Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Ontmoet Mbare met een local

Tijdens onze trektocht naar de gorilla’s in Oeganda krijgen alle reizigers van anders dan anders een persoonlijke porter aan hun zijde. De dragers zijn jonge mannen en vrouwen die in de omliggende dorpen wonen. In deze dichtbeboste bergstreek zijn de arbeidskansen eerder schaars. Voor die jongeren is het een mooie bron van inkomsten wanneer ze worden ingeschakeld om de bezoeker tijdens zijn ‘once in a lifetime experience’ bij te staan. En ze zijn méér dan dragers.

Tijdens onze pittige wandeling en onder leiding van de professionele rangers, nemen ze de reiziger bij de hand, geven ze hem een duwtje in de rug wanneer het even lastig wordt, voorzien ze hem van water en, indien ze de Engelse taal machtig zijn, geven ze graag wat uitleg over hun biotoop en volk.

’s Morgens vroeg, vooraleer het trekkersvolk zich in beweging zet, zie je ze netjes op een rij staan. Ze wachten tot ze door een ranger van de UWA (Uganda Wildlife Authority) worden aangeduid. Omdat niet alle bezoekers gebruik maken van een drager werken ze met een beurtrol. Op die manier krijgt iedereen een kans.

Onze anders dan anders groepen zijn steeds graag geziene gasten omdat elke reiziger een eigen porter toegewezen krijgt. Wanneer we de parking van het hoofdkwartier oprijden weten ze dus dat er zich meerdere assistentie-opdrachten zullen aandienen. 

Ontdek onze rondreis naar de gorilla’s in Oeganda!

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
IMG-20180306-WA0040
DSC07071_Ilse_Schillemans
DSC07039_Ilse_Schillemans
Oeganda
IMG-20180306-WA0040 DSC07071_Ilse_Schillemans DSC07039_Ilse_Schillemans Oeganda