Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Amalinda Lodge, The Hide & Chobe Princess

Tijdens onze rondreis in Zimbabwe & Chobe verblijven we in onder andere volgende accommodaties die allemaal met duurzaam toerisme bezig zijn:

  • Amalinda Lodge: wij betalen voor een ‘community & conservation levy’ voor ons verblijf in Amalinda Lodge. Deze bijdrage wordt gebruikt voor onder andere de volgende projecten van hun Mother Africa Trust: lokale kinderen naar school sturen, families bevoorraden met voedselpakketten, een weeshuis met 35 kinderen ondersteunen die hun familie verloren door aids, kinderen met beperkingen helpen, geld inzamelen voor het bouwen van een ziekenhuis en een grote financiële bijdrage leveren aan het Matobo Rhino Fence project, een anti-stroperij project.
  • The Hide: de Hide Community Trust werkt nauw samen met de lokale gemeenschappen. Vooral de conflicten tussen mens en dier vormen tot op heden nog voor problemen wanneer bijvoorbeeld olifanten de langverwachte oogst komen opeten of wanneer leeuwen de geiten en koeien van de lokale bevolking als hun prooi aanschouwen. The Hide Community Trust geeft de gemeenschap de kans om zich verder te ontwikkelen en leert hen hoe om te gaan met hun gezondheid. Er zijn verschillende onderwijsprojecten die ze ondersteunen, er is hulp voor lokale handelaars en wie in de landbouw aan de slag wil, kan hiertoe opgeleid worden.
  • Chobe Princess: deze keten steunt de Community Conservation Fund Africa. Zij leveren voedselpakketten aan families in nood. Een ander project, ‘Baby cuddles’, focust dan weer op de vrouwen van de lokale gemeenschap en zorgt dat zij aan de slag kunnen. Zij maken/naaien diertjes en mondmaskers in kleurrijke stoffen die dan verkocht worden.

Ontdek onze rondreis in Zimbabwe & Chobe!

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
Mother_Africa_Trust6
Baby_Cuddles
The_Hide_community_Trust3
The_Hide_community_Trust2
Mother_Africa_Trust6 Baby_Cuddles The_Hide_community_Trust3 The_Hide_community_Trust2