Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Vang je dromen bij de First Nations

Wie houdt er niet van het wilde westen? We kennen het allemaal uit talrijke films, tv-programma’s en stripverhalen. Ronkende namen zoals Gironimo en de Apache, Sitting Bull en Crazy Horse van de Sioux spreken tot de verbeelding. Maar bijna niemand heeft ooit gehoord van de West Coast Indianen, of First Nations zoals ze in Canada worden genoemd. 

Tijdens onze Canada rondreis leggen we een uniek parcours af richting Alaska en rijden we langs de dorpen van deze fascinerende bevolkingsgroep. Ze leefden vroeger in longhouses en bouwen nu nog steeds immense totempalen. Ze hebben een typische klederdracht waar zoveel mysterieuze verhalen rond hangen dat je zo’n bezoek nooit meer zal en kan vergeten. En toch kent bijna niemand deze fascinerende cultuur. Reken op prachtige gewaden versierd met schelpen, snorharen van zeehondjes, hermelijn, beangstigende maskers, totempalen van wel 20 m hoog die het verhaal van de clan vertellen en imposante longhouses waar meer dan 100 clanleden moesten overwinteren, volgepakt met fascinerende voorwerpen. 

Tijdens onze rondreis bezoeken we enkele dorpen en leggen we uiteraard de nadruk op de geschiedenis en de evolutie van deze First Nations. Door ons bezoek met een lokale gids ondersteunen we deze etnische minderheid, want de vroegere kolonisten hebben er alles aan gedaan om deze levenswijze uit te roeien. Met heel veel trots in hun ogen merken onze anders dan anders-reizigers telkens weer hoe blij en fier onze lokale gidsen over hun levensloop vertellen, een cultuur die aan het gros van de Canadabezoekers helaas steeds voorbijgaat.

Ontdek onze anders dan anders-reis in Canada!

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
shutterstock_132170723_(Large)
PAG_2_shutterstock_35438839_(Large)
Canadafin
shutterstock_40292080_(Large)
shutterstock_132170723_(Large) PAG_2_shutterstock_35438839_(Large) Canadafin shutterstock_40292080_(Large)