Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Tussen hemel en aarde in Vietnam

De Troi Va Dat (of 'Hemel & Aarde') rondreis laat je kennis maken met een van de snelst ontwikkelende landen in Zuidoost-Azië. Naast de bruisende en turbulente steden Hanoi en Ho Chi Minh stad, ontdek je eveneens de delta waar het leven op een gezapig tempo verloopt. Je verkent de oude keizerlijke stad Hue, die begint te ontwikkelen, per fietstaxi en boot. In en rond Sapa is de tijd echter blijven stilstaan. Hier kom je in contact met verschillende etnische minderheden die elk op hun tempo en eigen manier ontwikkelen. Naast cultuur en mensen is er ook veel aandacht voor de natuur. Zo maak je toffe wandelingen in het noorden en geniet je van de bekende Baai van Halong.

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind maart 2022 geldt het reisprogramma in onze 2021-2022 brochure.

4
Cultuur
4
Natuur
4
Kindvriendelijk
4
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders?

Quote

“Vietnam is intens: de mensen, de natuur, de smaken, de zon en de regen. Het is werkelijk het land tussen Hemel en Aarde, ‘Troi Va Dat’.” - Reisleider Vietnam Lees verder

​Kom hier te weten hoe ons duurzaamheidskompas wordt toegepast in jouw droomreis naar Vietnam. Lees verder

Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Dag 1

BRUSSEL – HO CHI MINH STAD

We vertrekken vanuit Brussel naar Ho Chi Minhstad.

Dag 2

HO CHI MINH STAD

We komen aan in Tan Son Nhat, de internationale luchthaven van Ho Chi Minhstad, waar de tweede grootste Amerikaanse legerbasis was gevestigd tijdens de Vietnamoorlog. Deze snel ontwikkelende metropool heeft een tumultueuze geschiedenis achter de rug. Ze heeft Khmerwortels, maar werd in de 16e eeuw door de Vietnamezen ingenomen. De Fransen kwamen hier midden 19e eeuw en besloten Saigon tot hoofdstad van Cochin-Chine te verheffen. Een eeuw later kwamen de Amerikanen en in 1975 de Noord-Vietnamese communisten. Na een korte periode van strak regime werden de teugels weer wat losser gelaten, wat leidde tot een enorme economische bloei. We rijden van de luchthaven naar hotel HOTEL PULLMAN SAIGON CENTRE. Hierna gaan we op verkenning in de stad.W e maken kennis met de bruisende stadswijken van Saigon tijdens een rondrit per fietstaxi of cyclo. De geuren en kleuren van de koloniale wijken brengen ons onmiddellijk in de Indo-Chinese sfeer van vroeger. We dineren in een lokaal restaurant en overnachten in het hotel. (D)

Dag 3

HO CHI MINH STAD: CU CHI

Na het ontbijt rijden we naar het tunnelcomplex van Cu Chi. Het Noord-Vietnamese Bevrijdingsleger legde hier in samenwerking met grote delen van de bevolking een verbazingwekkende ondergrondse basis aan. Tunnels met een totale lengte van bijna 300 kilometer en soms verscheidene verdiepingen diep strekten zich uit tot onder de Amerikaanse basis. Ze vormden een netwerk van commandoposten, woonverblijven, veldhospitalen, keukens, vergaderruimtes en zelfs wapenateliers. Een deel van het ondergrondse systeem is voor het publiek geopend, dus gewapend met zaklantaarns banen we ons een weg door dit labyrint. Zo ervaren we hoe de dorpelingen zich jarenlang hebben schuilgehouden in onmenselijke levensomstandigheden. We lunchen in de stad. In de namiddag wandelen we door het oude koloniale centrum van Ho Chi Minh. Het voormalige presidentieel paleis is het symbool van de hereniging in 1975. De bunkers herbergen nog de volledige apparatuur die het Zuid-Vietnamese regime gebruikte voor oorlogsoperaties. Het oude stadstheater, het vroegere stadhuis en het koloniale postgebouw zijn stille getuigen van la Perle de l’Orient of het mondaine Saigon van weleer. Vol verwondering gaan we op in de bruisende straattaferelen. ‘s Avonds praten we na over onze indrukken tijdens het diner in de stad. We keren terug naar het hotel voor onze overnachting. (O,L,D)

foto_2_-_keuze_1_(Large)

Dag 4

HO CHI MINH STAD – BEN TRE – CAN THO

Na het ontbijt rijden we richting Ben Tre, de toegangspoort van de machtige Mekongdelta. In een landelijk dorpje, net buiten de stad, nemen we de fiets en rijden op een gezapig tempo doorheen dorpjes, rijstvelden, fruitboomgaarden en over een wirwar van kanaaltjes en riviertjes. Op een van deze kleine riviertjes omzoomd door nipapalmen maken we een leuk boottochtje in een kleine sampan. We stoppen hier en daar om kennis te maken met de plaatselijke bevolking. We proeven van de vele fruitsoorten die hier weelderig groeien en genieten van een glaasje vers geperst suikerrietsap. Na de lunch in een lokaal restaurant varen we met de boot via de waterwegen van de delta tot in de stad My Tho. Tijdens deze tocht kunnen we allerlei economische activiteiten gadeslaan op en langs de oevers. We rijden verder naar Can Tho, waar we onze intrek nemen in het stijlvolle VICTORIA CAN THO RESORT. We genieten van het sfeervolle kader van ons verblijf. Na het diner kunnen liefhebbers nog naar de gezellige bar. (O,L,D)

Dag 5

CAN THO

We worden vroeg gewekt voor een originele ontbijtcruise op een prachtig omgebouwde rijstbark. In het ochtendlicht bereiken we de drijvende markt van Cai Rang. Deze eeuwenoude markt vindt plaats op het water en is een van de grootste in de regio. Handelaars kopen en verkopen er producten van boeren. Hun kleurrijke koopwaar wordt aan lange bamboestokken gehangen om ze aan te prijzen. Kriskras varen we doorheen deze sfeervolle markt om er de gezellige bedrijvigheid te aanschouwen. We stappen over in kleinere bootjes en mengen ons in de gezellige drukte van dit handelskluwen. Langs de waterkant zoeken we ook een familie op die rijst tot noedels verwerkt. ‘s Nachts starten ze al met de arbeidsintensieve voorbereidingen. Zo kan overdag het zonlicht optimaal benut worden voor het droogproces van het rijstpapier. We lunchen in het hotel. Wat vrije tijd geeft ons de mogelijkheid om ten volle te genieten van het in koloniale stijl opgetrokken hotel en al zijn faciliteiten. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 6

CAN THO – HO CHI MINH STAD – HUE

Na een vroeg ontbijt rijden we terug naar Ho Chi Minhstad. We lunchen onderweg. In de luchthaven van Ho Chi Minh nemen we een binnenlandse vlucht naar Hue. Als voormalig keizerlijke hoofdstad van Vietnam, geniet Hue nog steeds een speciale status. De Verboden Stad en zijn vele keizerlijke mausolea aan de oevers van de Parfum rivier gaan hand in hand met de vele pagodes en monnikenkloosters in de heuvels errond. Bij aankomst rijden we naar het PILGRIMAGE VILLAGE BOUTIQUE RESORT & SPA. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D) 

Dag 7

HUE

Na het ontbijt beginnen we onze dag met een leuke tocht per fietstaxi doorheen deze charmante stad. Hue oefent een grote aantrekking uit op intellectuelen en kunstenaars en is ook een levendige studentenstad. Dat merken we als we ons een weg banen met de fietstaxi tussen de vele (motor)fietsen langs de door bomen overschaduwde boulevards. Vervolgens gaan we op verkenning in de Citadel. De tien kilometer lange ommuring herbergt de Keizerlijke Stad met daarin de purperen Verboden Stad die destijds uitsluitend toegankelijk was voor de keizerlijke familie. Hoewel meerdere paviljoenen door bombardementen werden vernield, blijven er toch nog prachtige gebouwen over. Velen werden al gerestaureerd en anderen worden nog volop hersteld. We krijgen dus al een mooi beeld van hoe de keizerlijke stad er ooit in al haar glorie uitzag. We lunchen in de stad. Met een drakenboot varen we op de Parfum rivier stroomopwaarts het heuvelland in. Hier bezoeken we de Thien Mu pagode. Deze 21 meter hoge pagode is een van de mooiste van Vietnam en samen met de Citadel het officiële symbool van de stad. Hier maken we kennis met het monnikenleven. De monniken van Thien Mu staan bekend om hun sterk geestelijk en soms controversieel politiek engagement. Na ons bezoek keren we terug naar het hotel. Wie wil kan nog een mooie wandeling maken in de omgeving of genieten van de faciliteiten die het hotel te bieden heeft. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 8

HUE – HOI AN

Na het ontbijt maken we deze ochtend kennis met het mausoleum van keizer Minh Mang, de tweede en meest confucianistische keizer van zijn dynastie. Vervolgens rijden we naar het Khai Dinhpaleis. Dit staaltje bouwkunst weerspiegelt het excentrieke karakter van de keizer. Met de vele trappen, terrassen en het interieur van aardewerkscherven, is deze tombe een van de indrukwekkendste van het land. Daarna bekijken we het voor Azië toch wel kenmerkende Kung Fu. Oorspronkelijk ontstaan in China, werd in Hue door de voormalige Nguyenkeizers een eigen Kung Fu stijl ontwikkeld. Deze maakte de erewacht tot geduchte krijgers. Vandaag wordt dit genre aan jonge Vietnamezen aangeleerd en beoefenen boeddhistische monniken deze sport dagelijks. Tijdens een demonstratie van de gevechtskunsten zien we de verschillende technieken met stokken, dolken en zwaarden. Onderweg naar Hoi An rijden we langs overvloedig begroeide bergflanken en klimt de weg naar de 400 meter hoge Wolkenpas. Deze pas was tijdens de hele geschiedenis van het land steeds van groot strategisch belang. Als het weer meezit krijgen we een prachtig zicht over de baai van Danang. Dit was in 1965 de eerste landingsplaats van het Amerikaanse leger. We lunchen onderweg. Daarna zetten we onze tocht verder langs de Marmerbergen tot in het pittoreske stadje Hoi An. We dineren en overnachten in het VICTORIA HOI AN BEACH RESORT & SPA, mooi gelegen aan de witte zandstranden van de Zuid-Chinese zee. (O,L,D)

Dag 9

HOI AN

Na het ontbijt nemen we, als het weer het toelaat, aan de oevers van de Thu Bon rivier lokale bootjes en varen we naar het schilderachtige dorpje Hoi An. Onderweg zien we de plaatselijke vissers aan het werk. Dit stadje herbergt de ongeschonden en traditionele architectuur van Chinese, Japanse en Vietnamese huizen waarvan de meeste wel twee eeuwen oud zijn. Tijdens een wandeling door de autovrije, gezellige en sfeervolle straatjes bezoeken we een authentiek koopmanshuis, de bekende Japanse overdekte brug en een van de vele Chinese sociëteitstempels, namelijk Phuoc Kien Hall. Ook de plaatselijke markt mag niet ontbreken. We lunchen in Hoi An. De namiddag is voorbehouden voor ontspanning in het stadje waar we de vele steegjes kunnen ontdekken en het intensieve leven rond de oevers van de rivier kunnen bewonderen. De gezellige en authentieke handelshuizen bieden een mix van mooie kunstige souvenirs aan. Hier worden onder andere prachtige beeldhouwwerken, de alomtegenwoordige lampions en de op maat gemaakte zijden jurken verhandeld. We genieten van een sfeervol diner in de stad en overnachten in het hotel. (O,L,D)

band_lampion_(Large)

Dag 10

HOI AN – HANOI

Na het ontbijt rijden we naar My Son. Deze stad was meer dan tien eeuwen lang het religieuze en culturele centrum van het Champa koninkrijk. Naast Bagan (Myanmar), Sukhothai (Thailand) en Angkor (Cambodja) maakte het deel uit van de grote monarchieën van Zuidoost-Azië. Deze enigmatische en door Unesco beschermde site wordt omringd door haar dualistische beschermende elementen van water en bergen. De site herbergt een tiental tempelcomplexen die vooral gewijd waren aan de heersende godkoningen. Hoewel vele architectonische meesterwerken door Amerikaanse bombardementen werden verwoest, tonen de overgebleven tempels nog de hoogstaande cultuur van de Cham beschaving. Na de lunch bezoeken we het Cham-museum in Danang. Daarna nemen we een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad Hanoi. Lange lanen omzoomd door hoge bomen en prachtige oude koloniale gebouwen geven Hanoi haar bijzondere sfeer en maken van deze stad een van de aangenaamste hoofdsteden van Zuidoost-Azië. Voor we naar het hotel gaan wonen we een typische voorstelling van het populaire waterpoppentheater bij, een geliefde vrijetijdsbesteding van de lokale bevolking. We dineren en overnachten in het INTERCONTINENTAL HANOI WESTLAKE HOTEL (O,L,D)

Dag 11

HANOI – LAO CAI – SAPA

Na het ontbijt wandelen we via het Paradeplein voorbij het Ho Chi Minh mausoleum, waar de grote leider opgebaard ligt. Daarna vervolgen we onze weg naar de duizend jaar oude Eén-Pilaar pagode, sierlijk opgetrokken te midden van van een vijver. We bezoeken de interessante literatuurtempel, gewijd aan de filosoof Confucius. Een bezoek aan ‘Hanoi Hilton’, de voormalige gevangenis waar eerst de Vietnamese revolutionairen in werden opgesloten onder de Franse bezetting en nadien de Amerikaanse krijgsgevangenen, mag niet ontbreken. Een wandeling door de oude binnenstad doet ons versteld staan van de gezellige drukte die er heerst. We kuieren door steegjes die genoemd werden naar de producten die men hier verkocht, zoals de Mandsteeg, Rijstnoedelsteeg of de Papiersteeg. De bekendste is de Zijdesteeg of Hang Dao, waar in koloniale tijden een tram door reed. We genieten van de lunch in de stad. Na de lunch nemen we de bus voor de mooie rit richting Sapa. Als voormalig vakantieoord onder de Franse kolonialen is dit bergoord op 1.600 meter met zijn koelere klimaat de ideale uitvalsbasis voor de verkenning van de kleurrijke landschappen en afwisselende bergdorpen in de omliggende valleien. In de vroege avond komen we aan in Sapa, waar we dineren en de volgende drie nachten logeren in het VICTORIA SAPA RESORT & SPA. (O,L,D)

sapa_dame_en_staart_(Large)

Dag 12-13

SAPA

De komende twee dagen maken we intensief kennis met een aantal bergvolkeren waaronder de Zwarte Hmong die met hun sobere indigokledij het talrijkst aanwezig zijn. De Hmong is een zeer onafhankelijke bevolkingsgroep met een lange overlevingsgeschiedenis tegen de dominante Chinezen. Ook de Rode Dao, vooral gekend om hun indrukwekkende rode hoofddeksels, zijn vrij talrijk aanwezig. Gehuwde vrouwen epileren meestal hun wenkbrauwen om hun status aan te geven. Ze zijn meesters in het vervaardigen van prachtig gedecoreerde rode hoofddoeken, sjaals en borduursels. We bezoeken tevens een authentieke en kleurrijke bergstammenmarkt in Muong Khuong. Hier ontmoeten we onder andere Gebloemde Hmong, Nung, Zo, Zay, Tay en tal van andere etnische groepen. Jonge meisjes zijn prachtig uitgedost als teken dat ze op zoek zijn naar een partner. We vermijden de druk bezochte dorpen en maken prachtige wandelingen tussen de rijstterrassen. Alle maaltijden zijn voorzien. (2O,2L,2D)

Dag 14

SAPA – MA TRA – TA PHIN – HANOI

Na het ontbijt maken we nog een laatste mooie wandeling in een nabij gelegen vallei naar de nederzettingen van de Zwarte Hmong en de Rode Dao. De Zwarte Hmong bezetten het hogere land waarop ze smalle terrasvormige rijstvelden bouwen, terwijl de Rode Dao grote en vlakke velden bewerken rond het centrum van de vallei. We hebben nog de gelegenheid om ons op te frissen op de kamers voor we de lunch nemen in het Resort en aansluitend opnieuw de bus nemen terug naar Hanoi waar we dineren en overnachten in het INTERCONTINENTAL HANOI WESTLAKE HOTEL. (O,L,D)

shutterstock_58774036_(Large)

Dag 15

HANOI – HALONG

Na het ontbijt maken we ons klaar voor ons vertrek naar de kust. In de baai van Halong ligt ongetwijfeld een van de mooiste en meest mystieke zeelandschappen ter wereld. We schepen in voor een originele cruise aan boord van een CHINESE JONK en genieten van de lunch. Talrijke met groen begroeide kalksteenformaties kleuren het decor. We ontdekken een gebied met ongeveer 2.000 eilanden in de bekende Golf van Tonkin. Ha Long, een van de nieuwe zeven wereldwonderen laat niemand onberoerd. Tijdens het diner vergapen we ons aan het wisselende kleurenspel van een onvergetelijke zonsondergang boven de baai. We overnachten aan boord. (O,L,D)

shutterstock_1218764578_(Large)

Dag 16

HALONG – HANOI – BRUSSEL

Na zonsopgang, genieten we van het ontbijt en lichten we opnieuw het anker om verder te verdwalen in de baai van Ha Long. Wederom genieten we van de verbluffende natuurpracht voor we terug aan wal gaan. We lunchen in de stad. Daarna rijden we naar de luchthaven voor onze vlucht van Hanoi naar Brussel. (O,L)

Dag 17

BRUSSEL

We komen aan in Brussel.

Het reisprogramma van onze voorjaarsreizen 2022

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind maart 2022 geldt het reisprogramma in onze 2021-2022 brochure.

Download het 2021-2022 reisprogramma