Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Thailand land van veel varianties

Heel gevarieerde reis, cultuur, wandelen, fietsen, speciale gerechten, fruit proeven, vreemde volkeren leren kennen enz.


Bekijk enkel de foto's

Thailand land van variaties

Thailand land van variaties

Na China was dit mijn tweede reis naar Azië, mijn eerste en zeker niet laatste reis met Anders dan Anders. Thailand is een gevarieerd land met heel veel aspecten. Het boeddhisme is natuurlijk heel aanwezig en we bezochten veel tempels, toch was de reis afwisselend en kreeg men een mooie indruk over de cultuur, verleden en heden. Wat mij aansprak was ook het actieve gedeelte, zoals wandelen in de jungle, fietsen langs de ruïnes, mountainbiken, varen met kleine boten en de mogelijkheid tot Thaise massage. Ook werd er aandacht besteed door de gidsen om culinaire gerechten te proeven zoals insecten, fruit, Thaise gerechten, maaltijden en gebruiken, er werden lokale markten bezocht waar uitleg gegeven werd over eetgewoontes en aanbod van groeten, fruit en meer.

Grote indruk op mij hebben gemaakt het bezoek aan de minderheden in noord Thailand, speciaal aan het bergvolk van de Yellow Leaf People of Mabri en het bezoek aan het klooster van Tham Krabok waar verslaafden een onorthodoxe ontwenningskuur volgen. Ook de Padoung-bergstam (de vrouwen ook wel de Giraffen vrouwen of Long neck worden genoemd) waar de vrouwen met koperen ringen om hun nek rondlopen was indrukwekkend, ook de boottocht er naar toe was geweldig. Ook het bezoek aan het olifantenpark en het ritje op de olifant was een hele ervaring, ondanks de kritiek over de exploitatie van olifanten in Thailand heb ik geen misstanden bij ons contact ontdekt, ik ben het eens met de stelling dat eventuele misstanden wel aangepakt moeten worden. Ik heb als amateur forograaf mij helemaal kunnen uitleven

Bij deze wil de complimenten maken naar Anders dan Anders en hun reisleider Tom Reekmans en niet te vergeten de speciale lokale gids Wit.

Michel van Eijsden

Heb je een vraag over anders dan anders of deze reis in het bijzonder?

Michel van Eijsden vertelt je er graag meer over, volledig onafhankelijk, gebaseerd op eigen ervaringen.

Stel Michel van Eijsden een vraag