Let op, je gebruikt waarschijnlijk een verouderde browser!
Wij raden je daarom sterk aan te updaten naar een nieuwere browser.
Arrow top

Big Boss Ritchie

Ritchie is een mannelijke orang-oetang en leeft in het Semenggoh Wildlife Centre in Borneo. Hij werd gered in 1981 door journalist James Ritchie en wordt sindsdien ‘Big Boss’ genoemd. Hij is het alfamannetje in het 740 ha beschermde stuk regenwoud nabij Kuching in Sarawak. 

Richie laat zich meestal tweemaal per dag zien als hij van de bewakers een tros bananen of een kokosnoot krijgt. Zijn lichaam en gelaatsexpressie zijn ontegensprekelijk indrukwekkend en geven zijn status van ‘Big Boss’ nog meer cachet. Het rehabilitatiecentrum creëert niet alleen jobs voor de bewakers, verzorgers en chauffeurs, maar het belangrijkste van allemaal: zowel lokale mensen als buitenlandse bezoekers worden hier bewust gemaakt van het belang van deze dieren en het behoud van hun fragiele omgeving. 

Door het bezoek aan het Semenggoh rehabilitatiecentrum, helpt anders dan anders deze unieke dierensoort in stand te houden. Niet alleen beschermen we zo een 30-tal semi-wilde mensapen, we beschermen ook een prachtig stuk regenwoud en talrijke andere dieren, van insecten tot vogels en zoogdieren.

Maak kennis met Ritchie tijdens onze Borneo rondreis!

Arrow left slideshow
Arrow right slideshow
Ritchie3
Ritchie2
Big_boss_Ritchie
Ritchie3 Ritchie2 Big_boss_Ritchie