Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Argentinië, van ijzige natuur tot zwoele tango

Argentinië is een uniek samenspel van alle mogelijke landschappen. Deze natuurreis laat je kennis maken met de verschillende biotopen die het land rijk is. Van de tropische watervallen van Iguazú, het rijke dierenleven in Península Valdés tot de ijsvelden en gletsjers van Patagonië. Dit alles wordt overgoten met de indrukwekkende stilte van de natuur. En laten we de tango van Buenos Aires niet vergeten, die het vuur in jullie harten zal aanwakkeren.

Neem zeker ook een kijkje naar het programma van onze Argentinië rondreis van het voorjaar.

2
Cultuur
6
Natuur
4
Kindvriendelijk
4
Beweging

Wat maakt deze reis anders dan anders?

Quote

“Je raakt niet uitgekeken, je netvlies raakt niet verzadigd, je camera blijft registreren.” - Reisleider Argentinië Lees verder

Kom hier te weten hoe ons duurzaamheidskompas wordt toegepast in jouw droomreis naar Argentinië. Lees verder

Legenda

Vliegtuig
Trein
Bus
Jeep
Boot

Zeedierenexploratie

NAJAAR 2024

Tijdens deze rondreis maken we een unieke zeezoogdieren exploratie langs de Patagonische kust en het schiereiland Valdés. Honderdduizenden magelhaenpinguïns, zeehonden, zeeleeuwen en zeeolifanten bevolken de Patagonische kuststroken, terwijl groepen walvissen en orka’s opduiken in de baai van Península Valdés.

Dag 1

BRUSSEL – BUENOS AIRES

We vertrekken vanuit Brussel naar Buenos Aires. 

sander-crombach-6qKH8lue5Vw-unsplash

Dag 2

BUENOS AIRES

‘s Morgens komen we aan op de internationale luchthaven van Buenos Aires en nemen we de transfer naar het stijlvolle HOTEL MADERO. We lunchen in het hotel vooraleer we starten met onze kennismaking met de Argentijnse hoofdstad en haar inwoners, de Porteños. Buenos Aires is een stijlvolle en uiterst charmante stad waar elk van de 45 barrios of wijken haar eigen verhaal vertelt. Deze namiddag maken we een stadsrondrit doorheen de rijke noordelijke wijken, zoals het residentiële Palermo met haar brede boulevards en villa’s omgeven door groene parken. In Recoleta vinden we dan weer de mooiste interieurwinkels, kunstgalerijen en de meest prestigieuze modehuizen en restaurants. Een absolute must is natuurlijk ook een bezoek aan het Cementerio de la Recoleta, de plaats waar Evita Perón begraven ligt. ‘s Avonds dineren we in een van de restaurants in Puerto Madero en overnachten we in het hotel. (L,D)

Dag 3

BUENOS AIRES

Na het ontbijt gaan we op stap in de bruisende oude volkswijken. We beginnen in de 19e-eeuwse Italiaanse havenwijk La Boca, de thuisbasis van de Boca Juniors en bovendien de plaats waar de tango geboren werd. We wandelen langs de felgekleurde golfplatenhuizen die het handelsmerk van deze buurt zijn geworden. In het gezellige straatje Caminito snuisteren we tussen schilderijtjes en andere ambachtelijke voorwerpen van lokale kunstenaars. Tegen het middaguur kiezen we een stemmig restaurantje uit voor de lunch. Daarna bezoeken we San Telmo, de oudste wijk van Buenos Aires met haar 19e-eeuwse architectuur, restaurantjes, antiekwinkels en befaamde tangoclubs. Het beroemdste plein van de stad is ongetwijfeld Plaza de Mayo met het presidentiële paleis, ook wel Casa Rosada of Roze Huis genoemd. Nadien is er nog wat vrije tijd om de buurt rond ons hotel te verkennen. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

tango-bew

Dag 4

BUENOS AIRES – TRELEW – PUERTO MADRYN

Na ons ontbijt nemen we de transfer naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar Trelew. Dit is onze eerste kennismaking met de Patagonische steppe. Bij aankomst gaan we naar het paleontologisch museum waar we een verrassende collectie van voorhistorische fossielen uit de regio ontdekken. Erna begeven we ons naar het HOTEL RAYENTRAY waar we overnachten. (O,L,D)

Dag 5

PUERTO MADRYN: PENÍNSULA VALDÉS

Na het ontbijt gaan we naar het schiereiland Valdés. In dit immense gebied, sinds 1999 Unesco-werelderfgoed, observeren we de indrukwekkende zeefauna. We gaan richting Caleta Valdés, een langgerekt schiereiland voor de Oostkust. Hier houden zich kolonies aalscholvers en struisvogels schuil, ook hebben we de kans de gigantische petrel, ook zuidelijke reuzenstormvogel genoemd, te spotten. De meest oostelijke kusten zijn dan weer het gebied van de zeeolifant. Jaarlijks worden hier ruim 11.000 zeeolifantjes geboren. Ze kunnen zo’n zes meter lang worden en tot vier ton zwaar wegen. Hier vinden deze reuzen bescherming in hun natuurlijk milieu. In Puerto Pirámides waar de piramidevormige falaisekust een honderdtal meter boven de kust uitsteekt, gaan we aan boord van een motorboot. Van juni tot december speelt zich hier een uniek spektakel af: met een beetje geluk komen de nieuwsgierige zuidkapers of southern right whales tot op een armlengte van onze boot. Een kwart van de wereldpopulatie van deze imposante dieren komt hier elk jaar zijn jongen ter wereld brengen. We lunchen in een authentieke estancia waar ons een hoogtepunt wacht. Dit is namelijk de plaats waar elk jaar zo’n 200.000 magelhaenpinguïns aan land komen om te paren, hun nest te maken, te broeden en hun pasgeboren jongen klaar te stomen voor het leven in zee.. Erna gaan we terug naar het hotel waar we dineren en overnachten. (O,L,D)

Dag 6

PUERTO MADRYN - TRELEW - USHUAIA

Na het ontbijt nemen we de transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. Bij aankomst rijden we naar ons prachtig gelegen hotel, LOS CAUQUENES RESORT & SPA, waar we worden verwelkomd met een snacklunch. Daarna brengen we een bezoek aan de Presidio de Ushuaia, de legendarische gevangenis die aan de basis heeft gestaan van de ontwikkeling van Ushuaia. Sinds 1884 werden de veroordeelden naar the Jail verbannen en tot levenslange arbeid veroordeeld. Ook het maritiem museum is ondergebracht in het gevangenisgebouw. In dit museum krijgen we een overzicht van de wetenschappelijke expedities in Vuurland. Tijdens het diner in ons hotel proeven we van de lokale specialiteiten van Ushuaia. We overnachten in het hotel. (O,snacklunch,D)

Dag 7

USHUAIA: HET BEAGLEKANAAL & TIERRA DEL FUEGO

Na het ontbijt varen we langs de kenmerkende vuurtoren het ijzige Beaglekanaal op, de meest zuidelijke baai ter wereld en toegangspoort tot het fascinerende Antarctica. We maken kennis met twee soorten zeeleeuwen die van het Los Lobos eiland hun thuis gemaakt hebben. Deze dieren, die enkel in Vuurland voorkomen, onderscheiden zich van hun soortgenoten door hun duidelijk zichtbare oortjes. Vanop de boot observeren we een omvangrijke kolonie blauwoogaalscholvers, de majestueuze wenkbrauwalbatrossen en diverse meeuwensoorten op Bird Island. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de routing van deze boottocht gewijzigd worden. Na onze picknicklunch trekken we naar het Tierra del Fuego Nationaal Park, waar de weg uiteindelijk doodloopt in de baai van Lapatia, het einde van de wereld. Vuurland is dicht bebost met beuken en kent een subarctische vegetatie. Het is heerlijk wandelen tussen de besneeuwde uitlopers van de Andes die hier voorgoed in zee verdwijnen. De alomtegenwoordige stilte vormt een waar paradijs voor natuurgenieters. We sluiten onze dag af met een bezoek aan het maritiem museum. Het museum is ondergebracht in het gevangenisgebouw van Ushuaia, de Presidio de Ushuaia, de legendarische gevangenis die aan de basis lag van de ontwikkeling van Ushuaia. In het museum krijgen we een overzicht van de wetenschappelijke expedities in Vuurland. We dineren en overnachten in het hotel. (O,picknicklunch,D)

Ushuaia_-_shutterstock_135459377_(Large)

Dag 8

USHUAIA – EL CALAFATE: LAGUNA NIMEZ

Na een lekker ontbijt brengt de transfer ons naar de luchthaven voor onze vlucht naar El Calafate, een kleine plaats in het meest spectaculaire berggebied van Argentinië. Na de lunch in het hotel gaan we vogels spotten in het Laguna Nimez Reserve nabij het Lago Argentino. Hier is het optimaal genieten van de natuurlijke omgeving. ’s Avonds dineren we in een van de gezellige restaurants in het stadje. We overnachten in het centraal gelegen KOSTEN AIKE HOTEL. (O,L,D)

Dag 9 

EL CALAFATE: PERITO MORENO

Na het ontbijt rijden we het indrukwekkende Andesgebergte tegemoet. We verkennen de bekende Perito Morenogletsjer per boot en worden meegevoerd langs gletsjerwanden van gemiddeld 60 meter hoog. We aanschouwen de grootsheid van de gletsjer en zien mogelijks zelfs een immense ijsschots in het water storten. Als een van de weinige gletsjers ter wereld die nog aangroeit, troont hij majestueus boven het smaragdgroene meer. Na de boottocht genieten we van een lunch en is er nog wat tijd om rond te wandelen en de indrukwekkende gletsjer vanuit een ander oog te bewonderen. Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de optionele excursie: minitrekking op de Perito Moreno. Tegen de avond keren we terug naar El Calafate. Tegen de avond keren we terug naar El Calafate voor onze overnachting. (O,L)

shutterstock_1102551398_(Large)

Dag 10 

EL CALAFATE: UPSALA- EN SPEGAZZINIGLETSJERS

Na het ontbijt rijden we naar de haven van Punta Bandera voor een fascinerende daguitstap naar de meest noordelijke arm van het 400 kilometer lange Argentinomeer. Tientallen gletsjers monden uit in dit turquoise meer dat deel uitmaakt van het door Unesco erkend Nationaal Gletsjerpark. Als het kanaal niet wordt afgesloten door enorme ijsbergen, varen we langs de kristalkleurige ijswanden van de Upsala, de grootste gletsjer van het zuidelijke halfrond met een oppervlakte van meer dan 550 km². Een onwezenlijk en oogverblindend spektakel van reusachtige ijssculpturen in alle mogelijke tinten van sneeuwwit tot diepblauw. We eindigen met een exploratie van de Spegazzinigletsjer. De vaarroute wordt aangepast in functie van de weersomstandigheden en bereikbaarheid. We sluiten deze onvergetelijke ervaring af met een lichte lunch vooraleer we terug naar El Calafate gaan. Daar genieten we van ons diner en overnachten we in het hotel. (O,L,D)

Opmerking

FACULTATIEVE MINITREKKING PERITO MORENO

De facultatieve minitrekking op de Perito Moreno dient vooraf gereserveerd te worden. Deze is onder Engelstalige begeleiding en een picknicklunch is inbegrepen. Prijs: 290 USD per persoon ter plaatse te betalen (prijs onder voorbehoud).

Dag 11 

EL CALAFATE – BUENOS AIRES

Na nog wat vrije tijd in El Calafate laten we Patagonia achter ons en begeven ons terug naar het bruisende Buenos Aires. We overnachten in HOTEL MADERO. (O,snacklunch)

Dag 12

BUENOS AIRES: SAN ANTONIO DE ARECA

Na een heerlijk ontbijt maken we vandaag kennis met het Argentijnse platteland tijdens een dagexcursie naar San Antonio de Areco, de bakermat van de gauchotraditie. Gaucho’s zijn herders die van oudsher op de uitgestrekte pampa vee houden. Ze hebben hun eigen klederdracht en staan symbool voor het Argentijnse plattelandsleven. Tijdens een bezoek aan Estancia El Ombú, genoemd naar de kenmerkende brede boom van de Pampa, kunnen we de landelijke sfeer opsnuiven. El Ombú is een actieve ranch en is ook een van de oudste estancias in de omgeving van Buenos Aires. We kunnen een wandeling maken, paardrijden op een van de goed getrainde paarden, de gaucho’s in actie zien, simpelweg genieten van een duik in het zwembad of van een lekker Argentijns wijntje. Tijdens de lunch genieten we van een Argentijnse asado, een typisch Argentijnse barbecue met het beste rundvlees van de estancia. Daarna rijden we terug naar Buenos Aires. (O,L)

Dag 13

BUENOS AIRES – IGUAZÚ

Na het ontbijt gaan we naar de luchthaven voor onze vlucht naar Iguazú. Bij aankomst ontvangen we een lunchbox en vertrekken we naar de Braziliaanse grens. Vanop Braziliaanse bodem zijn de immense watersluiers een schitterende kennismaking met dit natuurwonder. Slechts vijf van de 275 watervallen behoren tot Brazilië, maar van hieruit krijgen we een indrukwekkend uitzicht over de bijna volledige breedte van de Iguazúwatervallen die zich uitstrekken over wel 2,7 kilometer. De kans is groot dat we op onze wandeling langs de waterval door de wasbeerachtige coati worden verwelkomd. Aan beide kanten van de rivier ligt een weelderige jungle waar zo’n 400 soorten prachtig gekleurde exotische vogels van de ene naar de andere boomkruin fladderen. Het klimaat is ook ideaal voor de talrijke vlindersoorten die we hier aantreffen. We genieten van een barbecue diner en overnachten in het MELIA IGUAZÚ RESORT & SPA, uniek gelegen zodat we als eersten van het beste uitzicht op de watervallen kunnen genieten. (O,picknicklunch,D)

Dag 14

IGUAZÚ

Vandaag wacht ons na het ontbijt een nieuwe impressie van dit unieke natuurpark aan de Argentijnse zijde. Langs houten plankenvloeren en reusachtige beken maken we korte wandelingen tot aan de strategische punten. De 275 watervallen vormen een brede waaier en storten zich met een overdonderend gebulder gemiddeld 70 meter naar beneden. Door de kracht van deze immense waterketel zijn de Iguazúwatervallen in een blijvend mysterieus wasemgordijn gehuld. Het spel van water en zon trakteert ons bovendien op alle kleuren van de regenboog. Bij de Garganta del Diablowaterval, wat zoveel betekent als keel van de duivel, lijkt het alsof het water op oorverdovende wijze naar het diepste der aarde wordt gezogen. Ook na de lunch nemen we volop de tijd om van deze prachtige omgeving te genieten. We dineren en overnachten in het hotel. (O,L,D)

Iguazu_-_shutterstock_184483217_(Large)

Opmerking

FACULTATIEVE BOOTTOCHT OF HELIKOPTERVLUCHT BOVEN DE WATERVALLEN

In Iguazú kan facultatief een boottocht langs en een helikoptervlucht boven de watervallen gemaakt worden. Deze activiteiten zijn ter plaatse te reserveren en te betalen. Prijs boottocht: ongeveer 75 USD, prijs helikoptervlucht: ongeveer 200 USD. Prijzen per persoon en steeds onder voorbehoud van wijziging.

Dag 15

IGUAZÚ – BUENOS AIRES

Na het ontbijt maken we nog een laatste wandeling of genieten we van de faciliteiten van het hotel vooraleer we vertrekken naar de luchthaven voor onze vlucht naar Buenos Aires. Ons afscheidsdiner is in Argentijnse stijl. Op de passionele tonen van de tango toont de Argentijn zijn diepste emoties. Beslist een niet te missen ervaring in deze stad! We overnachten in HOTEL MADERO. (O,D)

Dag 16

BUENOS AIRES – BRUSSEL

Na een heerlijk ontbijt worden we naar de luchthaven gebracht voor de internationale terugvlucht van Buenos Aires naar Brussel. (O) 

Dag 17

BRUSSEL

We komen aan in Brussel.

Het reisprogramma van onze rondreizen 2023-2024

Download het 2023-2024 reisprogramma

Wil je met ons kennismaken?

Kom dan zeker eens langs op een van onze infodagen! Je kan er kennismaken met onze reisleiders en komt er alles te weten over jouw droombestemming.