Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
19 juli 2023

Internationaal vliegen en duurzaam toerisme?

Duurzaam toerisme lijkt een contradictie. Hoe duurzaam onze inspanningen op onze bestemmingen ook mogen zijn, dat internationale vliegreizen de klimaatzaak niet ten goede komen is een wetenschappelijk feit. Gelukkig bestaan er ondertussen ook manieren om onze CO2 -uitstoot deels te compenseren zodat we ook de internationale vluchten van onze reizen kunnen verduurzamen.

Wil je meer weten over onze projecten ? Lees dan deze blogpost.

Hoe gaan we concreet te werk?

Voor elke anders dan anders reis zit er een bijdrage van €10 per ton CO2-uitstoot inbegrepen, en voor alle reizen van het personeel doen we dezelfde bijdrage. Per bestemming ligt het totaal aantal ton vast en dit is gekoppeld aan een bepaald bedrag dat je betaalt voor je CO2 -compensatie. Het bepaalde bedrag zit automatisch bij in de gepubliceerde prijs van de rondreis. Let op! De prijzen die gepubliceerd staan bij de rondreizen zijn enkel voor economy class. Voor vluchten in businessclass betaal je meer aangezien je ook meer plek inneemt op de vlucht. Dit budget wordt door WeForest gebruikt om bomen te kweken in het Mara project in Tanzania. 

Per brochurejaar informeren we onze partner WeForest over het aantal vertrekkende reizigers per bestemming die een bijdrage hebben gedaan voor hun CO2 -compensatie en storten we hen de ontvangen bedragen door. We voegen alle vluchten van onze reisleiders en medewerkers hieraan toe. Zo hopen we op jaarbasis in totaal tussen 1.000 en 50.000 ton aan CO2 te compenseren.

Help jij ons mee om dit resultaat te bereiken?

Waar staat WeForest voor?

Hoewel er ook in België een aantal gespecialiseerde organisaties bestaan die zich bekommeren over vluchtcompensatie, hebben wij gekozen voor een internationale samenwerking met WeForest, een natuurbehoudsorganisatie die werkt aan een koelere aarde. WeForest is opgericht in 2010 en ontwikkelt herbebossingsprojecten door middel van bos- en landschapsherstel. Hun visie is een wereld waarin gemeenschappen en de natuur duurzaam samen gedijen om de opwarming van de aarde te stoppen. Hun missie is gericht op het behoud en herstel van de ecologische integriteit van boslandschappen samen met lokale gemeenschappen om duurzame oplossingen te bieden voor het klimaat, de natuur en mensen. Vandaag de dag hebben ze meer dan 40.000 ha (400 miljoen m2) en 47 miljoen bomen in herstel verspreid over 3 continenten; en ze streven ernaar om in 2025 een totaal van 100.000 ha (100 miljoen bomen) te bereiken.

Dat buiten het ecologische aspect ook het economische en sociale aspect aan bod komen in hun visie doet de organisatie 100% aansluiten bij ons duurzaamheidscharter met focus op deze drie duurzaamheidsaspecten.

Gerelateerde berichten