Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Sanctuary Retreats

We verblijven tijdens deze rondreis in accommodaties van Sanctuary Retreats. Deze keten van luxueuze en duurzame safarilodges zag in 1999 het levenslicht, en opende zijn eerste Afrikaanse lodge in Kenia. Ondertussen heeft deze Afrika-specialist ook lodges en camps in Zambia, Botswana, Tanzania, Oeganda en Zuid-Afrika. Sanctuary is enorm toegewijd aan natuurbehoud en duurzaam toerisme en heeft over de jaren heen sterke relaties met de lokale gemeenschappen opgebouwd. Met ons verblijf in vier Sanctuary accommodaties steunen we enorm veel projecten zoals:

  • Elephant Outreach program: schoolgaande kinderen leren over de olifanten en hun belang in het ecosysteem om zo het nog bestaande conflict tussen de natuur en de mensheid tegen te gaan.
  • Rhino conservation program: 20 witte en zwarte neushoorns zijn van Zuid-Afrika naar Botswana overgebracht, waar ze veiliger zijn voor stropers. Daar staan ze 24 uur per dag, 7 dagen per week onder bescherming en hebben ze meer kans om te overleven.
  • Dipetsana Women’s Bike shops: elke bike shop heeft vijf vrouwen in dienst en biedt hen zo de mogelijkheid om een broodnodig inkomen te verdienen. Met de steun van Sanctuary Retreats ontvangt de fietswinkel regelmatig herbevoorrading.
  • Safe water for schools initiative: een duurzame manier om schoon water te krijgen en te voorzien voor de studenten van verschillende scholen op verschillende bestemmingen.

Meer voorbeelden van projecten kan je nalezen op hun website: https://www.sanctuaryretreats.com/.

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
Bikeshop
Rhino_Conservation_project
Safe_Water_For_Schools
Bikeshop Rhino_Conservation_project Safe_Water_For_Schools