Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top
8 februari 2018

Spot jij graag dieren? Is wildlife echt jouw ding? Zou je graag eens een orang-oetan zien? Welkom op Borneo! 

Neusapen

Ooit al neusapen gezien? Heel speciale apen zijn het, herkenbaar aan hun oranje kleur, dikke buik en… speciale neus. Enkel de mannetjes ontwikkelen het enorm reukorgaan. Wat het nut is? Daar is nog niet enorm veel over geweten. Wat we wel weten, is dat het een zalig zicht is. Neusaapjes vind je enkel en alleen in Borneo en ze zijn ondertussen met uitsterven bedreigd. Tijdens de rondreis zie je deze fascinerende primaat, langs de Kinabatangan rivier. 

shutterstock_447447043

Neushoornvogel

Is het een neushoorn, is het een vogel? Mooi is ie alvast wel. Z’n staartveren kunnen haast een meter lang worden en is er in vele soorten en maten. Op Borneo leven er zo’n negen verschillende soorten neushoornvogels. Tijdens een boottochtje over de Kinabatangan-rivier dus ook af en toe omhoog kijken, voor het geval er een neushoornvogel voorbij vliegt!

shutterstock_1016208361

Dwergolifanten

Een ondersoort zowaar van de Aziatische olifant en komt enkel en alleen voor op Borneo. Een prachtige ervaring is het, een kudde dwergolifanten te zien zwemmen in een rivier. Trouwens, zo dwergachtig zijn ze niet, ze zijn een beetje kleiner dan de Aziatische olifant.

Maar ook hier een spijtig verhaal: de dwergolifanten worden bedreigd door het verlies van hun habitat, voornamelijk om plaats te ruimen voor palmolieplantages. 

shutterstock_608394110

Orang-oetan

Wauw. Iedereen kent de orang-oetan wel, maar heb je er al eens eentje gezien in het wild? Borneo is namelijk één van de twee plekken (Sumatra, Indonesië) waar de aap in het wild voorkomt. De apen zijn nieuwsgierig, dus de kans is groot dat ze eens komen piepen tijdens een trektocht in de jungle van Borneo.

shutterstock_636148427

Krokodillen

Een krokodil van 7 meter lang, ooit al gezien? Zwemmen in de Kinabatangan-rivier is niet het allerbeste plan, maar je kan wel de krokodillen spotten. Voornamelijk de ‘kleintjes’ van 3 meter. Al zwemmend of in het zonnetje aan het genieten: een spectaculair zicht.

deva-darshan-463212

Zin om die dieren mee te komen spotten op onze 15-daagse rondreis op Borneo? Je kan hier meer informatie vinden! 

Al onze reizen naar Borneo

IMG_8576_Steven_Minner_cropped

Rondreis Borneo

De Groene Parel - 15 dagen