Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

De krekelman

Tijdens de Culturele revolutie werden er in China ontelbare culturele schatten door de Rode Gardisten vernield en belandde Mr. Liu voor 7 jaar in een heropvoedingskamp in Binnen-Mongolië. Opdat hij nooit meer honger zou lijden, besliste hij daarna om chef-kok te worden.

Toen hij uiteindelijk naar Beijing mocht terugkeren, vond hij zijn ondergronds verborgen antieke krekel-set terug. In het grootste geheim hield hij nadien als één van de enigen die oude traditie in ere. Tijdens onze rondreis door China gaan we graag bij hem langs om alle geheimen te horen van het fascinerende spel, waarbij trouwens zelden een krekel verwond wordt. 

Met veel passie toont hij ons zijn antieke materialen, tot en met de speciale doodskist waarin zijn kampioenen worden begraven. Het traditionele spel kent een geschiedenis van meer 1.500 jaar. Volgens sommigen is de val van de Song dynastie zelfs gelinkt aan de gok-verslaving van de toenmalige eerste minister aan het krekelspel!

Door zijn passie voor het spel en zijn authentieke attributen is Mr. Liu een kleine bekendheid geworden in de Hutongs en steunen wij met veel plezier deze kleurrijke man met zijn authentieke hobby.

Maak kennis met Mr. Liu tijdens onze China rondreis!

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
2.
4.
Krekel2
Krekel3
2. 4. Krekel2 Krekel3