Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Ongerepte natuurgebieden

Deze reis brengt je van de boeiende en moderne metropool Bangkok tot de befaamde Bridge over the river Kwai. Tegelijk is er veel oog voor de verschillende biotopen die het land rijk is en bezoeken we meerdere nationale parken. De focus ligt op de natuur dat we terugvinden in het Khao Yai Nationaal Park en het tropische zuiden van Thailand!

Neem zeker ook een kijkje op de pagina van onze Thai Rama rondreis naar Thailand!

Programma: Thailand - Thai Rama rondreis

2
Cultuur
6
Natuur
6
Kindvriendelijk
5
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders?

Quote

“Van het drukke Bangkok naar het rustige zuiden. Deze reis is een perfecte mix van natuur en cultuur, activiteit en ontspanning in een kader waarbij je volledig kan wegdromen.” - Reisleider Thailand Lees verder

Kom hier te weten hoe ons duurzaamheidskompas wordt toegepast in jouw droomreis naar Thailand. Lees verder

Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Dag 1

BRUSSEL – BANGKOK

We vertrekken vanuit Brussel naar Bangkok. 

Dag 2

BANGKOK

We komen aan in de luchthaven van Bangkok en worden naar het luxueuze CHATRIUM RIVERSIDE HOTEL gebracht waar we ook genieten van een lunch. In de namiddag maken we een eerste verkennende boottocht op de Koningsrivier. We varen door de schilderachtige klongs van het stadsdeel Thonburi en zien hoe het dagelijkse leven van de Thai zich afspeelt langs de vele kanaaltjes. We varen naar Chinatown waar we de gouden Boeddha in de Wat Traimit kunnen bewonderen. Daarna rijden we naar het hotel voor het diner en onze overnachting. (L,D) 

Dag 3

BANGKOK

Na het ontbijt varen we opnieuw de Chao Praya rivier op naar de aanlegplaats in Tha Chang. Een korte wandeling brengt ons naar het meest sprookjesachtige tempelcomplex van Zuidoost-Azië. We banen ons een weg door een doolhof van schitterende tempelgebouwen die deel uitmaken van het unieke Koninklijk Paleis. Gouden chedis en kleurrijke prangs zijn het betoon van de magnifieke Thaise architectuur. Het eigenlijke paleis combineert verschillende bouwstijlen tot een harmonieus geheel. Na de lunch bezoeken we in de namiddag de imposante Wat Arun of Tempel van de Dageraad. Deze prang of tempel met maïskolfvorm werd volledig versierd met keramiek. Het tempeldomein van Wat Pho imponeert elke bezoeker met zijn enorme liggende Boeddha die volledig met bladgoud bedekt is. In de late namiddag keren we terug naar het hotel voor het diner en de overnachting. (O,L,D)

Dag 4

BANGKOK – KANCHANABURI

We vertrekken na een vroeg ontbijt naar de provincie Kanchanaburi, zowel bekend om het historische verleden uit WO II als om de prachtige natuurparken. Kort voor de middag nemen we onze intrek in het ROYAL RIVER KWAI RESORT & SPA. Na de lunch in het hotel maken we een wandeling door de Hell Fire Pass, een passage die door de geallieerde krijgsgevangenen onder het juk van de Japanners uitgehouwen werd voor de aanleg van de zogenaamde dodenspoorweg. Daarna maken we een boottocht door de natuur van de Kwai rivier. Sommige stukken van de spoorlijn zijn op houten stellingen tegen onmogelijk steile rotswanden gebouwd. Ook stoppen we aan de oorlogsbegraafplaats in het stadje en aan de brug over de Kwai. Deze brug, of in elk geval de indrukwekkende replica ervan in Sri Lanka, werd wereldberoemd dankzij de film The Bridge over the River Kwai. We dineren en overnachten in het resort. (O,L,D)

Dag 5

KANCHANABURI

Na het ontbijt brengen we deze voormiddag een bezoek aan Elephant World, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van Thaise olifanten. We maken fruitmanden klaar die de olifanten in de namiddag als feestelijke maaltijd aangeboden krijgen. Hier grijpen we onze unieke kans om samen met de dieren te baden in de rivier. Na de lunch in een lokaal restaurant maken we een stevige junglewandeling door Erawan Falls Nationaal Park naar de prachtige watervallen met hun zeven terrassen. De watervallen zouden lijken op Erawan, de driekoppige witte olifant uit de hindoemythologie. Het nationaal park is ook een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Hierna keren we terug naar het hotel voor het diner en onze overnachting. (O,L,D)

Dag_5_shutterstock_487152619_(1)_(Large)

Dag 6

KANCHANABURI – AYUTTHAYA – KHAO YAI NATIONAAL PARK

We vertrekken na het ontbijt per bus naar de oude tempelstad Ayutthaya. Tijdens ons bezoek aan deze 14e-eeuwse hoofdstad komen we langs meerdere tempelcomplexen die duiden op een rijk cultureel verleden. We wandelen langs de vele ruïnes van de Wat Phra Sri Samphet waar drie majestueuze graftempels het centrale gedeelte van de koningstempel omringen. Na de lunch bezoeken we de sfeervolle Wat Panang Choeng, genoemd naar het gigantische Boeddhabeeld. Hierna zetten we onze tocht verder naar Khao Yai, het oudste nationaal park van Thailand. Het centrale heuvelachtige deel van het park bestaat uit tropisch, vochtig, altijd groen regenwoud waar een grote variëteit aan wurgficussen, stekelige rotanpalmen, delicate varens en veelkleurige mossen voorkomt. We dineren en overnachten in ATTA LAKESIDE RESORT SUITE. (O,L,D)

Dag 7

KHAO YAI NATIONAAL PARK

Na het ontbijt trekken we de laaglandjungle in vanuit het hoofdkwartier van het nationaal park. De weelderige vegetatie is de speeltuin van makaken en neushoornvogels en met een beetje geluk zien we zelfs gibbons in de bomen. We wandelen naar de meest spectaculaire waterval in het park waar we genieten van een lekkere picknicklunch. In de namiddag zetten we onze tocht verder naar een mooie karstgrot waar bij het vallen van de avond tot één miljoen insectenetende vleermuizen uitvliegen: een opmerkelijk schouwspel. We dineren en overnachten in het hotel. (O,picknicklunch,D)

Dag_7_shutterstock_1083930044_(Large)

Dag 8

KHAO YAI NATIONAAL PARK – BANGKOK – PHUKET

We rijden na het ontbijt terug naar de hoofdstad Bangkok waar we na een korte snacklunch een binnenlandse vlucht nemen naar Phuket. Bij aankomst worden we naar THE HOLIDAY INN RESORT MAI KHAO BEACH gebracht waar we dineren en overnachten. (O,snacklunch,D)

Dag 9

PHUKET: KOH YAO NOI

Vandaag staat er na het ontbijt een sportieve fietstocht op het programma. We nemen eerst de boot naar het kleine eiland Koh Yao Noi, gelegen tussen Phuket en Krabi, waar onze fietstocht start langsheen het prachtige platteland van dit vredevolle en groene eiland. We fietsen langs rijstvelden, rubberplantages en stukjes jungle. Nadien varen we met een longtailboot naar een idyllisch strand waar we in alle rust genieten van onze picknick. Na de lunch fietsen we rustig terug langs de kust van Koh Yao Noi waar we genieten van prachtige uitzichten. Onderweg maken we nog enkele stops alvorens met de boot terug te keren naar Phuket. We dineren en overnachten in het hotel. (O,picknicklunch,D)

Dag_9_shutterstock_1083270563_(Large)

Dag 10

PHUKET – KHAO LAK

Na een rustig ontbijt rijden we via de Sarasin Brug, die Phuket met de provincie van Phang Nga verbindt, naar de regio van Khao Lak. Onderweg stoppen we bij de Royal Thai Navy Sea Turtle Conservation Sanctuary. Dit project houdt zich bezig met de bescherming en opvang van gewonde zeeschildpadden alsook met de voortplanting van deze bedreigde diersoort. Aanvankelijk was dit een project van koningin Sirikit, nu wordt het project met zorg voortgezet door de Thaise marine, bijgestaan door een aantal zeer gemotiveerde buitenlandse vrijwilligers. Nadien rijden we verder naar THE LEAF ON THE SANDS BY KATATHANI voor onze lunch. In de namiddag bezoeken we de Ton Chong Fa Waterval waar er de mogelijkheid is om te zwemmen of de vier niveaus van de waterval te beklimmen. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 11

KHAO LAK – KHAO SOK NATIONAAL PARK

Na het ontbijt rijden we naar het Khao Sok Nationaal Park. Khao Sok herbergt een van de oudste ongerepte regenwouden van onze planeet met een enorme biodiversiteit, uitgestrekte grottenstelsels en begroeide karstrotsen. Wetenschappers nemen aan dat deze oerbossen ongeveer 160 miljoen jaar geleden ontstonden onder invloed van de platentektoniek, de drastische klimaatwijziging, erosie en een opeenhoping van sedimenten. We gaan vandaag een hele dag op ontdekking in het nationaal park. We verkennen in de voormiddag de omgeving van het Cheow Lanmeer waar we met een typische lokale boot op zoek gaan naar wildlife in de dichte bebossing. Het 165 km² grote meer dat bezaaid is met majestueuze kalkbergen die uit het wateroppervlak naar boven rijzen, is ontstaan door de aanleg van de Rajiaprabha Dam. Nadien bereiken we via een junglepad enkele indrukwekkende grotten met stalagmieten en stalactieten. Na de lunch hebben we de tijd om te kajakken en een verfrissende duik te nemen in het water van het stuwmeer. We dineren en overnachten in THE CLIFF AND RIVER JUNGLE RESORT. (O,L,D)

Dag_11_Khao_Sok_-_Manu_Alders_(Large)

Dag 12

KHAO SOK NATIONAAL PARK – KRABI

Na het ontbijt vertrekken we richting Krabi, onderweg stoppen we in de Baai van Ao Luk om de Phi Hua To grot te bezoeken. Deze grot, gelegen in een natuurgebied van weelderige en mysterieuze mangroves, herbergt de al even mysterieuze grotschilderingen van Phi Hua To. Een zeewezen waarvan niemand de originele betekenis kent en die al sinds de prehistorie de regio in zijn ban houdt. Na de lunch in een nabijgelegen restaurant rijden we verder naar Krabi waar we tegen de late namiddag aankomen in het schitterende gelegen SOFITEL PHOKEETHRA hotel. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag 13

KRABI: DE BAAI VAN PHANG NGA

Na een lekker ontbijt schepen we vandaag in voor een boottocht door de Baai van Phang Nga, een van de mooiste baaien ter wereld. De eilanden bestaan uit groen begroeide bergwanden en steile kliffen die tot ieders verbeelding spreken. Rond de karstformaties spotten we de fiere Brahmaanse wouw, kleurrijke ijsvogels, pitta’s en zwarte aalscholvers. Ook is dit het enige gebied in Thailand waar we de dugong of zeekoe aantreffen. De willekeurig verspreide rotsige eilanden hebben ook kleine lagunes die we per boot zullen verkennen. We lunchen op het eiland Koh Hong waar we nadien nog even tijd hebben om te ontspannen of te snorkelen op een tropisch strand. Na deze onvergetelijke ervaring gaan we terug naar het hotel voor een heerlijk diner. We overnachten in het hotel. (O,L,D)

Dag_13_shutterstock_213444994_(Large)

Dag 14

KRABI – BANGKOK – BRUSSEL

Na het ontbijt krijgen we tijdens een vrije voormiddag de gelegenheid om nog wat na te genieten van het strand en de voorzieningen van het hotel. We lunchen in het hotel en vertrekken in de namiddag per bus naar de luchthaven van Krabi voor onze retourvlucht naar Brussel. (O,L)

Dag 15

BRUSSEL

We komen aan in Brussel.

Het reisprogramma van onze voorjaarsreizen 2021

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot eind maart 2021 geldt het reisprogramma in onze 2020-2021 brochure.

Download het 2020-2021 reisprogramma