Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Weather Klimaat & tijdsverschil

Madagaskars tropische klimaat wordt grotendeels bepaald door de zuidoostpassaat. De beste reisperiode is de Malagassische winter die valt tussen mei en oktober. Dan regent het zelden of nooit en is het helder weer met gemiddelde temperaturen tussen 20°C en 25°C. Enkel op de centrale hoogplateaus in het binnenland kan het ’s nachts afkoelen tot 5°C à 10°C. Van november tot maart stijgen de temperaturen en wordt het steeds vochtiger. Het cyclonenseizoen is tussen januari en maart. Het tijdsverschil in onze zomer is +1 uur en in onze winter +2 uur.

Passport Paspoort & Visum

Formaliteiten voor deelnemers met de Belgische nationaliteit: je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort dat geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België. Er is een visum vereist voor Madagaskar en dit wordt ter plaatse aan de grens verkregen voor een verblijf van maximum 30 dagen. De kostprijs van dit visum bedraagt €35 per persoon en dient cash betaald te worden (prijs onder voorbehoud van wijzigingen). We raden aan om een kopie van je paspoort mee te nemen en het apart van het origineel te bewaren.

Health Gezondheid

De medische voorzieningen staan nog niet op een hoog peil in Madagaskar. In grote steden zijn slechts enkele westerse medicijnen verkrijgbaar. Het leidingwater is niet drinkbaar. Geen enkele vaccinatie is verplicht. Aan te bevelen zijn inentingen tegen tetanus, hepatitis A en B en tyfus. Bekijk zeker op www.itg.be de richtlijnen voor preventieve malariapillen. Neem ook steeds een insectenwerend middel mee (tropische versie) - preventief en curatief - alsook een ontsmettingsmiddel. Verder verwijzen we je door naar je huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (reisadvies: 03 247 66 66 of surf naar www.itg.be). 

Clothing Kleding

Voor de warmere kustgebieden en het noorden kan je best dunne, luchtige en bij voorkeur katoenen kledij dragen. Vergeet zeker geen warme trui, fleece en regenjas voor de hooglanden, want daar kunnen de temperaturen ’s nachts sterk dalen. Voorzie voor de wandelingen in de nationale parken ook een paar lange broeken en t-shirts of hemden met lange mouwen. Vergeet zeker niet de volgende zaken mee te nemen: zonnecrème, zonnebril en hoofddeksel, gemakkelijke stapschoenen met een goed geprofileerde zool, zwemkledij, comfortabele sandalen, zaklantaarn (waterdicht), insectenwerend middel, handig opvouwbaar rugzakje en eventueel een verrekijker voor het observeren van wildlife.

Luggage Bagage

Er wordt één zachte reistas of zachte koffer van maximum 20 kilogram per persoon toegestaan en de som van de zijden mag niet meer bedragen dan 158 centimeter (lengte+breedte+hoogte). Harde koffers kunnen minder goed gestouwd worden op het dak van onze busjes. Je mag één stuk handbagage per persoon in de cabine meenemen die je in de bagagebak of onder de stoel kunt plaatsen. Het maximale gewicht is 5 kilogram. Let wel op: de taksvrije aankopen moeten in de handbagage kunnen opgeborgen worden. Scherpe voorwerpen zoals nagelschaartjes of -vijltjes, pincetjes, zakmessen, paraplu’s, enzovoort mogen niet in de handbagage worden opgeborgen. Een Europese richtlijn legt een aantal zware beperkingen op wat betreft vloeistoffen in de handbagage. Gelieve je hier dan ook op voor te bereiden. Wij vragen steeds bij de luchtvaartmaatschappij een pre-seating aan voor de groep, zodat wij de voorkeur van onze klanten vooraf kenbaar kunnen maken. Het is wel zo dat er geen seat-garantie bestaat in de economy-klasse, deze bestaat enkel in de business-klasse.

Electricity Elektriciteit

De elektrische spanning in Madagaskar bedraagt 220 volt. In de betere hotels vind je gewoonlijk een universele aansluiting van 110 volt voor scheerapparaten. 

Money Geldzaken

De Malagassische munteenheid is de ariary. Deze munt kan enkel ter plaatse worden omgewisseld. Er zijn biljetten van 100, 200, 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 en 20.000 ariary. Euro’s kunnen probleemloos omgewisseld worden (als je cash euro’s wenst mee te nemen, let er dan op dat de biljetten niet beschadigd zijn en dat je enkel biljetten van 50 en 100 euro meeneemt, omdat je hiervoor een betere wisselkoers krijgt). Het gebruik van creditcards (VISA en soms Mastercard) kan in de meeste hotels en steden. Het is zeer belangrijk om je bank over je reis te informeren, zodat men je bank- en kredietkaarten kan activeren voor buitenlands gebruik. Wisselkoers Madagaskar: 1 EUR = 3.921,68 MGA (oktober 2018).

Camera Foto, GSM & Wi-Fi

Film- en fotomateriaal kan best vanuit België worden meegenomen. Je gsm is meestal bruikbaar in Madagaskar. Alle hotels beschikken over wifi in de publieke ruimtes en meer en meer ook in de kamers. Het gebruik van internet is gratis. In afgelegen gebieden is de snelheid en/of werking van het internet niet altijd optimaal.

Important Belangrijk om te weten

  • De overweldigende fauna en flora en contrasterende landschappen van dit boeiende eiland staan centraal tijdens onze reis. Aangezien we verschillende provincies van Madagaskar doorkruisen, krijgen we de kans om kennis te maken met aparte bevolkingsgroepen en hun diverse tradities.
  • Om de kwaliteit van de maaltijden te kunnen waarborgen, verloopt de rondreis op basis van volpension. Omdat er tijdens sommige dagexcursies in de nationale parken niet altijd degelijke restaurants voorhanden zijn, worden picknicklunches georganiseerd.
  • Deze rondreis staat open voor elke leeftijd als je over een goede conditie en mobiliteit beschikt. Tijdens deze reis maken we verschillende prachtige wandelingen; aangepaste kledij en schoenen zijn dus een must!
  • Wildlife komt spijtig genoeg niet à la carte en kunnen we dus nooit garanderen.
  • We gebruiken tijdens deze rondreis de beste autocars die voorhanden zijn, behalve in het noorden waar we ons verplaatsen met comfortabele jeeps. Voorzie een zachte reistas, want harde koffers kunnen moeilijker op het dak van onze busjes geladen worden.
  • Onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kunnen verschuivingen in het programma noodzakelijk maken. Ook wijzigingen in de vluchtschema’s kunnen aanpassingen in de reisroute veroorzaken. Al het mogelijke wordt dan gedaan om het programma zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Aangezien Madagaskar een erg arm land is, zijn de accommodaties en restaurants vaak eenvoudiger en kleinschaliger dan in andere landen. Een zekere dosis flexibiliteit is dan ook vereist.

Deze informatie als PDF downloaden?

Wil je deze informatie ook makkelijk raadplegen tijdens je reis? Download dan hier de pdf-versie!

Download PDF