Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Eeuwenoude tradities in China

Tijdens deze rondreis door de nieuwe wereldmacht, maak je kennis met de verschillende snelheden waarop China ontwikkelt. Zo staat Beijing al stevig in de 21ste eeuw, terwijl gebieden zoals Yuanyang nog steeds enkele decennia achterop hinkelen. Cultuurliefhebbers kunnen genieten van de 5000 jaar oude cultuur in al haar facetten. Natuurliefhebbers worden dan weer verrast door de steeds veranderende landschappen. Ook de mens staat centraal tijdens deze reis, in de dorpen en steden sta je telkens weer verbaasd over de enorme verschillen in fysionomie van 'de' Chinees.

Neem ook een kijkje op de pagina van onze 15-daagse rondreis naar China met verblijf in Shanghai!

Programma: China rondreis Shanghai

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind april 2022 geldt het reisprogramma in onze 2021-2022 brochure.

4
Cultuur
4
Natuur
4
Kindvriendelijk
4
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders ?

Quote

“China is tegenwoordig alomtegenwoordig, maar toch nog grotendeels onbekend... Deze uitgebreide kennismaking toont een deel van het mooiste wat China te bieden heeft en slaagt erin om zelfs ervaren reizigers nog te verrassen.” - Reisleider China Lees verder

Kom hier te weten hoe ons duurzaamheidskompas wordt toegepast in jouw droomreis naar China. Lees verder

Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Dag 1

BRUSSEL - SHANGHAI

We vertrekken vanuit Brussel naar Shanghai.

Dag 2

SHANGHAI

Bij aankomst in Shanghai starten we meteen onze kennismaking met het Manhattan van het Oosten. Aangezien het grootste deel van de stad ontstond in de tweede helft van de 19e eeuw en eerste helft van de 20e eeuw, doet de architectuur van de stad weinig Chinees aan. We zien dan ook veel westerse invloeden. De stad is onder meer door haar ligging een belangrijk centrum voor handel en industrie. Bijna 50% van de import en export van China gebeurt via de haven. We maken een ontspannende boottocht op de Huangpu rivier die de stad in twee verdeelt. Aan de Oostzijde vinden we Pudong, het nieuwe financiële centrum van Shanghai. Aan de Westzijde ligt onder andere de oude stad. We wandelen op de befaamde Bund, hét vitale punt van de stad tijdens het begin van de 20e eeuw. Het monumentale karakter van deze promenade en het contrast tussen oud en nieuw Shanghai komen hier tot uiting. We bewonderen ook de in westerse stijl opgetrokken historische gebouwen waar zich een belangrijk deel van Shanghai’s woelige geschiedenis heeft afgespeeld. Aan de overkant van de rivier zien we de Pareltoren van het Oosten, de hoogste toren van China met zijn 468 meter. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken we de Yuyuantuin, de enige klassieke Chinese tuin van Shanghai. We wandelen langs het labyrint van paden, trapjes en gangen tot aan het hoogste punt, de Rotspartijheuvel. Deze kunstmatige heuvel werd gemaakt met rotsen die van duizenden kilometers ver hierheen werden gebracht. Het is moeilijk te vatten dat deze rotsen aan elkaar werden gekleefd met rijstpoeder en lijm. Hierna nemen we onze intrek in het GRAND CENTRAL HOTEL waar we dineren en genieten van een welverdiende nachtrust. (L,D)

PAG_9_shutterstock_114948496_shanghai_(Large)

Dag 3

SHANGHAI : SUZHOU

We genieten van een lekker ontbijt en trekken er voor de dag op uit richting Suzhou, het voormalige handelscentrum van Chinese zijde. Deze historische stad met zijn smalle kanaaltjes en honderden bruggen werd eeuwen geleden door Marco Polo beschreven als een imponerende en majestueuze stad. De pracht en praal van de Ming en Qing dynastieën komt tot uiting in de prachtig aangelegde en rijkelijk versierde tuinen. Het is dan ook niet moeilijk te begrijpen dat Suzhou werd uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. We brengen onder andere een bezoek aan de klassieke Liú Yuán tuin, kuieren rond in Shangtang street en nemen een kijkje bij de Panmen toegangspoort. Lunchen doen we in een lokaal restaurant. Na een korte boottocht op een van de vele kanaaltjes keren we terug naar de stad. Na een korte avondwandeling langs de prachtig verlichte skyline van Shanghai nemen we het diner in de voormalige Franse concessie. We overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 4

SHANGHAI - LIJIANG

We brengen na ons ontbijt nog een bezoek aan het moderne Shanghai Museum en nemen hierna de transfer naar de luchthaven. Na een lichte lunch nemen we de binnenlandse vlucht naar Lijang, de stad van de vriendelijke matriarchale Naxibevolking. Hun huizen zijn versierd met kunstig houtsnijwerk. Niet de man, maar de vrouw staat hier aan het hoofd van het huishouden. Op straat dragen de Naxi meestal een soort cape, een Mao-pet en een mand op de rug. Het is ook een van de weinige minoriteitsgroepen met een eigen pictografisch schrift. Bij aankomst nemen we de transfer naar het INTERCONTINENTAL LIJIANG ANCIENT TOWN RESORT waar we dineren en overnachten. (O,L,D)

Dag 5

LIJIANG

Na het ontbijt bezoeken we Heilongtan of het Zwarte Drakenvijverpark. Bij mooi weer zien we hier de reflectie van de toppen van de Jade Draak Sneeuwberg in het water. Hier staat ook de Drakengod tempel, vanwaar een vijfbogige brug naar het eiland leidt met het ‘de Maan omarmende paviljoen’. Een voortreffelijk uitzicht over Lijiang hebben we vanop het 22 meter hoge Wangu Pavilion. Iets verderop ligt het Mufupaleis, ook wel de Verboden Stad van Lijiang genoemd. Dit is een gebouwencomplex opgericht door de Mu-clan, dat vandaag de dag een goede voorstelling geeft van de geschiedenis van Lijiang en de traditionele Naxicultuur. Na onze lunch brengen we een bezoek aan het dorpje Baisha. Hierna ontdekken we in de oude stad in de wirwar van kleine steegjes en kanaaltjes pareltjes van gebouwen in de typische lokale stijl, met prachtige houten deurpanelen en verrassende binnentuinen. De stad werd in 1996 grotendeels verwoest door een aardbeving, maar werd volledig in haar originele staat hersteld. Diner en overnachting in het hotel. (O,L,D)

shutterstock_106736336_(Large)

Dag 6

LIJIANG – ZHONGDIAN

We reizen na het ontbijt verder naar de noordelijk gelegen Tibetaanse stad Zhongdian en genieten van de imposante panorama’s. Als het goed weer is, zien we de Jade Draak Sneeuwberg nog verschillende keren aan de horizon verschijnen. Na de lunch in een lokaal restaurant reizen we verder door een regio die bijzonder rijk is aan marmer van hoge kwaliteit. Bovendien groeien er veel zeldzame planten die in de traditionele Chinese en Tibetaanse geneeskunde gebruikt worden. Vooraleer we verder rijden naar Zhongdian wandelen we nog even door een Tibetaans dorp. We dineren in een lokaal restaurant en overnachten in het SHANGRI-LA HOTEL. (O,L,D)

Dag 7

ZHONGDIAN

Na ons ontbijt brengen we een bezoek aan het Tibetaans klooster. Met een beetje geluk horen we het opdreunen van de mantra’s, magische formules waarmee de hulp en bescherming van de boeddhistische godheden opgeroepen wordt. De bekendste mantra luidt ‘Om mani padme hum’ of ‘Om, het juweel is in de lotus, hum’. Een andere manier van reciteren is het gebruik van de rozenkrans met 108 kralen die voortdurend door de vingers van de gelovigen glijden. Door al deze religieuze praktijken ook in het dagelijkse leven toe te passen, hopen de Tibetanen op een betere hergeboorte in een volgend leven om zo uiteindelijk het nirvana te bereiken. Van hieruit maken we een mooie wandeling naar het Napa-meer, gelegen op een hoogte van 3.270 meter en omringd door met sneeuw bedekte bergtoppen die weerspiegelen in het meer. We nemen onze lunch bij een lokale familie. Dit beschermd natuurgebied is een toevluchtsoord voor watervogels die in de moerasweiden en seizoensgebonden meren komen foerageren. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

shutterstock_138099035_(Large)

Dag 8

ZHONGDIAN – FEILAI SI

We verlaten na ons ontbijt de groene valleien van Zhongdian en klimmen langs droge en kale hellingen tot boven de sneeuwgrens tot bij een 4210 meter hoge bergpas. Daarna dalen we opnieuw langs de antieke Thee-Paardenroute door de bergen tot in Benzilan en genieten van spectaculaire Himalaya panorama’s. Onderweg brengen we een bezoek aan Nixi, een klein pottenbakkersdorpje. Na onze lunch houden we halt bij de Grote Bocht in de Jinsha rivier. Hier wordt de bovenloop van de Yangtze rivier op zijn weg naar het zuiden geblokkeerd door bergen waardoor een haarspeldbocht in de rivier ontstaat, een indrukwekkend natuurfenomeen. Bij aankomst nemen we onze intrek in het HIGH MOUNTAIN RESORT. Daarna reizen we tot bij het Mingzhu Langka uitkijkpunt waar we even stil worden wanneer we het adembenemend mooie uitzicht op de 6740 meter hoge Meili sneeuwberg in ons opnemen. We dineren en overnachten in ons hotel. (O,L,D)

Dag 9

FEILAI SI – ZHONGDIAN - LIJIANG

Vroeg uit de veren vandaag om te genieten van de indrukwekkende zonsopgang! Na ons ontbijt keren we terug naar Zhongdian. We reizen langs het Baima Snow Mountain natuurreservaat waar met uitsterven bedreigde en unieke diersoorten zoals sneeuwluipaarden en gouden meerkatten zich schuilhouden in het onherbergzame landschap. Onderweg nemen we een lokale lunch en brengen we een bezoek aan de Dongzhulin gompa, een Tibetaans boeddhistisch klooster, waarvan de monniken een school voor weeskinderen oprichtten. Wanneer we terug aankomen in Zhongdian lunchen we in een lokaal restaurant en rijden we verder via Shigu terug naar Lijiang. We dineren in een lokaal restaurant en overnachten opnieuw in het mooie INTERCONTINENTAL ANCIENT TOWN RESORT. (O,L,D)

Dag 10

LIJIANG– KUNMING – MI’LE

Na een heerlijk ontbijt nemen we de transfer naar het station en nemen we de hogesnelheidstrein naar de stad van de eeuwige lente, Kunming. Na een lichte lunch rijden we verder voor een bezoek aan de omgeving van het Stenen Woud, die behoort tot een van de meest opmerkelijke natuurfenomenen van China. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er heel wat legendes over ontstonden. Een aangelegd pad voert ons door het dichtste deel van het woud. Smalle, vreemd gevormde rotsen van 5 tot 30 meter hoog staan verspreid over een immense oppervlakte. Dit typische karstlandschap is ontstaan doordat water het zachte gesteente heeft weg geërodeerd. De kalkstenen pinakels en rotsen zien eruit als versteende bomen. Sommige bizar gevormde pieken zijn wel 30 meter hoog. Daarna rijden we verder naar Mi’Le waar we dineren in een lokaal restaurant en overnachten in het prachtige MGALLERY MI’LE hotel. (O,L,D)

Dag 11

MI’LE – YUANYANG

Na het ontbijt brengen we een kort bezoek aan het Dong Feng Yun kunstenaarsdorp, ontworpen door de meesterlijke Chinese beeldhouwer Luo Xu. Daarna rijden we naar het zuidelijker gelegen Yuanyang. We lunchen onderweg. Na een lange rit komen we in een streek terecht die maar recent werd ontsloten dankzij de aanleg van een nieuwe weg. Hier kunnen we kennismaken met een minder bekend stukje China. We bevinden ons nu in een gebied met bijzondere klimatologische omstandigheden. De lokale Hani en andere minoriteiten hebben hier honderden jaren lang gewerkt om de bergen om te toveren tot vruchtbaar gebied. Het resultaat mag er zijn; de rijstterrassen worden zelfs beschouwd als een wereldwonder en zijn sinds kort erkend als Unesco werelderfgoed. Door de extreem vochtige lucht die omhoog stijgt, zijn de bergen dikwijls in mist of wolken gehuld. We dineren en overnachten in THE TWELVE MANOR TERRACES LODGE. (O,L,D)

shutterstock_183672986_(Large)

Dag 12

YUANGYANG – JIANSHUI

Na het ontbijt bezoeken we de kleurrijke ochtendmarkt. We nemen ook een kijkje in een Hani-paddenstoelendorp en maken een mooie wandeling tussen de rijstterrassen. Deze terrassen vormen als het ware een mini-ecosysteem; zonder voortdurend onderhoud en irrigatie was de vruchtbare grond al lang weggespoeld van de hellingen. Tijdens de wintermaanden tot het begin van de lente worden de terrassen bevloeid met bronwater vanuit de verderop gelegen bossen. In het rijstseizoen verdampt het water en vormen zich wolken boven de terrassen die opnieuw voor het nodige water zorgen. Na de lunch in een lokaal restaurant maken we kennis met een minder gekend stuk China en rijden naar Jianshui. Onderweg bezoeken we het dorp Tuanshan. Een arme immigrant die een fortuin had bijeengegaard in de tinmijnen liet hier het dorp van zijn dromen bouwen voor zijn familie. We stoppen ook eventjes om de Double Dragon Bridge te bekijken, een van de tien mooiste bruggen van China. Hierna wandelen we door de oude stad waar we dineren in een lokaal restaurant. In Jianshui verblijven we in het LINAN HOTEL. (O,L,D)

Dag 13

JIANSHUI – KUNMING

Na ons ontbijt brengen we een uitgebreid bezoek aan de omvangrijke Confuciustempel, de tweede grootste Confuciustempel van China. We gaan nog even op ontdekking in de kleine typische straatjes van Jianshui vooraleer terug te keren naar Kunming. Onderweg nemen we onze lunch in een Mongools dorp. We dineren en overnachten in het KUNMING SOFITEL hotel. (O,L,D)

Dag 14

KUNMING – SHENZHEN

We reizen na een heerlijk ontbijt naar de westzijde van het Dian meer waar de imposante en 40 km lange Westelijke Heuvels liggen. Dit complex van interessante tempels en pagodes met prachtige beelden van hemelse koningen en hemelwachters bereiken we met de kabelbaan. We brengen er onder andere een bezoek aan de Taihua tempel en de taoïstische Drakenpoort. Bij mooi worden we beloond met een indrukwekkend vergezicht op het grote Dian meer. Na onze lokale lunch nemen we de transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar modern Shenzhen, gelegen aan de Chinese kant in de delta van de Parelrivier aan de grens met Hong Kong. Bij aankomst nemen we de transfer naar het HYATT REGENCY YANTIAN hotel. Op het einde van de namiddag genieten we van wat vrije tijd om te ontspannen of een wandeling te maken langs de kade van de Shenzhen rivier uitkijkend over het water en de groene bergen van Hong Kong; We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 15

SHENZHEN

We gaan na een lekker ontbijt op verkenning in Shenzhen. Deze Chinese miljoenenstad met zijn heerlijk subtropische klimaat is opvallend groen dankzij de aanleg van vele stadparken. We starten ons stadbezoek dan ook met een wandeling door het Lotuspark waar we tot de top van de 106 meter hoge heuvel klimmen tot bij het bronzen standbeeld van Deng Xiaoping, de architect van modern China. Na onze lunch in een lokaal restaurant ontdekken we de oude omwalde Ming-stad Dapeng, een vestingstad aan zee, aangelegd om aanvallen van piraten uit Japan en de Zuid-Chinese Zee tegen te houden. Later tijdens de Opiumoorlogen werd Dapeng omgevormd tot wapenopslagplaats voor het Qing-leger. We wandelen rond in de gezellige stad langs oude admiraalswoningen, kleurrijke taoïstische tempels, opslagplaatsen voor buskruit en indrukwekkende sculpturen van stenen leeuwen. Hierna keren we terug naar Shenzhen waar we vanavond lokaal dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 16

SHENZHEN – HONGKONG

Na het ontbijt reizen we per bus naar Hong Kong. Bij de grensovergang tussen het vasteland van China en Hong Kong vervullen we de grensformaliteiten en wisselen we van bus. Bij aankomst genieten we van een lekkere Chinese lunch en nemen hierna onze intrek in het HARBOUR GRAND KOWLOON HOTEL. Deze namiddag klimmen we in deze wereldstad naar de Victoria Peak. Na een spannend ritje met de kabeltram wacht ons aan de top een adembenemend uitzicht over de beroemde skyline van Hongkong. Terwijl het langzaam donker wordt, zien we tijdens ons diner één voor één de lichtjes aangaan. We overnachten in het hotel. (O,L,D)

Hongkong_-_shutterstock_111796316_(Large)

Dag 17

HONGKONG – BRUSSEL

Tijd voor Hongkong! Na het ontbijt gaan we opnieuw op stap om de stad te ontdekken. Deze voormalige Britse kroonkolonie staat nog steeds bekend als financieel centrum van wereldformaat. We rijden naar Aberdeen, de vissersplaats genoemd naar de graaf van Aberdeen die in de 19e eeuw minister van Koloniën was. Hier leeft een grote gemeenschap bootmensen die op sampans en vissersboten werken. Hun traditionele levenswijze staat in schril contrast met de hypermoderne wolkenkrabbers die hen omringen. We maken een tocht per sampan. Na de lunch bezoeken we het Central District, een gedeelte van de vroegere hoofdplaats Victoria. Dit is het kloppende economische hart van Hongkongeiland waar torenhoge gebouwen elkaar verdringen. Met de legendarische Star Ferry steken we de prachtige baai van Hongkong over en bewonderen we de dramatische skyline van de andere kant. Na het afscheidsdiner in ons hotel rijden we naar de hypermoderne Hongkong International Airport voor onze retourvlucht naar België. (O,L,D)

Dag 18

BRUSSEL

We komen aan in Brussel.

Het reisprogramma van onze voorjaarsreizen 2022

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind maart 2022 geldt het reisprogramma in onze 2021-2022 brochure.

Download het 2021-2022 reisprogramma

Wil je met ons kennismaken?

Kom dan zeker eens langs op een van onze infodagen! Je kan er kennismaken met onze reisleiders en komt er alles te weten over jouw droombestemming.