Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Zonder GPS door de Mongoolse woestijn

Na de onafhankelijkheid van Mongolië vertrokken de Russen en lieten de fabrieken leeg en de Mongolen werkloos achter. De meeste hoger opgeleide mensen vertrokken richting de hoofdstad zodat op de steppe en in de woestijn vooral arme nomaden achterbleven.

Al vlug stonden de grote mijnbouwbedrijven klaar om er de rijke ondergrond te exploiteren. Zij dachten vooral aan hun eigen winsten en verstoorden het delicate ecologische evenwicht van de woestijn, maar ze betaalden hun werknemers rijkelijk en die hadden weinig andere mogelijkheden. Eén van hun chauffeurs was Altai.

Toen de unieke landschappen cultuur van Mongolië enkele jaren later ontdekt werden door het internationale toerisme kwam er wat noodzakelijk tegengewicht voor de machtige mijnbouwindustrie. De toeristische sector bood ook kwalitatief werk en wilde de unieke cultuur en natuur van Mongolië zo veel mogelijk beschermen. Altai moest geen twee keer nadenken en koos ervoor om zijn diensten en kennis ten dienste van het opstartende toerisme in te zetten.

Ondertussen is hij al enkele jaren grootvader maar hij stelt nog voor al onze anders dan anders rondreizen een team van chauffeurs samen die onder zijn charismatische leiding zonder gps alle plekjes in de woestijn kunnen vinden! Tegelijkertijd geeft hij ze een perfect voorbeeld van hoe op een correcte en vriendelijke manier met hun gasten om te gaan. Win-win voor onze reizigers én de tewerkstelling in een afgelegen regio.

Maak kennis met Altai tijdens onze Mongolië rondreis !

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
Mon4
Mon3
Mon2
Mongolia-transport2
Mon4 Mon3 Mon2 Mongolia-transport2