Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Namibie, avontuurlijk, veel variatie, uitgestrekt en mooi, een van de parels van Africa

Namibie overtreft de hoge verwachtingen van de brochure


Bekijk enkel de foto's

Namibie 2015

Namibie 2015
Inleiding

Hobbels, knobbels, kuilen, bulten, stenen, omhoog een omlaag, de wegen in Namibië ziin maar voor een heel klein gedeelte verhard, onze chauffeur Bruce bleek een specialist te zijn en zou zomaar de concurrentie met de vrachtwagenrijders van de Parijs Dakkar rally gemakkelijk aankunnen, hij heeft ons op een veilige en voortreffelijke wijze door het landschap geloodst, 4500 kilometer lang.

Landschap

Landschap

Namibië is een land van gevarieerde landschappen, zandduinen, woestijn, zoutpannen, kloven, bergen en rotspartijen in veel kleurschakeringen, van kompleet wit tot de rode zandduinen.

Ook diversen bevolkingsgroepen wonen er in het land, de Himba´s, Herero´s, Owambo´s Bosjesmannen, Damara´s enz., ieder leeft in zijn eigen gemeenschap met hun eigen cultuur. Voor ons de gelegenheid om kennis met ze te maken in hun eigen omgeving, ze waren gastvrij en lieten zich gewillig fotograferen.
De flora en fauna is geweldig, ondanks dat je niet speciaal naar Namibie komt om wild te spotten hebben we ontzettend veel gezien, zelfs in de zandduinen bij Swakopmund, welk een dood zandgebied lijkt, hebben we onder de bezielende leiding van een plaatselijke gids Tommy een pracht ontdekt van het leven in dit gebied.
De onderkomens, soms in de middle of nowhere aan randen van gebergte en ver van de bewoonde wereld, waren perfect en droegen bij aan het avontuurlijk karakter van deze reis, ook het comfort en eten was ontzettend goed.

mensen

mensen

Onze gids Mark was en is een wandelde reisgids, die op zijn eigen unieke wijze ons wist te boeien, zijn enthousiasme en gedrevenheid droegen bij aan een goed en leuke sfeer in de groep, Hij vertelde uitgebreid over zijn Namibië waar het al zoveel jaren woont en een band heeft opgebouwd met de plaatselijke bevolking, waar hij in hun eigen taal mee praat en altijd een vriendelijk woord voor iedereen overheeft, of een aai over de bol van een kind
Kort samengevat het was een prachtige reis waarvan de foto´s meer zeggen dan alle woorden die ik zou kunnen opschrijven, dus laat ik de uitgebreide verslagen over aan diegene die dat ambiëren, ik spreek liever met beelden,
Michel van Eijsden
De foto´s staan bij de fotoverslagen van ADA.

Dieren

Dieren

variatie

variatie

Reisverhalen over Het Juweel van Afrika

Namibië

Sonja Gilissen ( Reizen met ADA)

NAMIBIË

François den Ouden (43 Reizen met ADA)

NAMIBIË

François den Ouden (43 Reizen met ADA)

Namibië, een zaligheid in zand

Jacques Van Dam ( Reizen met ADA)

Heb je een vraag over anders dan anders of deze reis in het bijzonder?

Michel van Eijsden vertelt je er graag meer over, volledig onafhankelijk, gebaseerd op eigen ervaringen.

Stel Michel van Eijsden een vraag