Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Tanzania, spectaculair groot wild

Deze fascinerende Hadithi Za Porini (of 'vertelsels uit de bush') rondreis brengt je naar de mooiste nationale parken van Noord-Tanzania. Je zoekt per 4x4 jeep naar het groot en kleiner wild, terwijl je elders de vogels tijdens een boottocht probeert te spotten. Je komt in contact met verschillende etnische groepen die je laten zien hoe zij overleven. Goede lodges en de mogelijkheid om te overnachten op unieke locaties, gekoppeld aan verfijnde maaltijden maken dit een fantastische kennismakingsreis met Oost-Afrika.

Opgelet! Voor onze voorjaarsrondreizen tot maart 2024 geldt het reisprogramma in onze 2023-2024 brochure.

2
Cultuur
6
Natuur
2
Kindvriendelijk
2
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders?

Quote

“Tanzania is een van de laatste plekken op onze planeet waar je in het wild nog een grote verscheidenheid van grote zoogdieren en prachtig gekleurde vogels van dichtbij kan aanschouwen.” - Reisleider Tanzania Lees verder

​Kom hier te weten hoe ons duurzaamheidskompas wordt toegepast in jouw droomreis naar Tanzania. Lees verder

Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Dag 1

BRUSSEL – KILIMANJARO – ARUSHA

We vertrekken vanuit Brussel naar Kilimanjaro, waar we na aankomst doorrijden naar Arusha, de safarihoofdstad van Tanzania. In het ARUSHA SERENA HOTEL, RESORT & SPA brengen we onze eerste nacht op Tanzaniaanse bodem door. (snackdiner)

Dag 2

ARUSHA – TARANGIRE NATIONAAL PARK

Na het ontbijt rijden we naar Tarangire Nationaal Park. Tijdens onze rit door het afwisselende savanne landschap met kleine dorpjes en kleurrijke kraampjes zien we de Masai rondtrekken met hun vee. Na de lunch in het tentenkamp merken we dat het heuvelachtige terrein, de glinsterende Tarangire rivier, de enorme baobabs, de gele acacia’s en de zwaaiende palmbomen een frappant karakter geven aan dit natuurgebied. Een game drive dompelt ons onder in de wondere wereld van buffels, elandantilopen, gnoes, hyena’s, leeuwen, olifanten, zebra’s en duizenden vogels. Na deze boeiende eerste kennismaking wacht ons een welverdiend diner in het kamp. We overnachten in comfortabele tenten in TARANGIRE RIVER CAMP. (O,L,D)

6_Girafs_Tarangire_NP_(Large)

Dag 3

TARANGIRE NATIONAAL PARK

We halen onze nodige energie uit het ontbijt en we trekken voor een hele dag het park in op zoek naar wildlife. Tegen de lunchtijd genieten we van een picknicklunch in het nationaal park. De baobab of apenbroodboom, die eenzaam of in kleine groepjes het landschap vormgeeft, was volgens de Masai de eerste boom op aarde. Deze reusachtige boom heeft naast de maximale hoogte van 20 meter een opmerkelijk dikke stam die een doorsnede van tien meter kan bereiken. De bast heeft een paarsbruine kleur en de takken, die tijdens een groot deel van het jaar geen blad dragen, steken in een grillig patroon de lucht in. Na een goed gevulde dag dineren en overnachten we in het kamp. (O,picknicklunch,D)

dag_4_Lake_Manyara_tanzania0280

Dag 4

TARANGIRE NATIONAAL PARK – LAKE MANYARA NATIONAAL PARK

Na het ontbijt rijden we naar het Lake Manyara Nationaal Park waar volgens Ernest Hemingway het mooiste meer van Afrika ligt. Onderweg nemen we een kijkje in het dorpje Mto Wa Mbu. In de jaren 60 kende het dorpje een enorme bevolkingsgroei na een geslaagd irrigatieproject waarbij honderden hectaren nieuw landbouwgebied werden gecreëerd. Nergens anders in Tanzania leven zoveel verschillende stammen vreedzaam samen op zo’n klein stuk land. We bezoeken hier onder andere een bananenplantage en de lokale markt. Daarna laten we ons verwennen met een Afrikaanse lunch. In de namiddag wacht ons een game drive in het Lake Manyara Nationaal Park door weidse grassavannes, afgeschermd door dichte galerijbossen en doorsneden met verschillende heldere riviertjes, afwisselend en fascinerend tegelijkertijd. Met een beetje geluk zien we bavianen en diadeemmeerkatten spelen onder bomen of tussen de takken slingeren. De aanwezigheid van gnoes, zebra’s, buffels en giraffen maken het Out of Africa-gevoel compleet. Voldaan rijden we naar de LAKE MANYARA SERENA SAFARI LODGE voor een verkwikkend diner en een welverdiende nachtrust. (O,L,D)

Dag 5

LAKE MANYARA NATIONAAL PARK – LAKE EYASI

We rijden na ons ontbijt in de lodge naar het Eyasimeer. De vele velden met landbouwgewassen op de hoogvlakte van Mbulumbulu doen hun bijnaam ‘de graanschuur van Tanzania’ alle eer aan. We lunchen in ons kamp te midden van een oase aan de oevers van het zoute meer. In het dorpje Mang’ola bezoeken we de Datoga, seminomaden van Nilotische origine die op het einde van de 19e eeuw door de Masai uit de Ngorongoro hooglanden werden verdreven. Ze leven van veeteelt, kleinschalige landbouw en rudimentaire metaalbewerking. Na deze fijne dag wacht ons een diner en een eerste nacht in het KISIMA NGEDA TENTED CAMP. (O,L,D)

dag_6_Lake_Eyasi_tanzania0433

Dag 6

LAKE EYASI

Na een zeer vroeg ontbijt zoeken we de Hadza op. Deze etnische minoriteit behoort tot de San of Bosjesmannen en communiceert via de kliktaal. Hun nomadisch bestaan is duizenden jaren onveranderd gebleven en ze leven nog steeds als jager-verzamelaars. Hun levenswijze dreigt echter te verdwijnen door de enorme druk van de omringende culturen. Vandaag tonen ze ons hun verrassend dagelijks leven. Na een smakelijke lunch kunnen we relaxen aan het zwembad. In de late namiddag kunnen we nog een aangename natuurwandeling maken in de buurt van het tentenkamp en genieten we van een spectaculaire zonsondergang. We sluiten de dag af met een diner en een overnachting in het kamp. (O,L,D)

Dag 7

LAKE EYASI – NGORONGORO CONSERVATION AREA

We verlaten Lake Eyasi na een fijn ontbijt en zetten koers richting de Ngorongoro Conservation Area dat deel uitmaakt van het enorme ecosysteem rond de Serengeti. Onze lodge is ideaal gelegen op de rand van de Ngorongorokrater met een adembenemend uitzicht op de kraterbodem. Deze krater is een ware dierentuin van Eden met een bijna perfect ronde vorm en een diameter van 19 kilometer. Indrukwekkende mannetjes olifanten brengen hier hun vrijgezellenleven door en talrijke flamingo’s bevolken het sodameer. Na de lunch komen we tot rust in de lodge. In de namiddag maken we nog een boeiende wandeling op de kraterrand. Met een beetje geluk kunnen we vanop ons eigen terras wegdromen bij het zachte kleurenspektakel van een Afrikaanse zonsondergang om daarna te dineren en onder de wol te kruipen in de NGORONGORO SERENA SAFARI LODGE. (O,L,D)

Ngorongoro_Crater_wildebeest_(Large)

Dag 8

NGORONGORO CONSERVATION AREA

Na een stevig ontbijt dalen we vandaag de krater af. We ontdekken er een bonte verzameling dieren die op een beperkte oppervlakte in perfecte harmonie samenleven. Dit 260 km² grote amfitheater bestaat uit verschillende ecosystemen gaande van graslanden, meren, rivieren, bossen en moerassen tot duingebieden. De krater is bovendien een van de weinige plaatsen waar we de, ondertussen zeldzame, zwarte neushoorns kunnen zien. Hyena’s zijn hier vaak ook overdag zeer actief en met een beetje geluk komen we zelfs kleinere roofdieren tegen zoals de mooie serval of de gouden jakhals. Terwijl de nijlpaarden heersen over de moerassen, schuimt een rijke variatie van waadvogels de oevers af. Na deze verrijkende ervaring keren we terug naar onze lodge voor het diner en onze overnachting. (O,picknicklunch,D)

shutterstock_501504367_(Large)

Dag 9

NGORONGORO CONSERVATION AREA – SERENGETI NATIONAAL PARK

Vandaag brengen we na ons ontbijt, op weg naar de Serengeti, een bezoek aan de Masai. Zij leven in harmonie met de overvloedige fauna die hen omringt. Serengeti of Siringet betekent in de Maa-taal ‘eindeloze vlakte die oprijst tot aan de hemel’. De nagel op de kop, want dit 15.000 km² grote park strekt zich in alle windrichtingen uit en vloeit aan de verre horizon inderdaad samen met de hemel. Na onze picknicklunch maken we onze eerste gamedrive door het Serengeti Nationaal Park. We verblijven in het centraal gelegen MBUZI MAWE SERENA CAMP waar we helemaal tot rust komen. We worden getrakteerd op een heerlijk diner en brengen daarna een eerste nacht door in de Serengeti. (O,picknicklunch,D)

Dag 10

SERENGETI NATIONAAL PARK

Na de belangrijkste maaltijd van de dag maken we ons op om een hele dag het Serengeti Nationaal Park te ontdekken. Het landschap varieert van uitgestrekte grasvelden met hier en daar uitstekende granieten kopjes tot beboste heuvels en acaciabomen. Afhankelijk van de locatie van de dieren genieten we van een picknicklunch of lunchen we in het kamp. Tijdens de grote trek voegen meer dan 200.000 zebra’s en 300.000 Thomsongazellen zich bij de ontelbare gnoes die op zoek gaan naar frisse graslanden. Ze worden vergezeld door buffels, elandantilopen, topi’s, impala’s en Grantgazellen met in hun kielzog leeuwen, jachtluipaarden, hyena’s en luipaarden. Na een prachtige dag dineren en overnachten we in het tentenkamp. (O,picknicklunch/L,D)

shutterstock_1071430775_(Large)

Dag 11

SERENGETI NATIONAAL PARK – KARATU

Na het ontbijt ondernemen we een laatste game drive in het Serengeti Nationaal Park. Na onze picknicklunch maken we in de namiddag een stop aan de Olduvaikloof. In deze archeologische site werden spectaculaire ontdekkingen gedaan waardoor de vindplaats haar naam als ‘wieg van de mensheid’ niet heeft gestolen. Daarna begeven we ons naar de ACACIA FARM LODGE voor het diner en overnachting. (O,picknicklunch,D)

Dag 12

KARATU – KILIMANJARO – BRUSSEL

Na een laatste ontbijt en lunch op Tanzaniaanse bodem begeven we ons richting Kilimanjaro. Hier gaan we in de vroege avond samen nog aan tafel voor een gezellig diner. Daarna rijden we naar de luchthaven voor onze retourvlucht naar Brussel. (O,L,D)

Ellies_and_Mount_Kilimanjaro_(Large)

Dag 13

BRUSSEL

We komen aan in Brussel.

Het reisprogramma van onze rondreizen 2023-2024

Download het 2023-2024 reisprogramma