Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

De Groene Droom van Miguel

Het Amazonewoud van Ecuador herbergt een parel in de omgeving van het megabiodiverse Yasuní nationaal park: de Selva Lodge. Miguel Carrera, die zich sinds 2017 manager van het hotel mag noemen en ervoor als freelance natuurgids in de regio actief was, leidt ons langs ecologische en sociale initiatieven.

“Ons doel is om van onze lodge een bijna fossiele brandstofvrije omgeving te maken. Het energieverbruik in La Selva is verminderd door oude apparatuur te vervangen en LED-energie te gebruiken. Grote generatoren worden vervangen door kleinere, nieuwere modellen met een efficiëntere levensduur. Binnenkort zullen we zonnepanelen installeren om geleidelijk het gebruik van generatoren te elimineren. Een combinatie van ventilatoren en natuurlijke lucht die via open ruimtes binnenkomt, wordt gebruikt om het onze gasten ‘koel’ te houden. We verminderen de impact van gebruikt water door een filter- en reinigingssysteem.

De meeste van onze medewerkers komen uit onze naburige gemeenschap en ontvangen een vergoeding voor de inbreng van hun voorouderlijke kennis. Onze mannelijke medewerkers begeleiden onze passagiers en onze vrouwelijke laten reizigers kennismaken met de lokale gewoonten. Maandelijks leveren we een bijdrage aan de Pilchi–gemeenschap. In ruil daarvoor respecteren ze ons bos en meer. Er wordt niet langer in dit gebied gejaagd of gevist, waardoor een nog gezonder ecosysteem ontstaat. Om de levenskwaliteit van de gemeenschap te verbeteren, krijgen kinderen beurzen om colleges bij te wonen. Leraren worden gecoördineerd om Engelse les te geven. We ondersteunen ook de duurzame landbouw van Pilchi en kopen onze fruit en groenten voor onze lodge lokaal aan.“

Kom hier meer te weten over onze rondreis naar Ecuador!

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
Ecu2
Ecu3
Ecu2 Ecu3