Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
26 november 2020

In onze zoektocht naar een betrouwbare partner voor onze CO2 -compensatie, vonden we het een meerwaarde om de locatie van de projecten te kunnen koppelen aan onze bestemmingen. Everland komt ons hierin tegemoet omdat ze grote bosbehoudprojecten vertegenwoordigen in Afrika, Azië én Latijns-Amerika. Wij selecteerden er drie omdat het onze bedoeling is om de internationale vluchten naar een bepaalde bestemming te compenseren middels een project op hetzelfde continent. Voor onze reizen naar Azië of Oceanië compenseren we in Cambodja, compensatie van bestemmingen in Latijns-Amerika gaan naar Peru en onze Afrikaanse bestemmingen worden gecompenseerd in Kenia. We geven graag wat meer uitleg over de verschillende projecten.

Meer informatie over de CO₂ compensatie van onze internationale vluchten vind je hier.

Southern Cardamon - Cambodja

Het Cardamom Regenwoud Landschap is een van de laatste ongefragmenteerde regenwouden in Zuidoost-Azië en is een kritisch onderdeel van de Indo-Birma Biodiversiteit Hotspot. Met behulp van wereldwijde best practices voor bosbescherming en gemeenschapsontwikkeling voorkomt het Southern Cardamom REDD+ project meer dan 3.000.000 ton koolstofuitstoot per jaar en beschermt het 497.000 hectare tropisch regenwoud in Zuid-West Cambodja. Dit gebied is wereldwijd van belang voor het onderhoud van ecosystemen, het behoud van wilde dieren en het levensonderhoud van gemeenschappen en dient als het belangrijkste waterscheidingspunt van de regio, klimaatregelaar en koolstofput.

© Photos by Wildlife Alliance

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
Mangrove_by_air_(Large)
Nursery_(Large)
Mangrove_by_boat_2_(Large)
Mangrove_by_air_(Large) Nursery_(Large) Mangrove_by_boat_2_(Large)

Alto Mayo Project - Peru

Het Alto Mayo REDD+ project, gelegen in het Peruaanse Andes Amazone woud, beschermt het ecologisch rijke Alto Mayo Protected Forest (AMPF), vanwege het cruciale belang ervan voor het overleven van de endemische fauna en flora van Peru. Hoewel de Peruaanse regering het AMPF in 1987 heeft opgericht, heeft het park te maken gehad met intense ontbossingsdruk als gevolg van illegale houtkap, de toestroom van migranten en niet-duurzame landbouwpraktijken. Het project houdt het 182.000 hectare grote AMPF in stand door het verstrekken van essentiële financiering voor bosbeheer en door middel van een uniek op de gemeenschap gebaseerd instandhoudingsmodel waarbij meer dan 1.000 families betrokken zijn. Door het effectief tegengaan van enkele van de hoogste ontbossingspercentages in Peru, zal het project naar verwachting 10,3 miljoen ton aan geverifieerde emissiereducties (VER's) genereren over 20 jaar.

© Photos by Conservation International

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
ci_25957939_(Large)
ci_57627577_(Large)
ci_64832621_(Large)
ci_25957939_(Large) ci_57627577_(Large) ci_64832621_(Large)

Kasigau Corridor - Kenia

Het Kasigau Corridor REDD+ Project, een pionier op het gebied van natuurbehoud, beschermt meer dan 200.000 hectare droogbos met meer dan 11.000 wilde olifanten die in dit ecosysteem leven (meer dan 2000 van die olifanten noemen deze regio hun permanente thuis). Het project voorziet in sociale programma's die een impact hebben op meer dan 116.000 lokale mensen en biedt de lokale gemeenschap van de Kasigau Corridor regio langdurige banen die niet-duurzame bronnen van inkomsten vervangen, zoals stroperij, zelfvoorzienende landbouw en het illegaal oogsten van bomen. In een gebied waar de wilde dieren en het menselijk overleven op gespannen voet met elkaar stonden, heeft het project een markt gedreven oplossing voor het behoud van de wilde dieren gecreëerd door middel van een expansief door de gemeenschap geleid, op de gemeenschap gebaseerd instandhoudingsmodel, met een diepgaande en blijvende impact.

© Photos by Filip Agoo // CreateTheChange.tv

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
Rangers
Forest
Community_2
Rangers Forest Community_2

De resultaten

Meten is weten en wie betaalt voor de CO2 -compensatie van zijn of haar internationale vluchten wil natuurlijk ook wel graag weten wat het resultaat is van zijn of haar inspanningen. Per kwartaal publiceert Everland een impactrapport per project. Hieronder pakken we alvast graag uit met de meest opmerkelijke projectresultaten. 

Southern Cardamon - Cambodja

Aantoonbare instandhoudingsresultaten zijn bereikt door de intensieve actiegerichte en resultaatgerichte aanpak van het project. De Cardamoms worden beschouwd als het best beschermde regenwoud in de regio, waardoor de ontbossing in de regio aanzienlijk is teruggedrongen. Sinds 2006 heeft het project een nul-stroperij van Aziatische olifanten bereikt en het herstel van de populaties hoefdieren en carnivoren ondersteund. De gemeenschapsprojecten komen rechtstreeks ten goede aan 29.000 dorpelingen uit 15 verschillende gemeenschappen, en met een bekroond model van gemeenschapsgericht ecotoerisme wordt het beschouwd als het beste door de gemeenschap gedreven bottom-up natuurbehoud in tropisch Azië.

Alto Mayo Project - Peru 

Het project heeft de ontbossing met 75% kunnen terugdringen ten opzichte van de vorige niveaus, waardoor de uitstoot voldoende is verminderd om het equivalent van 150.000 auto's per jaar van de weg te halen. Het project heeft aangetoond dat een creatieve, coöperatieve, op de gemeenschap gebaseerde, marktgerichte aanpak van het behoud duurzame resultaten kan opleveren voor mensen, bossen, dieren in het wild en het klimaat. De innovatieve partnerschappen die het project heeft gecreëerd tussen de Peruaanse overheid, de families van de Alto Mayo en internationale organisaties zoals CI en haar partners, zijn een blijvende erfenis die zich heeft verspreid over de grenzen van de Alto Mayo.

1.033 families hebben nu natuurbeschermingsovereenkomsten ondertekend, en het succes van dit model heeft de Peruaanse regering overtuigd om het in parken in het hele land toe te passen. Door middel van voortdurende training en technische bijstand hebben de boeren de productiviteit en de kwaliteit van hun koffie kunnen verbeteren en hebben ze een biologische en Fair Trade-certificering gekregen. Met de steun van het project hebben de boeren van de Alto Mayo ook een coöperatie gevormd, waardoor ze een premium prijs voor hun koffie konden bereiken. 

Kasigau Corridor - Kenia

Het beschermde gebied is nu uitgebreid tot meer dan 200.00 hectare, wat de komende 30 jaar 1,7 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar zal compenseren. Het Kasigau Corridor REDD+ project, met het droge Acacia-Commiphora bos onder zijn bescherming en het herstel van zijn oorspronkelijke biodiversiteit, heeft de status van ‘Gold Standard’ gekregen door de Gemeenschap en de Biodiversiteitsnorm voor uitzonderlijke biodiversiteit en klimaatvoordelen. Het projectgebied herbergt een ongelooflijk gevarieerde populatie van wilde dieren, waaronder meer dan 20 soorten vleermuizen, meer dan 50 soorten grote zoogdieren, meer dan 300 soorten vogels en belangrijke populaties van IUCN Rode Lijst-soorten, waaronder meer dan 2.000 Afrikaanse olifanten, Afrikaanse wilde hond, cheetah en Grevy's Zebra. Met een lange staat van dienst op het gebied van gestaag werk met een grote impact, begint het project indicatoren te zien van een overgang naar een duurzame, langdurige impact voor de gemeenschap, het bos en de dieren in het wild.

© Photos by Filip Agoo // CreateTheChange.tv

© Photos by Wildlife Alliance

© Photos by Conservation International

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
camera_trapping_(Large)
Gibbon_(Large)
Pangolin_(Large)
ci_47055304_(Large)
Community
Wildlife_2
camera_trapping_(Large) Gibbon_(Large) Pangolin_(Large) ci_47055304_(Large) Community Wildlife_2