons naar het uitkijkpunt met spectaculair zicht op het klooster, gelegen op 2.940 m hoogte. Degenen die willen, kunnen nog een tijdje doorwandelen naar de top om het klooster te bezoeken. Diner en overnachting in het hotel. (O,L,D)

shutterstock_242969983_(Large)

Dag 12

PARO - KATHMANDU

Na het ontbijt rijden we langs de rivier naar de luchthaven en houden we nog even halt voor een panoramisch zicht op de imposante Paro Dzong, een vierkant fort waarvan het oorspronkelijke bouwwerk dateert uit 1644. Bij aankomst in de internationale luchhaven van Tribuvan te Kathmandu worden we overgebracht naar Patan, ook wel Lalitpur of de Stad der Schoonheid genoemd. Hier openbaart zich een duizend jaar oude cultuur, bewaard in de prachtige gebouwen rond het centrale plein of Durbar Square. Lunch in een lokaal restaurant. Sinds eeuwen is Patan bekend om de kunstzinnigheid van zijn goud- en metaalgieters. Vandaag kunnen we dit nog steeds herkennen in de betoverende architectuur van de tempels, paleizen en voorhuizen die zo goed als onveranderd bleef. Diner en overnachting in het GOKARNA FOREST RESORT. (O,L,D)

KEUZEPROGRAMMA'S VOOR VERDERE VERLOOP VAN DE REIS

NEPAL

Voor dag 13-17 hebben we de keuze tussen 3 opties voor het verdere verloop van de reis:

  • Dag 13-17: OPTIE 1 - Klassiek Nepal in groep onder begeleiding van de Nederlandstalige reisleider 
  • Dag 13-17: OPTIE 2 - Luxe-trekking in Nepal op individuele basis onder begeleiding van Engelstalige gidsen
  • Dag 13-17: OPTIE 3 - Luxe & Relax in Nepal op individuele basis onder begeleiding van Engelstalige lokale gidsen

KLASSIEK NEPAL - OPTIE 1

Dag 13-17

We bezoeken de klassieke Nepalese hoogtepunten Nagarkot en Dhulikhel in groep samen met onze reisleider. Deze twee dorpen liggen op de top van een heuvelrug op een hoogte van ongeveer 2.000 meter, waar we kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de majestueuze besneeuwde toppen van de Himalaya.

Dag 13 KATHMANDU - NAGARKOT

Ontbijt. Deze ochtend rijden we naar Changu Narayan. Spoedig zien we de tempel boven op een heuvel staan, met vele kleine dorpjes eromheen. Deze tempel is één van de oudste hindoetempels in de vallei en zou dateren uit de 3de eeuw. Na een gemakkelijke wandeling van de Changu Naryan tempel naar Telkot worden we hier opgehaald voor een transfer naar het CLUB HIMALAYA NAGARKOT RESORT. Na het nuttigen van de lunch in het resort bezoeken we een lokaal schooltje waar we een praatje kunnen maken met de lokale kinderen en de schoolautoriteiten. Diner en overnachting in het resort. (O,L,D)

Dag 14 NAGARKOT - DHULIKHEL

Bij helder weer staan we vroeg op voor een prachtige zonsopgang met zicht op de oostelijke Himalaya-bergen. Na het ontbijt rijden we naar Bhadgaon, ook Bhaktapur genaamd, één van de drie koningssteden in de Kathmandu-vallei. Na de lunch worden we overgebracht naar Dhulikhel waar we zullen verblijven in het DHULIKHEL MOUNTAIN RESORT. Het resort heeft een prachtige tuin met de majestueuze Himalaya op de achtergrond. Diner en overnachting in het resort. (O,L,D)

Dag 15 DHULIKHEL

Na het ontbijt rijden we naar Namo Buddha. Namo Buddha is één van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden ten zuiden van de Himalaya, maar ook één van de heiligste boeddhistische plaatsen ter wereld. We brengen er een bezoek aan het Thrangu Tashi Yangtse klooster, gebouwd in 1976. Onze groep zal worden gegidst door een lokale jonge monnik. Lunch in een lokaal restaurant. Daarna keren we terug naar Panauti en verkennen we de prachtige stad die op het kruispunt ligt van de rivieren Roshi en Pungmati. Diner en overnachting in het resort. (O,L,D)

Dag 16 DHULIKHEL - KATHMANDU

Ontbijt. We rijden terug naar Kathmandu waar we met de voltallige groep genieten van een afscheidslunch. We frissen ons nog even op en worden nadien overgebracht naar de luchthaven voor onze terugvlucht richting Brussel. (O,L)

Dag 17 BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

shutterstock_63135424_(Large)

LUXE TREKKING IN NEPAL - OPTIE 2

Dag 13-17

Voor dag 13 tot en met dag 16 kan je kiezen voor een avontuurlijke luxe-trekking als vervangingsprogramma onder leiding van een lokale Engelstalige gids. De trekking is geschikt voor jong en oud, maar een goede fysieke conditie is toch vereist. Supplement per persoon bedraagt 515 euro (D) of 650 euro (S) en is gebaseerd op vol pension.

Dag 13 KATHMANDU - POKHARA

Ontbijt. Na het ontbijt rijden we vanuit Kathmandu naar Pokhara, een pittoreske stad met een prachtig zicht op het omringende Annapurna-gebergte. Onderweg maken we een stop voor een rafting op de Trishuli-rivier, een uitstekende gelegenheid om de diversiteit van demografie, landschappen en cultureel erfgoed en de flora en fauna te observeren. Na de lunch worden we overgebracht naar de FISHTAIL LODGE. In de namiddag doen we een boottocht op het Phewa-meer, het tweede grootste meer van Nepal en brengen we een bezoek aan de Barahi-tempel. Diner en overnachting in de lodge. (O,L,D)

Dag 14 POKHARA TREKKING

Na het ontbijt wacht de lokale wandelgids ons op en gaan we per wagen naar het dorp Lumle, het startpunt van de trektocht, gelegen op 1.610 m hoogte. We dalen af naar het Gurung dorp Majhgaun op 1.450 m, waar we zullen verblijven in de eenvoudige GURUNG LODGE. Tijdens de wandeling van ongeveer anderhalf uur genieten we van de spectaculaire uitzichten over het Annapurna-gebergte. Na de lunch in de lodge brengen we een bezoekje aan het dorp Majhgaun, een leuke kennismaking met het traditionele en dagdagelijkse leven in de Nepalese bergen. Diner en overnachting in de lodge. (O,L,D)

Dag 15 POKHARA TREKKING

Ontbijt en start van onze twee uur durende wandeltocht richting de Modi-rivier vallei. Onderweg ervaren we typische dorpsgezichten zoals ploegende boeren, jonge vrouwen die tarwe malen of maïs drogen en jongens die schapen drijven. We nemen onze lunch bij de basic SANCTUARY LODGE gelegen op 1.150 m hoogte op een klif met uitzicht op de rivier, net ten noorden van het schilderachtige dorpje Birethanti. Na de lunch kan je nog een wandelingetje maken naar dit dorp en de nabijgelegen waterval. Diner en overnachting in de lodge. (O,L,D)

Dag 16 POKHARA - KATHMANDU

Ontbijt. We nemen een korte vlucht terug naar Kathmandu waar we met de voltallige groep genieten van een afscheidslunch. We frissen ons nog even op en worden nadien overgebracht naar de luchthaven voor onze terugvlucht richting Brussel. (O,L)

Dag 17 BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

shutterstock_387295156_(Large)

LUXE & RELAX IN NEPAL - OPTIE 3

Dag 13-17

Voor dag 13 tot en met dag 16 kan je ook kiezen voor een luxueus relaxatieverblijf als vervangingsprogramma op individuele basis. Supplement per persoon bedraagt 645 euro (D) of 1.140 euro (S).

Dag 13 KATHMANDU - DHULIKHEL

Na het ontbijt rijden we naar het prachtige DWARIKA’S DHULIKHEL RESORT gelegen op een hoogte van 1.700 meter waar we kunnen genieten van een prachtig 180-graden uitzicht op de indrukwekkende Himalaya met de meest prachtige zonsopgangen en zonsondergangen. Diner en overnachting in het prachtige resort. (O,L,D)

Dag 14-15 DHULIKHEL

In het resort kunnen we genieten van de rustieke omgeving of hebben we de keuze aan een reeks van activiteiten zoals een sessie yoga en meditatie, pottenbakken, bezoek aan een biologische boerderij, etc… Diner en overnachting in het resort. (O,D)

Dag 16 DHULIKHEL - KATHMANDU

Ontbijt. We nemen een korte vlucht terug naar Kathmandu waar we met de voltallige groep genieten van een afscheidslunch. We frissen ons nog even op en worden nadien overgebracht naar de luchthaven voor onze terugvlucht richting Brussel. (O,L)

Dag 17 BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

shutterstock_189454019_(Large)

Deze informatie als PDF downloaden?

Wil je deze informatie ook makkelijk raadplegen tijdens je reis? Download dan hier de pdf-versie!

Download PDF

Wil je met ons kennismaken?

Kom dan zeker eens langs op een van onze infodagen! Je kan er kennismaken met onze reisleiders en komt er alles te weten over jouw droombestemming.