Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
3 oktober 2018

Als witte stranden, machtige olifanten, een bruisend verleden, krachtige curry’s en warme mensen je wel wat zeggen, dan is het hoog tijd om Sri Lanka op je to-do list te zetten. We kunnen honderden redenen verzinnen waarom je naar de kleurrijke parel van Zuid-Azië moet afzakken, maar met deze 8 hopen we je al te overtuigen.


1. Het mooiste van Thailand en Bali gecombineerd

Sri Lanka moeilijk voor te stellen? Het eiland brengt het mooiste van Thailand en Bali samen: rijstvelden, palmstranden, bergdorpjes en een heerlijke cultuur. Het doet ook aan India denken, maar dan zonder de immense drukte. 

sl_colombo_image0

2. Olifanten spotten

Jawel, je kan perfect op safari gaan en een kudde olifanten zien. Maar de rest van het wildlife in Sri Lanka is ook meer dan indrukwekkend (Krokodillen! Leguanen! Luipaarden!).

sl_elephants_image0

3. Sri Lanka is best klein (en best lief)

En dat heeft z'n voordelen. Het eiland is slechts dubbel zo groot als België. Wat dus betekent dat je op 14 dagen tijd héél wat kunt zien. En de plaatselijke bevolking? Die is hartverwarmend. De Sri Lankanen zijn van nature warm en vriendelijk en dragen altijd een lach.

philipp-kammerer-348462-unsplash

4. De Culturele Driehoek van Sri Lanka

Wat dat net is? Een gebied vol met koningssteden, Boeddhistische tempels, oude paleizen en indrukwekkende bezienswaardigheden. De driehoek loopt van de Sigiriya Leeuwenrots tot de tempelsteden Polonnaruwa en Anuradhapura. Cultuur met een grote C.

sl_buddhism_image0

5. Smakelijk eten!

Het is niet de meest uitgebreide keuken, maar lekker is het wel. Curry’s, roti, masalas… Telkens om je vingers bij af te likken. Probeer zeker eens een kukul mas curry of een kottu roti. Samen met een versgeperst mango- of ananassapje. Spijt zul je niet hebben.

DSC_5094

6. Strandhangen 

Sri Lanka is een eiland, wat dus betekent dat er wel wat strand is. 1.300 meter kustlijn om precies te zijn. Zoveel plek krijg je om je handdoekje neer te leggen, een parasol erbij te nemen en gewoon te genieten. Want wit strand en blauwe zee, wat wil een mens meer?

Midigama_Beach_Sri_Lanka

7. Wandelschoenen bij?

Is strandhangen en tempels bezoeken niet genoeg? Geen paniek, Sri Lanka heeft heel wat prachtige plekken waar je de hike van je leven kan doen. Denk Ella Rock, Adam’s Peak of Sigiriya Rock.

sl_sceneries_image3

8. Kindvriendelijk, check!

Geen stress: je kinderen kunnen perfect mee naar Sri Lanka. Het land is meer dan kindvriendelijk! 

sl_people_image6
sl_people_image13

Al onze reizen naar Sri Lanka

Opening_coconut_(Large)

Rondreis Sri Lanka

Thambili & Kurundu - 14 dagen