Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Chilo Gorge Safari Lodge, John’s Camp & Changa Safari Camp

Tijdens onze Zimbawe en Chobe rondreis verblijven wij in onder andere volgende accommodaties die allemaal met duurzaam toerisme bezig zijn:

  • Chilo Gorge Safari Lodge: het beschermen van de olifant staat hier centraal en daarom werd het Gonarezhou Conservation Trust opgericht. Het Ecological Monitoring project meet dan weer de impact van alle project activiteiten op de natuur. Zowel tellingen vanuit de lucht en het opsporen van mogelijke branden staan bij hen op het programma. De lokale bevolking wordt opgeleid en tewerkgesteld in de bush en in de lodge, en de Chilojo Club zet zijn schouders onder de volgende initiatieven: steunen van het onderwijs en de scholen, het praten met de lokale gemeenschap over het conflict tussen mens en dier,...
  • John’s Camp: bij John’s Camp zijn groene technologie zoals zonne-energie, zon waterverwarmers etc. uiterst belangrijk en water wordt zoveel mogelijk gerecycleerd en herbruikt waar mogelijk. Volgende initiatieven worden ook ondersteund: anti-stroperij, eerlijke lonen voor het personeel, een HIV test programma voor al het personeel, etc.
  • Changa Safari Camp: Het Matusadona anti-stroperij project werkt nauw samen met de autoriteiten en politie van Zimbabwe om alle dieren van het land zo goed mogelijk te beschermen tegen stropers. Zij rekenen op financiering via Changa Safari Camp en op donaties om hun goed werk verder te zetten. Daarnaast steunt Changa ook veel projecten die werken rondom de lokale gemeenschap. Zo is er ‘pack for a purpose’, waar toeristen op voorhand een lijst kunnen raadplegen online om te zien welke noodzakelijke artikelen zij op voorhand kunnen kopen, meenemen en schenken aan scholen, dorpjes, etc.

Ontdek onze rondreis in Zimbabwe & Chobe!