Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Veelzijdige natuurpracht in Chili

Chili, het land "waar de aarde eindigt" is een aaneenschakeling van prachtige geografische variëteiten. In het noorden zien we fascinerende zoutvlaktes, geisers en woestijnen, terwijl we in het zuiden fjorden, gletsjers, drijvende ijsmassa's en een uitgestrekte steppe ontdekken. Als kers op de taart maak je ook kennis met het mysterieuze Paaseiland, waar de enorme moai-beelden je ongetwijfeld zullen betoveren.

Surrealistische woestijnstreek

In het noorden van het land ontdekken we de Atacama, de droogste woestijn ter wereld met zijn unieke kleurschakeringen en pittoreske dorpjes. Vanuit het kleine oasedorp San Pedro de Atacama ontdekken we unieke natuurverschijnselen zoals de immense 'salar' of zoutvlakte, de geothermische geisers en warmwaterbronnen van El Tatio, het intrigerende maanlandschap van Valle de la Luna en Valle de la Muerte, en de immense Altiplano of Andeshoogvlakte (4000 m) met zijn spiegelgladde meren Miscanti en Miñiques. Een onvergetelijke, mystieke regio met een prachtig kleurenpalet!

7Y5A6084_(Medium)

Mysterieus Paaseiland

Als kers op de taart maken we ook kennis met het raadselachtige Paaseiland, op een 6-tal uurtjes vliegen van het Chileense vasteland. Paaseiland is één van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld. Je vindt er vulkanen, witte stranden en groene heuvels, maar Rapa Nui is vooral bekend om zijn moais. Wie, waarom en hoe deze gigantische beelden gebouwd en verplaatst werden, blijft een onopgelost mysterie. We nemen je mee langs de indrukwekkende Moai-route, waar je de sporen van een verloren beschaving van érg dichtbij kan bekijken.

paaseiland_chili_over_het_land

Adembenemend Patagonië

Patagonië, gelegen in het zuiden van Chili, is 1 groot natuurspektakel! Je vindt er niet alleen uitgestrekte steppe (zo ver als je kan zien), maar ook veelkleurige meren, gigantische fjorden, helblauwe gletsjers, drijvende ijsmassa's en een grote diversiteit aan fauna. Chileens Patagonië is vooral bekend om het wondermooie Torres del Paine Nationaal Park, zonder enige twijfel het meest spectaculaire park van het land. Het park dankt zijn naam aan de iconische granieten rotspieken (ook wel 'Torres' genoemd) maar heeft véél meer in petto!

shutterstock_124446412_(Large)

Kleurrijke kuststeden

De kleurrijke havenstad Valparaíso ligt in een baai en is gebouwd op heuvels aan de Stille Oceaan. We wandelen door het historisch centrum dat sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. We komen langs prachtige graffiti muurschilderingen die deze stad nog meer kleuren. Een andere badstad die we bezoeken is Viña del Mar. Deze mondaine badplaats wordt ook de tuinstad genoemd en is vooral geliefd om haar stranden en mooie parken.

shutterstock_764696167_(Large)